Reacties

Zie jij er uit als je leeftijd? — 46 reacties

 1. Vroeger werd ik meestal jonger geschat en dat vond ik toen erg vervelend. Zeker als je een disco in wilt komen is dat niet handig. Nu vind ik het juist fijn als ik jonger word geschat. Toen ik mijn collega laatst vertelde dat ik 37 was, was hij verbaasd. Terwijl ik toch echt wel rimpels heb helaas. Heel erg goed zorgen voor mezelf doe ik niet, althans die 8 uur slaap red ik nooit. Daarentegen rook en drink ik niet.

 2. Wat ik er nog aan zou toevoegen: een positieve levenshouding. Ik merk vaak dat positieve mensen er jonger uitzien.

  Zelf werd ik als tiener véél ouder geschat (18 toen ik 13 was) en dat was heel leuk.

  Nu ben ik 35 en schatten ze me doorgaans in de twintig en dat vind ik helemaal leuk! Laatst werd me zelfs gezegd door een caissiere dat ik mijn id moest laten zien om alcohol te kopen. ???? Hilarisch!

  • De opmerking hierboven is op mij van toepassing: werd vandaag weer op 45 geschat, terwijl ik 63 ben geworden onlangs. Die persoon was er niet op uit mij te vleien, hij vond dat gewoon. Ik kleed me leuk en vrolijk, maar beslist niet als een jonge vrouw. Wel sportief en weinig make-up, veel buiten, veel fietsen en zéer gezond. Optimistische houding en ik probeer vaak uit minder fijne gebeurtenissen zoals voorbije vriendschappen, plotseling ontslag enz. het positieve te halen en....oefening baart kunst, want die vind ik altijd. Dat plotselinge ontslag bleek later een enorme bevrijding te zijn en vond ik daarna veel fijner werk! Elke avond zoek ik de drie gelukjes van die dag en ook die vind ik altijd! Dat houd je vitaal!

 3. Ik kocht net met een potje met grote letters "vitamine voor 50+" op het etiket en de cassiere viel bijna van haar stoel: jij bent toch geen 50? Zo zie je er niet uit.

  Ik ben inderdaad geen 50 (wel 48), maar bedankt voor het compliment.

 4. Goede tips!

  Ik heb nog niet zo héél lang een kapsel dat veel beter bij mijn gezicht past.
  Ik ben sinds januari meer stappen aan het zetten en aan het hardlopen.
  Ik voel me ook echt beter nu.
  Ook al willen de kilo's nog niet helemaal volgen, ik weet dat ik op de goede weg ben.

  Vorige week ben ik eens een foundation gaan laten aanbrengen bij een schoonheidssalon, want ik kocht altijd gewoon van de hema.
  Mijn man zei: "Je hebt de foute foundation gekocht!" - Echt mijn man, dus ik ben maar eens professionele hulp gaan inroepen.

  En wat een verschil is dat! Ik kreeg meteen complimenten ;)

  • Een foundation schijnt inderdaad best nauw te kijken. Je moet geloof ik ook echt precies de goede kleur hebben. Het lijkt mij ook moeilijk om de goede te vinden.

   Leuk dat je aan het hardlopen bent! Zelfs als je niet afvalt ben je toch heel gezond bezig.

 5. Ik houd zeker rekening met mijn leeftijd bij het uitzoeken van kleding, maar ook met mijn figuur. Want ondanks dat ik probeer genoeg te bewegen zijn er bepaalde gebieden die niet teveel aandacht hoeven ;-) En mijn haar gaat er ook niet af. Ik heb het jaren geleden eens geprobeerd, maar dat is zo slecht bevallen dat mensen mij niet eens meer herkenden. Ik bén lang haar, ondanks mijn 47 jaar.

 6. Ik werd altijd jonger geschat en dat vond ik nooit leuk.. Laatst waren bij ons thuis 2 mannen aan t werk ( ik dacht ook zo van mijn leeftijd ). Toen ze klaar waren met werken vroegen ze hoe oud ik ben. "33".Dat hadden zij mij ook gegeven! Gelukkig hadden ze mij niet ouder geschat, maar stiekem wel gehoopt dat ze mij wat jonger schatten ????.

 7. Ik ben 43, en dat vind ik al best oud haha,vreselijk,maar mensen schatten mij ook wel jonger, ik draag ook geen make up, kleed me gewoon modern, veel van Esprit, slaap veel;) rook en drink niet en ja er mogen wat kilootjes af, maarja;)Ik ben best tevreden hoor;)

  • Dat klinkt prima Marjolein. Ik ben zelfs al 46, en vind dat best oud klinken. Vroeger haakte ik altijd af bij boeken als de hoofdpersoon in de veertig was. Dan vond ik ze te oud om interessant zijn.... Schaam.

 8. Toen ik jong was werd ik altijd ouder geschat 19 in plaats van 14j en dat vond ik erg ,nu word ik ondanks mijn rimpels(niet veel) jonger geschat 60 in plaats van 66j en dat is dan weer leuk,en wat betreft kleding ik doe wel mee met de mode maar dan aangepast aan mijn leeftijd ,en als mijn dochter mee gaat heb ik altijd iets bij dat ik nog niet uit het rek genomen zou hebben maar dat wel bij mij past.

  • Leuk dat je dochter soms meegaat. Dat klinkt gezellig. En iemand er bij kan inderdaad helpen om iets te pakken dat je uit jezelf misschien niet zou kiezen. Hoewel dit soort dingen bij mij dan wel vaak miskopen blijken uiteindelijk.

 9. Ik probeer me ook naar mijn leeftijd te kleden maar dat is een rekbaar begrip. Ik ben een broekendrager en slank, dus slimfit gaat nog goed, skinny vind ik niet meer kunnen (ik ben bijna 59). Een jurk voor een gelegenheid moet bij mij knielengte zijn.
  De reden dat veel vrouwen hun haar kort knippen op latere leeftijd is dat in/na de overgang je haar erg dun kan worden onder invloed van hormonen. Dan is lang haar echt niet mooi meer.
  Haar verven is ook zo'n ding. Veel van mijn leeftijdgenoten laten het tegenwoordig vergrijzen. Ik twijfel nog, zie erg op tegen het uitgroeiproces (ben nu moccabruin)
  Verder word ik gelukkkg altijd jonger geschat dan ik ben.
  Het fenomeen "van achter lyceum, van voren museum" zal ik ten alle tijden zien te voorkomen ;-)

  • Als je haar heel dun wordt kan ik me wel voorstellen dat lang haar niet meer zo mooi valt inderdaad. Hoewel de grijze vrouwen om me heen vaak kort en ogenschijnlijk stevig haar hebben.

   Wat is de reden dat je leeftijdsgenoten hun haar laten vergrijzen denk je? Vinden ze verven te veel gedoe? Of vinden ze grijs mooi?

  • Ik denk dat er verfmoeheid optreedt na jaren haar kleuren. Bij mij is dat ook zo. Daar komt bij dat (vooral bij donker haar) je huidskleur opdenduur niet goed meer matcht met je haarkleur. Het komt dan erg onnatuurlijk over.

 10. Ik oog veel jonger. Ben begin dertig maar wordt geregeld eind 20 geschat. Ik ben ook niet lang en qua gewicht in orde. Hierdoor kom ik al jonger over.
  Qua kleding koop ik wat ik leuk vind, denk wel passend bij mijn leeftijd.

 11. Helemaal met je eens. Mijn sobere levensstijl zorgt voor een gezond lichaam en betere geest. Emoties putten me uit. Ik ben een kei in problemen zien enz.

 12. Meestal wordt ik jonger geschat :) Daar ben ik blij om natuurlijk. Qua kleding ben ik de laatste 10 jaar wel een beetje veranderd, maar niet enorm veel. Ik draag nu geen naveltruitjes meer, ook al zou ik een strakke buik hebben, het is echt meer iets voor 16-jarigen. Rokken zijn qua lengte ook iets langer tegenwoordig. Gewoon iets stijlvoller, denk ik. Dat past beter bij je leeftijd.
  Vrouwen van, ik noem maar iets, 50 of jaar nog met een extreem korte rok zien lopen: dat is geen gezicht.

 13. Ik denk dat ik er net zo oud uitzie als dat ik ben. Ik hou wel rekening met wat ik draag. Bepaalde dingen zou ik nooit dragen, al komt het soms misschien wel eerder door mijn figuur dan door mijn leeftijd.

  • Je lichaamsbouw en 'model' zijn inderdaad ook goed om rekening mee te houden bij kleding. Ik doe dat zeker ook. Ik benadruk graag mijn pluspunten en minimaliseer waar ik minder blij van word.

 14. Toen ik begin dertig was schatte men mij 'tien jaar jonger', halverwege de twintig. Dat nam ik met een fikse korrel zout. Een hoop. Want het gaat zo: je schat iemands leeftijd en daar haal je 3 jaar vanaf, en dat nummer geef je door. Toch?
  Mijn gozer is ruim tien jaar jonger dan ik, en ik denk, vermoed, dat we op dezelfde leeftijd geschat worden. Hij iets ouder, ik ietsjes jonger.
  Leuk dat van die kleding. Ik draag toevallig een afdankertje van mijn stylish senior citizen mom. Mijn moeder kleedt zich leuk en vlot en jong. En dat staat haar prima. Voordeel voor mij: ik kan haar kleding aan.

 15. Ik zie er jonger uit dan dat ik ben. Het is wel minder dan vroeger - ik word nu ongeveer 5 jaar jonger geschat - vroeger meer richting de 10 jaar. Heeft in mijn geval te maken met er vermoeid uitzien volgens mij. En dat ik nu toch wat grijze haren heb, die verraden mijn leeftijd :) Moest wel lachen om de uitdrukking 'Mutton dressed as lamb'.

  • Vermoeidheid maakt inderdaad ook ouder. Ik keek laatst in de spiegel toen ik afgepeigerd was, en het was ook nog eens een rotspiegel met van dat harde licht. Daar werd ik niet blij van.

 16. Leuk artikel om ook over na te denken!
  De ene keer wordt ik ouder geschat en de andere keer wat jonger, maar het scheelt niet heel veel, gelukkig!

  Ik kleed me vooral erg basis, broek, shirt met vestje... de ene keer wat leuker, vrolijker en net een ander modelletje als de andere keer.

 17. Ik word altijd jonger geschat. Ergens een compliment maar toen ik zwanger was en als een tiener moeder werd gezien vond ik het niet zó leuk. Ik merk wel nu ik moeder ben mij anders kleed, een ander kapsel heb maar dan nog lijk ik jong (er).

 18. Ik word al sinds mijn jeugd veel ouder geschat. Toen ik op mijn twaalfde met mijn driejarige zusje boodschappen deed, dachten ze dat ik haar moeder was. En dat denken mensen soms nog steeds, ondanks dat we maar negen jaar schelen. Dat ik tegenwoordig grijs begin te worden, zorgt er ook voor dat mensen me ouder schatten en ach, het maakt me tegenwoordig eigenlijk ook niet meer uit.

 19. Sinds mijn jeugd word ik jonger geschat. Het zal meespelen dat ik lang en slank ben. Ik houd van vlotte, kleurige kleding, want daar voel ik me prettig in. Je staat prachtig op de foto's!

 20. Ik zie er, denk ik, gewoon uit als 54. En ik trek gewoon aan wat ik leuk vind (of beter nog; wat ik lekker vind zitten) en gelukkig heb ik niet zo'n jeugdige smaak ;-) En wat jouw outfit op de eerste foto betreft: het is naar mijn idee ook iets te jeugdig. Maar wat een feest dat het wél kan! Ik pas niet in de kleren van mijn dochter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>