Reacties

Kun je na je 40ste nog korte broeken en minirokken dragen? — 53 reacties

 1. Ik denk dat dat ook afhankelijk is van wat je van je benen vindt. Hoe mooi je ze vindt en of je je zelf prettig voelt in een rok of broek. Ik heb niet echt mooie benen, ben 37 en draag als het warm weer is meestal een jurkje. Niet te kort, het liefst tot op de knie.

 2. Korte broeken trek ik eigenlijk al een paar jaar niet meer aan. Jurkjes draag ik graag en zijn sowieso altijd biven de knie - want dat is de lengte die mij goed staat.

  De heel korte jurkjes blijven tegenwoordig eigenlijk ook altijd in de kast. Niet omdat ze me niet meer staan, maar ik vind ze te kort en voel me er niet prettig bij.

 3. Ik vond ook dat het belangrijk is wat voor outfit het is. Als het heel stijlvol is bijvoorbeeld een korte broek met blouse en jasje dan vind ik het prima kunnen. En natuurlijk is een paar mooie benen dan wel zo mooi. Ik ben nog vrij jong, 27 maar ik moet zeggen dat ik mij, nu ik.moeder ben toch anders kleed. Ik was nooit zo van het blote etc. maar toch is mijn garderobe veranderd en vind ik bepaalde dingen niet meer passend.

  • Kijk, dat is ook interessant! Je kledingstijl wordt dus ook beïnvloedt door gebeurtenissen in je leven en levensfases. Grappig dat je garderobe is veranderd sinds je moeder bent.

   Toen ik net moeder was heb ik dit ook gehad. Ik was toen echt zoekende. Achteraf vind ik dat ik toen kleren droeg die totaal niet bij me pasten. Op een gegeven moment hervond ik mezelf.

 4. Ik ben een kind van de sixties en heb rokjes gedragen die heel kort waren en daarop een jas tot de enkels,,,,daarna de olifantenpijpen ik heb altijd wel wat de mode gevolgd en nu nog maar mijn rokken komen nu juist op of onder de knie mijn dochter die 39j word die draagt ook korte rokken maar met kousen onder en die kan dat hebben want die heeft maat 36 en die heeft een aparte stijl.

 5. Haha...ik ben midden vijftig. Heb het idee dat het bij mij in verband met de leeftijd ook allemaal wat langer mag. Sta ik van de week een driekwart broek te passen en vraag medeklant om een mening. "Zou ik niet doen, je bent klein en zulke broeken maken je benen nog kleiner". "Zelf ben ik ook klein en mijn lange korte broeken zijn ook niet lang omdat dit m'n lengte verkleint".
  Ik was blij met deze eerlijke reactie want hier kan ik wat mee.Eerlijk gezegt klopt wat ze zegt ( bij mijn lengte van 1.61 m).

  • Dat is inderdaad een bekend advies: capri broeken maken kleiner. Dus als je al niet zo lang bent, en je wilt dit niet benadrukken dan zijn driekwart broeken niet zo handig.

 6. Korte broeken draag ik alleen nog in mijn eigen achtertuin. Minirokjes draag ik ook niet meer. Ze stonden me vroeger wel leuk. Beter dan net boven de knie, want dat stond echt niet. Ik draag al jaren liever lange rokken. Ik vind ze fijner zitten en mooier staan.

 7. Echte korte rokken draag ik niet en een korte broek alleen in de tuin en op de camping. Maar ik denk dat het dragen van korte broeken én rokken niet altijd leeftijdsafhankelijk is, maar zeker te maken heeft met je figuur.

 8. Rokjes boven de knie vind ik net iets leuker staan dan er over. Ik vind mijn benen nog mooi genoeg om ze te dragen, afgelopen winter bv met een dikke maillot en korte laarsjes. Dat hele korte heb ik nooit mooi gevonden, ook niet als je jong en strak bent. Korte broeken draag ik op vakantie op de camping en in de tuin, bij heel mooi weer.

 9. Jaaaa, moet iedereen lekker zelf weten ja :-D Hier in de straat woont een oudere dame en die draagt gewoon korte broeken als het warm is en waarom niet. Ja, haar benen zijn oud, gerimpeld, maar het is warm en ze wil geen hartaanval onderweg naar de supermarkt. Zelf heb ik de prachtig sinaasappelhuid van mijn moeder gekregen. Ik schrok me laatst een hoedje in zo'n paskamer met drie spiegels waarin je niet ontkomt aan je eigen bovenbenen en billen. Nooit geweten dat sinaasappelhuid aan de achterzijde 50% erger is dan aan de voorzijde. Dan nog draag ik jurkjes of rokjes. Geen mini, tot net boven de knie. Het liefst zou ik er lak aan hebben en net als mijn buurvrouw van een paar huizen verderop ook een korte broek dragen, maar ik beken; ik heb er geen lak aan.

  • Ik heb er ook geen lak aan. Het zal misschien komen door onze cultuur, maar ik vind dat dan toch niet zo mooi. Dus waarom dan niet iets dragen dat je wel mooi vindt staan : )

 10. Ik ben 47 en heb echt wel goede benen. Ik draag vaak rokken tot net boven of op de knie, maar mini draag ik momenteel niet. Ik sluit mini niet uit hoor, ik kan het prima hebben ;-). Korte broeken draag ik met name op vakantie en op warme zomerdagen op het strand. Ik vind dat iedereen lekker moet dragen waar ie zin in heeft, dus ook minirokken en korte broeken! Ik beken dat ik hoop geen witte leggings met een te kort t-shirt, naveltruitjes, broekrokken en sandalen met sokken meer tegen te komen in het straatbeeld, maar dat zal wel ijdele hoop zijn... ;-)

 11. Korte broeken staan me niet echt, daarvoor moet ik iets harder aan mijn benen werken ;)
  Mini rokjes, ja ik vind het wel kunnen als je dat altijd al gedaan hebt dan ademt zo iets ook jouw uit..
  ik 'ken' iemand die er altijd wat tuttig en netjes uitzag, en die is nu compleet de andere kant op geslagen.. Dan heb ik zo iets van sja, wat vind ik hier nu van, hahaha

  • Grappig zo'n verandering in kledingstijl. Misschien heeft ze besloten haar leven een andere richting te geven? In die zin vertelt kleding eigenlijk best veel over je.

 12. Niet te kort aub (voor mezelf, want daar heb ik gewoon het model niet (meer) voor)
  Maar als mensen zich er goed in voelen, doen ze maar lekker aan wat ze willen hoor!

  Bij ons op school is er wel een kledingcode die zegt niet korter dan één hand boven de knie...
  Ik geef les op een conservatieve school op dat gebied!

  • Ik wist niet dat die kledingcodes nog bestonden anno 2016! Ik vind het wel leuk moet ik zeggen. Op de middelbare school van mijn dochter is er wel een code, maar niemand houdt zich er aan. De meisjes dragen daar zulke korte rokken dat je hun ondergoed ziet.

 13. En mannen mogen nooit meer sokken in sandalen dragen onder een korte broek, en zeker niet met bierbuik boven een speedo hangen. Thanks.
  Kijk, als je je er fijn bij voelt, moet je het doen. Mini rokken zijn natuurlijk het leukst als je ook een beetje benen hebt die er fijn onderuit komen. En of ze dan dik of dun zijn, of met stretchmarks en sinaasappelhuid, dat is aan de draagster. Wat anderen daar van vinden is hun probleem.
  Ik droeg mini rokken tot ik een jaar of 16 was, daarna echt nooit meer. Voor mij, in mijn beleving, is het kinderkleding :S Maar je bent zo jong als je je voelt, toch?

 14. Als je mooie benen hebt én je voelt je er prettig bij, waarom niet? Al moet je wel uitkijken dat je niet het idee krijgt dat men weer 18 wil zijn ;).
  Ik ben nu zelf bijna 31 en trek geen mini-rokken meer aan. M.n. omdat ik het te "bloot" vind en daarnaast heb ik aan 1 knie een kijkoperatie gehad en daarvan zijn de littekens nog goed zichtbaar (zelfs na 10 jaar) dus ik vind een korte rok dan ook niet meer zo mooi staan.

 15. ik heb goede benen, maar mijn vel en knieen ed worden wel wat slapper. in de zomer zijn de rokken dus wat langer en in de winter met maillot wat korter

 16. Ik ben 54 en draag bijna altijd jeansbroeken. Rokken draag ik enkel als ik moet 'opgekleed' zijn maar dat gebeurt zelden. Ik vind een broek handiger omdat ik zo goed als alle verplaatsingen met de fiets doe en bij het fietsen waait een rok soms omhoog.Een broek is ook veel practischer om met de kleinkinderen te spelen, kuisen, in de tuin werken.

  In de zomer draag ik driekwartbroeken en broeken tot onder de knie (zodat mijn knie bedekt is als ik neerzit). De rokken die ik heb, bedekken de volledige knie.
  Ik heb lange slanke benen die best wel zouden mogen gezien worden maar ik voel me gewoon niet goed in kleding waarbij de knie niet bedekt zit.

  Toen ik jonger was, droeg ik wel rokken en broeken tot vlak boven de knie maar ik vind dat, eens een vrouw een zekere leeftijd heeft, dat niet meer past.
  Tja, elke vrouw mag dragen wat ze zelf wil en waar ze zich goed in voelt maar soms zie ik vrouwen waar korte rok en korte broek totaal niet bij past. Dat geldt niet alleen voor oudere vrouwen maar ook voor jonge meisjes en dames.

  • Ik herken het probleem van de opwaaiende rokken op de fiets Liesbet. Ik heb daar elke donderdag last van. Broeken voorkomen dit inderdaad prima. Toch draag ik die nooit.

   Maar in de tuin is het zeker handig.

 17. Wat een leuk onderwerp! Een korte broek of korte rok kan in principe voor elke leeftijd, maar ik denk dat het afhankelijk is van hoe je het combineert. Het moet beslist niet ordinair of overdressed worden. Maar met een mooie top erop is alles mogelijk! :)

 18. Ik denk ook dat je zelf kan kiezen. Het ligt ook een beetje aan je figuur. Ik ben begin 30, in verhouding qua gewicht en lengte, maar mijn bovenbenen zijn niet mooi "strak". Ik draag dan liever niet te korte rokjes en broekjes. of het moet frisser zijn en een legging bij kunnen.

  Mijn schoonmoeder is 63, prachtige strakke benen, ze draagt geregeld een korte rok. Netjes gekleed met shirt/blouse. Het ziet er bij haar ook niet kort uit op 1 of andere manier

 19. Grappig onderwerp!
  Ik denk dat het helemaal ligt aan hoe je het draagt, en hoe je figuur is.
  Want soms zie je jonge vrouwen lopen met een minirok waarvan je denkt, dat had je beter niet kunnen doen...
  Korte broeken draag ik wel in de zomer, geen mini's maar wel boven de knie. Rokken heb ik niet en jurkjes met een panty net boven de knie, maar zonder panty toch wel iets langer. Anders voel ik me zo in m'n blote kont staan.

 20. Rokken vind ik veel lekkerder zitten dan (korte) broeken!
  Zelfs in mijn moestuin zul je me vaak in een( niet al te korte) rok zien spitten, maar ik ben wel de enige op het volkstuincomplex. Voor mij dus echt geen korte broek of rok meer.

 21. Ik ben 30+ en draag al geen minirokken. Puur omdat mijn benen daar niet voor zijn. Maar als je 40+ bent en je kan op een nette manier een minirok dragen, dan moet je dat zeker doen!

 22. Korte broeken draag ik alleen met wandelen in de bergen, als ik in op vakantie ben. Ik heb prachtige lange benen ( durf ik zo maar te zeggen) maar mijn mini roken heb ik weg gedaan. Ik vind mezelf te oud voor mini rokken en het is ook niet praktisch met twee jonge kinderen in huis. Maar dat kan aan mij liggen :). Een stel veters strikken met een korte rok aan lukt mij niet elegant :).
  Ik draag graag en vaak rokken maar ondanks de prachtige benen, zijn ze tegenwoordig wat langer. Voelt beter voor mezelf. Maar ik vind ook absoluut, iedereen moet het voor zich zelf weten.

  • Heerlik om mooie lange benen te hebben Lodi! En dat wandelen in de bergen helpt daar vast ook wel bij.

   Veters strikken met een heel kort rokje is inderdaad lastig om een beetje elegant te doen.

 23. Ik denk dat mini leuk staat bij jonge dunne meisjes.. Ik vind het vaak ordinair overkomen als iemand met dikke benen mini draagt.. Tot mijn 35e droeg ik nog wel mini maar daarna niet meer ik werd ook voller en ouder. Nu draag ik rokken tot 5cm boven de knie, met een legging er onder of zo...

 24. Ik draag wel korte rokjes en broeken. Korte broeken dan wel tot min. halverwege mijn bovenbeen (geen hotpants dus) en korte rokjes/jurkjes eigenlijk altijd met een legging of dikkere panty. Langere rokken (knie of langer) zonder legging.

 25. Ik ben bijna 40, maar kom echt nog wel weg met die korte rokken. Ik draag ze dus wel, maar zorg er wel voor dat het in combi gaat met een leuke top. In de winter gaat het samen met een leuke panty en stoere boots, zodat het ook al weer heel anders oogt. Ik let wel heel goed op dat het niet ordi of plat is. Ik snap wat je bedoelt dat het op een gegeven moment niet meer bij je leeftijd past, maar dat zegt ook niet alles. Ik heb het geluk met mijn Indo genen, dat ik er nog uitzie als begin 30 (soms zelfs eind 20). Dus ja... dan kom je wel weg met een kort rokje :)

 26. De keren dat ik in Engeland was verbaasde ik mij over de enorme blote kleding van de vrouwen. Echt, de rokken waren zo kort de je de billen kon zien. Zo'n Engels onderzoek vind ik niet representatief voor Nederland.
  Uiteindelijk vind ik het belangrijk om je eigen kledingstijl te vinden. Bij ouder worden hoort wat mij betreft comfort. Kleding van jonge vrouwen heeft ook de bedoeling mannen aan te trekken en in beginsel hoeven oudere vrouwen dat niet meer ;-)
  Mooi is wat mij betreft een ruim begrip. Maar meestal wordt daar jeugd-mooi mee bedoeld.

  • Een eigen kledingstijl vinden is inderdaad prettig. Maar ik weet dat er ook mensen zijn die het heel leuk vinden om te dragen wat in de mode is, en dan ben je best een beetje afhankelijk van de grillen van de fashion goeroe's lijkt me.

 27. Hormann draagt 50+ nog steeds korte broeken. Sinds ik niet meer werk draag ik korte broeken in de warme zomer. Ik draag ze bij voorkeur inde tuin en op de moestuin.

  Tot in de 50 droeg ik op het strand bikini's of ging naar het naaktstrand. De laatste jaren doe ik dat niet meer. In de sauna zie je alle soorten mensen. Mooi en lelijk door elkaar.

 28. Hormann draagt 50+ nog steeds korte broeken. Sinds ik niet meer werk draag ik korte broeken in de warme zomer. Ik draag ze bij voorkeur inde tuin en op de moestuin.

  Tot in de 50 droeg ik op het strand bikini's of ging naar het naaktstrand. De laatste jaren doe ik dat niet meer. In de sauna zie je alle soorten mensen. Mooi en lelijk door elkaar. Zo is dat.

 29. Grappig, nee ik draag geen mini-rokken meer. In elk geval niet met blote benen. Fantastisch als je het nog kan hebben, maar ik wil persoonlijk wel wat kilo's kwijt voor ik me er weer aan waag in het openbaar.

 30. Ik vind eerlijk gezegd een minirok toch meer wat voor de jeugdigen. Die hebben er de leeftijd nog voor. Ik zie wel eens vrouwen van mijn leeftijd (44) in minirokken dat ik denk meid had nou toch even wat anders aangetrokken ;)

 31. Minirokken en lang haar boven een bepaalde leeftijd Raar eigenlijk dat die twee onderwerpen zo leeftijd gerelateerd zijn. Ik zelf draag nooit minirokken heb zelfs jaren lang überhaupt nooit rokken en jurkjes gedragen.Moest zelfs toen ik 18 was een jurk lenen haha om af te dansen ! Was echt een broektype. Sinds de laatste jaren draag ik ze wel vooral wel in de zomer. Leuke vrolijke jurkjes die iets boven de knie vallen. Anders maakt het mij veel te tuttig.Net wat je al schreef ( uit voorzorg) haha ik denk dat het per persoon heel erg verschillend is. De een is met 65 nog hip vlot en kan alles dragen en draagt dat ook. Een ander die veel jonger is bv weer niet. Ik zie ook wel een mensen lopen van een 50 - 60 plus type's waarvan ik in mezelf denk mmm een iets langer rokje had wel wat beter en netter gestaan. Maar die persoon zal zich er waarschijnlijk prettig in voelen.Leuke blog.

 32. Het is voor mij als man ook een leuk onderwerp en een mooie discussie, maar ik vind dat het zeker kan maar niet te kort en het moet ook niet te ... worden. Ook het lichaam moet natuurlijk passen bij een minirok.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>