Reacties

Oudere vrouwen met lang haar: waarom zou je als vrouw te oud zijn voor lang haar? — 82 reacties

  • Interessant artikel. Als je op oudere leeftijd nog het haar hebt om het lang te laten, waarom niet?!

 1. Ik heb zelfs lang haar en al mijn kleur zit er nog in, en dat als 54-jarige kerel. En vrouwen kort haar vanaf een bepaalde leeftijd?? Dat bepaalt de vrouw toch zelf wel.

  • Ik vind dat iedereen dat vooral zelf moet weten. Ik heb dan weer lang, dan weer net boven de schouders. Net waar ik zin in heb. Ik hoop dat iedereen dat doet.

 2. Ach ja, de krant moest weer eens vol.
  Als het dan zo is dat lang haar betekent dat je ontvankelijk zou zijn voor seks, waarom zou je het dan willen knippen?
  Hou het mooi lang Nicole, het staat je goed! ;-)

  Groet, Erna

 3. Hallo, Ik ben 45 en heb ook lange haren. Ik ben niet van plan om ze (ooit) kort te laten knippen! Er zijn trouwens veel mooie opsteek- en vlechtkapsels als je dat zou willen doen met je lange haren, of gewoon lekker opsteken met een klem, niets zo gemakkelijk als dat op een bad hair day!

 4. Ik mag van mijn kinderen geen kort pittig kapsel ;-)
  Corona is voor mij een geschikte aanleiding om te stoppen met verven want ik kom de deur toch nauwelijks uit. Volledig vergrijzen duurt volgens mijn kapper een jaar, en daarvan heb ik er dan nu al 6 maanden op zitten.
  Ik heb gelukkig nauwelijks rimpels, dat scheelt. Dan hebben we de totale ontluistering niet helemaal ineens.

 5. Na jaren kort heb ik het nu weer lang al ga ik vandaag wel naar de kapper, ik wil het toch lang houden, ik knipte het vooral omdat het zo grijs wordt, maar toch vind ik lang ook leuk bij mezelf staan. Met kort haar lijk ik zo een stuk ouder, vind ik zelf.

 6. Mijn haar is kort en dat is een bewuste keuze. Zodra het langer wordt dan een bob, is er niets meer mee te bereiken. Het is dun, dus er iets leuks mee doen, lukt ook niet echt. Maar ik vind het de grootste onzin dat je als vrouw van 50+ geen lang haar zou mogen hebben. Beetje iets van vroeger;).

 7. Grijs, lang en dun fijn haar. Daar kun je niks mee. Opsteken lukt niet want geen 'houvast'. Helaas kort, hoewel ik lang en opgestoken haar mooier vind. Wist je dat in de bijbel staat dat "het voor de vrouwen een eer is om lang haar te dragen"? 1 Korinthe 11 : 15!

 8. Ik heb al alles gehad maar nu een beetje terug aan het sparen voor wat langer (dankjewel Corona ;-)) Maar langer dan schouderlengte vind ik persoonlijk te lastig. Ieder doet daar toch mee wat ie wil. Alleen vind ik een tachtigjarige met pikzwart lang haar niet zo mooi. Mag ik dat vinden? :-)

 9. Ik vind lang grijs haar snel onverzorgd. En ik ben te lui om veel tijd en aandacht aan mijn uiterlijk te besteden - dus daarom ga ik al jaren voor "Kort pittig". En ik had er niet aan moeten dénken om opvliegers te hebben met een (nóg) dikke(re) bos haar dan ik toch al had / heb.... En verder moet iedereen natuurlijk gewoon doen waar zij zelf zin in heeft - al moet ik zeggen dat ik er niet zo voor ben als vrouwen er alles aan doen om jonger te lijken dan ze zijn - dat begrijp ik nooit zo!?

 10. je kan als oudere vrouw gewoon lang haar hebben alleen moet het dan wel een beetje vol zijn en niet als slierten hangen want dan vind ik het onverzorgd eruit zien ;) ik heb gedwongen mijn lokken eraf moeten laten halen omdat het zo dun was geworden door mijn zieke lichaam helaas

 11. Iedere vrouw doet met haar haar wat zij zelf wilt. Ik zie graag dames met korte haren maar dat is dan weer mijn persoonlijke smaak.

 12. Ha Nicole,

  mijn hele koor heeft van dat hele korte haar.
  Ik vind het niet mooi.
  Ikzelf heb halflang.
  Maar... het wordt wel steeds dunner. jammer!!
  Ik zou het liefste lekker lang haar hebben.
  Opsteken, vlechten, paardestaarten... Allemaal leuk...

  groetjes!

 13. Wat een onzin, naar mijn inziens ben je daar nooit te oud voor! Je moet doen waar je je zelf prettig bij voelt. No way dat ik mijn haar ooit kort ga laten knippen.

 14. Nou ik vind ook niet dat de lengte van het haar afhankelijk is van leeftijd.
  Het is de keuze die je maakt, mijn oma had altijd haar haar lang.
  Vind het bij jongere meisjes wel heel mooi om te zien als ze hun haar lang hebben. Hans

 15. Het is zoals met alles: om wie gaat het? Ben je klein, slank en heb je een hartvormig gezichtje, dan is een mooi kort geknipt kapsel inderdaad erg leuk. Maar voor te plompe en zelfs veel te zware vrouwen is dat meteen heel anders. Daarbij: als oude vrouwen op oude mannen gaan lijken, denk ik toch, dat iets meer aandacht en wat meer haarlengte een heleboel goeds kan doen. Ik zeg altijd tegen mijn eigen kapster dat ze eens wat strenger moet zijn tegen sommige klanten :-)

  • Waarom moet je kapster strenger zijn tegen sommige klanten ? Het lijkt mij dat die klanten toch zelf bepalen wat ze met hun haar willen.

  • Helemaal mee eens. Er is een reden voor waarom het ene beter staat dan het andere. Zoals met kleding en lichaamsvormen. Maar als je er niets om geeft hoe je eruit ziet moet je er vooral niets van aan trekken. Daarom vind ik 7 jaar jonger bij de Libelle zo leuk om te kijken. Het verschil is soms zo groot.

  • Een goed advies van de kapper vind ik altijd wel heel fijn inderdaad. Zij hebben er verstand van, en kunnen vertellen wat je het beste staat.

 16. Mijn haar is weer lang en ik steek het altijd op. Het is de bedoeling dat het gedoneerd wordt tbv mensen die een pruik nodig hebben. Het haar heb ik laten groeien na een hersenoperatie. Mijn schoonzus had toen borstkanker , chemokuren en moest een pruik. Inmiddels al een keer gedoneerd en toen weer kort en laten groeien. Nu nog even wat langer laten groeien en dan gaat weer de schaar erin om anderen te helpen. Verder moet elke vrouw dit zelf beslissen wat men met het haar doet. Katrien(67 jr)

 17. ik heb zowel kort haar als lang haar gehad. nu heb ik lang haar en sinds ik mama ben vind dat ik dat gemakkelijker. hup in een staart en klaar

 18. Van heel lang rood haar ging ik naar kort grijs. Ha ha, niemand uit het dorp herkende mij nog. In de kerk keek iedereen om omdat men dacht dat Hubbie een andere vrouw had. Na een paar weken was iedereen er aan gewend. Nu jaren later heb ik het donkerblond en laat ik het weer groeien. Ben benieuwd. In corona tijd liep iedereen met een corona kapsel dus viel ik niet op met mijn veel te lange korte haar.

  • Dat moet een hele metamorfose zijn geweest Marie. Hoe kwam je er toen zo bij om je lange rode lokken af te knippen? Was dat vanwege uitgroei?

 19. Ik vindt oudere dames met lang haar juist mooi en vindt het juist vlot staan, bijzonder om te weten dat ze het juist niet doen omdat ze denken dat ze dan ouder lijken in het gezicht.

 20. Je moet het natuurlijk zelf weten maar sommige oudere vrouwen hebben het zo kort dat ze net een kerel lijken. Daar pas ik voor. Ik wil er een beetje vrouwelijk uitzien ondanks dat ik niet meer piep ben (en ook nog lang niet oud)

 21. Ik vind dat haarlengte niets met leeftijd te maken heeft .Ik 69 heb al jaren superkort haar gehad nu word het steeds wat langer door het corona gebeuren dus ik denk dat ik het nog even laat groeien .Het moet bij je passen en zeker wel verzorgd zijn .Ieder zijn eigen keuze !

 22. Ben ik nog even .Jij hebt nogal droog pluizig haar zeg je .Heb je weleens Molding Mud van Sebastian geprobeerd ? Echt je hebt er heel weinig van nodig ,even flink door je handen wrijven en in je haar kneden ,voor mij destijds geweldig als mijn haar droog en pluizig was .En nee het word er niet vet van !

 23. Ik heb er zo'n hekel aan wanneer vrouwen zo'n pleeborstelkapsel nemen en de kleren van hun vent aan gaan trekken. Alsof ze het opgeven met hun vrouwelijkheid. En dan verbaasd zijn als hun vent een ander ...

  • Toevallig nét gisteren met een vriendin over gehad. We hebben allebei lang haar en ik wil ook lang haar houden. Maar zij twijfelde want iemand riep laatst blijkbaar naar haar 'van achter lyceum van voren museum'. Ik had er nooit van gehoord, wat een gemene opmerking! Ik houd mijn haar gewoon lang als het meezit.

 24. Ik vind lang haar juist mooi, zeker ook bij iets oudere vrouwen. Zolang het bij je gezicht past, zie ik het probleem niet. En bovendien, kort haar is ook niet altijd een aanrader.. Zou mooi zijn als iedereen gewoon lekker doet wat goed voelt.

 25. Dat moet iedereen toch zelf weten. Zelf vind ik lang haar mooier, maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat er tegenwoordig nog mensen zijn die een korter kapsel hebben om de 'richtlijnen' en opvattingen uit de middeleeuwen... Of zit ik er dan helemaal naast haha

 26. Zelf vind ik dat lang haar bij iedere vrouw staat, dat maakt een vrouw vrouwelijker. Wel vind ik dat bepaalde haarstyles niet passen bij alle leeftijden. Op bepaalde leeftijden kun je bijvoorbeeld niet je haar gaan vlechten als Pipi Langkous, dat staat niet. Vrouwen boven 50+ met een opgestoken Kapsel is super mooi en vrouwelijk. Een vrouw met kort haar vind ik vaak mannelijk er uit zien.

 27. Ik denk dat het vooral aan je haar, kapsel en gezicht ligt. Bij sommige vrouwen staat lang haar op oudere leeftijd niet omdat het dan te dun is geworden of dat het geen mooie kleur grijs is bv zodat het ze ouder maakt in het gezicht. Aan de andere kant vind ik ook dat iedereen het gewoon lekker zelf moet weten, zolang je er zelf prettig bij voelt, is het prima.

 28. Ik had vroeger een tante van 75+ met lang haar. Ze droeg het altijd opgestoken met een mooie speld. Zo sjiek! In gedachten zag ik haar altijd in haar nachtjapon voor de kapspiegel haar lange haren 100 x borstelen. Zo’n romantisch idee, vond ik dat!

 29. Ik ben tegen leeftijdsdiscriminatie en vind dat vrouwen onder de 50 ook best kort haar mogen hebben. Is beter voor het milieu. Sneller klaar, minder water en minder shampoo. Hangt ook niet in de soep. ;-) Als ik iets er niet uit vind zien, dan zijn het wel de paardenstaarten van de jogsters. Zwiept alle kanten op. Knip toch af!

 30. ieder doet wat hij wil uiteraard! Zelf heb ik lang grijsblond haar, tot onder mijn billen en ik vind het superpraktisch: er kan veel mee, ik hoef niet naar de kapper, en ik val op (dat is als 60-jarige wel leuk ;) ) Ik denk niet dat ik het ooit zal kort knippen tenzij het echt hoeft omdat het te broos zou zijn of echt niet meer mooi. Ik kan het supersnel opsteken met behulp van 1 haarstokje, los laten, in een lange vlecht doen, invlechten, allerlei knotten maken. Het is nooit saai, en ik heb ondertussen heel wat leuke stokjes en spelden en vorken.

 31. Lang grijsblond haar tot over mijn billen en 60. Zal het nooit kort knippen. Ik kan er veel mee, hoef geen geld aan de kapper te geven en kan het supersnel opsteken met een haarstokje. Ik heb ondertussen een mooie collectie stokjes vorken en spelden. Los, vlecht, opgestoken, ingevlochten, ik doe er veel mee. Maar uiteraard vind ik dat iedereen zijn zin moet doen.

  • totaal niet!Ik kan het opsteken in een handomdraai (letterlijk ;) ) Ik hoef het niet te drogen met een haardroger, ik heb zelfs zo'n ding niet in huis, laat het gewoon aan de lucht drogen of in een vlecht voor mooie golfjes

 32. Ik heb een smal bekkie. Gelukkig heb ik wat slag in mijn haar. Ik draag het nu het liefst in laagjes en de lengte is tot ongeveer mijn schouders. Dat staat mij het mooist. Ik ben nu 54 en mijn haar wordt op een mooie manier grijs. Alleen aan de voorkant van mijn gezicht is het grijs, de rest is nog blond en beide soorten glanzen. Ik begin niet aan verven.
  Manlief moet er niet aan denken dat ik mijn haar kort knip. Ik heb geen plannen, ha, ha.
  Jongste zoon zei jaren geleden al toen ik net in de veertig was dat ik vooral mijn haar niet moest kort knippen en het paars verven. Ja, die harde kleuren bij een pittig kapsel zag je toen veel en dat had idd bij mij geen succes geweest.
  Wat leuk dat ik weer kan reageren😊

 33. Ik ben 59 en heb inmiddels mijn haren tot net op mijn billen, ik moet dan ook wel zeggen dat ik behoorlijk dik haar heb en ja het is inmiddels ook al 3 kleurig want ik verf ze al 9 jaar niet meer. En NEE ik ben niet van plan ze af te laten knippen omdat het idee bij velen is dat een vrouw op deze leeftijd kort grijs/ geverfd haar moet dragen ... Wat een onzin hahahaha ... Leven en Laten Leven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder