Reacties

Rubbers koelkast schoonmaken in 12 stappen — 28 reacties

 1. Als ik de koelkast schoongemaakt heb dan vet ik het rubber altijd in, dat schijnt de levensduur van rubberrand te verlengen. En zo te merken is dat inderdaad waar. Eerder hadden we een koelkast waarvan het rubber vrij snel stuk was. Deze hebben we nu al jaren en het rubber is nog prima.

 2. De deurrubbers maak ik (net als de binnenkant) met een sodasopje schoon en daarna moet er van de fabrikant wat neutrale talkpoeder op en juist absoluut geen vettigheid...Maar die talkpoeder doe ik zelf eigenlijk nooit.

 3. Een preventieve tip.
  Sinds een tijdje gebruik ik een oud dienblaadje in de koelkast. Op de bovenste plank staat het met alle kleine potjes erop die anders snel omvallen, of verdwijnen in de donkere krochten van de koelkast achter de grote dingen. Zo heb ik nooit meer vetplasjes die zich over de hele plank uitspreiden van een omgevallen potje zongedroogde tomaatjes en kan ik altijd dat kleine potje exquise mosterd terugvinden.

  • Wij hebben een grote inloopkast waar het 's winters nooit warmer wordt dan een graad of 9. 's Zomers wordt het er wel wat warmer maar het blijft koel genoeg om yoghurt, boter en dergelijke in te bewaren. Ook groenten blijven er prima. Vandaag wat vleeswaren gekocht en die liggen nu in een koelbox met een paar vrieselementen (vriezer hebben we wel).

  • We hebben de koelkast een paar maanden geleden definitief uitgezet. Wij hebben een koude kast waarin het 's winters nooit warmer wordt dan 9 graden. Ook nu is het er nog koel genoeg om alles behalve vlees en vis in te bewaren. Vandaag heb ik wat vleeswaren gekocht en die bewaar ik dan in een koelbox met een paar vrieselementen. Vriezer hebben we namelijk wel. Het gaat echt prima en het gekke is dat we nu minder weggooien dan voorheen met de koelkast. Toen bleef er nog wel eens wat bovenin, achteraan liggen. Ik heb er nu meer zicht op.

 4. Het rubber van de koelkast zal ik ook eens controleren en misschien toch invetten..
  Verder heb ik een tip voor wanneer je een nieuwe koelkast moet kopen. Ik heb sinds 5 jaar een koelkast met uitschuifbare laden, wat duurder, maar veel overzichtelijker. Ik ben nogal een mens van restjes, die ik weer gebruik en daardoor zie ik veel sneller wat er groeit en bloeit! Elke dag geniet ik van mijn koelkast. Vind t wel heel knap als je zonder kunt.

 5. Vaseline zorgt inderdaad ook wel voor viezigheid maar niet meer dan gewoonlijk.
  Bij mij niet tenminste. Maar ik maak de koelkast wel regelmatig schoon moet ik erbij zeggen. Dus dat scheelt natuurlijk.

 6. Zelf zou ik nooit een sateprikker gebruiken voor de rubbers omdat je ze gemakkelijk kapot prikt. Wel met talkpoeder insmeren of even spuiten met wat siliconenspray. De buitenkant doe ik altijd met autowas. Dan maak je hem lang gemakkelijk schoon en hij wordt mooi glimmend.

 7. Voor het ontdooien van het vriesvakje zet ik er vaak een schaaltje met pas gekookt water in en doe het vakje dan even dicht. Het ijs smelt dan supersnel weg en je kunt gauw gaan schoonmaken!

 8. Leuke tips hier! Ik heb een hekel aan het schoonmaken van de koelkast. Ik ben altijd heel blij als het gebeurd is en vind het veel te snel alweer nodig. Nee he, alweer schoonmaken denk ik dan. Ik doe het ook vóór het boodschappen doen.

 9. Net onze vrieskist schoon gemaakt.
  Alles er uit, emmer heet water er in. [voor sneller ontdooien ijs]
  Alle ijs los geschraapt, [plastic schraper] en er uit gehaald met motblik.
  Alles goed schoon gemaakt , wanden bodem en de rubbers.
  Droge doek er door, rubbers en randen een vinger vasaline er over.
  Alles er weer in en klaar is Ben.

 10. Prima idee met die plastic bakjes. Ik verbaas me er altijd over dat de rubbers van mijn koelkast (en vriezer) nagenoeg niet vies worden. Daar doe ik niks speciaals voor, maar ik ben er wel erg blij mee.

 11. Hier zitten ook twee (groenten)lades, handig(!). Kunnen er makkelijk uit om af en toe eens af te wassen. De rest blijft proper omdat het meeste in (gerecycleerde) bakjes zit.
  Lie(f)s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder