Desinfecterende handgel bij ingang winkels: hoe hygiënisch?

Desinfecterende handgel

Als ik naar de bibliotheek ga, dan kom ik bij de ingang twee statafels tegen met daarop een fles desinfecterende handgel. Het is verplicht die te gebruiken, en ik doe dat dan ook braaf.

Desinfecterende handgel bij ingang winkels met pompje

Maar het moment dat ik mijn hand op het pompje drukte schoot er door me heen:

‘Is dat pompje niet ook onfris, als iedereen daar met de hand op komt?’

Mijn jongste dochter wist me echter te vertellen dat ik daarna toch die desinfecterende gel op mijn handen wrijf? Dus eventuele ongerechtigheden verdwijnen meteen weer.

Maar toch.

Dat pompje deed me toch denken aan het bakje pinda’s op een bar, waaruit iedereen mag graaien…

Desinfecterende handgel automatische dispenser!

Dus wie schetst mijn prettige verrassing toen ik vanochtend bij de Hema, en nog een paar winkels, automatische dispensers met desinfecterende handgel tegenkwam!

desinfecterende handgel
275,- bij bol.com

Je hoeft er alleen maar je handen onder te houden, pfffrrt! Er schiet desinfecterende handgel uit op je handen!

Hygiënischer wordt het niet lijkt mij.

Er is geen enkel contact met een pompje of de fles handgel.

Niet duur!

En ze zijn niet eens duur!

Hieronder voorbeelden die gewoon bij bol.com te koop zijn:
Als je dan toch je handen moet desinfecteren dan is dit mijn favoriete methode.

Wat is jouw favoriete methode van handen desinfecteren?

Similar Posts

26 Comments

 1. En dat is precies de reden waarom ik ook zo huiverig ben om die flessen gel in de winkels te gebruiken, brrrr.
  Ik neem m’n eigen desinfectans mee.

  Gisteren zag ik iemand niezen in z’n handen en daarna de ‘boel inspecteren’ om vervolgens weer verder te gaan met z’n winkelwagentje ;)

 2. Een ouderwets blok zeep bij een kraan. En een handdoek. Iedereen zit aan die pompjes, maar maakt iemand die dingen ooit schoon? Zeep is antibacterieel en antiviraal. En de handdoek, regelmatig vervangen en goed uithangen, niks viezer dan een lauwwarm apparaat dat alles dat in de lucht zweeft lekker op de handen blaast, die vochtig blijven.
  Als het dan moet, dan goed. Liefst mijn eigen flesje, en anders contactloos.
  Ik heb zelf een pakje schoonmaakdoekjes bij me. Al zo lang ik me heug. Ik maak deurklinken, lichtknopjes, kranen en spoelknoppen, sloten en wc brillen schoon. En ook oppervlaktes, toetsenborden, muizen, handgrepen, telefoons, afstandsbedieningen..
  Winkelkarren en mandjes deed ik ook altijd al met zo’n doekje. Ooit peuterde iemand in z’n neus en smeerde de oogst op de handgreep van de kar.. bwuh. En daarna moet de cassiere je boodschappen aanraken.

  Het is vaak meer het idee dan iets anders maar veel mensen zakken voor hygiëne. Gisteren stond er in de wachtkamer een jongen van een jaar of 8 met de hand in de onderbroek te pieren.. zegt zijn moeder hand uit je broek. En verder maar weer met het speelgoed. Ik kan mij herinneren dat mijn moeder ons dan de handen liet wassen en dat zij dan de deur opende en de kraan aandeed. Viesterd zei ze dan. Ik denk dat dat niet de enige keer was dat dat jongetje dat deed. Er zat zoveel vanzelfsprekendheid in alles dat het vaker voorkwam dan tandenpoetsen ben ik bang.

  1. We krijgen allemaal een beetje smetvrees. Gewoon regelmatig thuis handen wassen en niet teveel nadenken bij al die pompjes. Althans, zo denk ik er over.

 3. zou me eerder zorgen maken wat het met je hersenen doet bij veelvuldig gebruik,daar hoor je zelden over .ben benieuwd als mensen zich daarin verdiepen of ze dan nog zo blij zijn met steeds er gebruik van maken

 4. Ik stel me de vraag of achteraf niet zal blijken dat het voortdurend gebruik van handgels de huid beschadigt? Doe je 5 winkels, dan moet je 5 keer desinfecteren….

 5. Ik ben afgericht om met mijn elleboog op het pompje te drukken… Mits dat kan.

  Verder heeft je dochter gelijk. Als jij na het hanteren van het ponpje je handen goed desinfecteerd is er niets aan de hand. Dus bovenkant, onderkant en heeeeeeeeel goed tussen de vingers desinfecteren.

 6. Van de week bij de kapper verplicht van die troep op mijn handen gekregen. Natuurlijk ook nog geknipt daarna ik stonk zo hard dat zelfs mijn vent en al ons kleren in de was moesten. Dus nee ik gebruik die troep niet meer ik heb een eigen spuitfles bij me en daar zit een mengsel in van meer dan genoeg alcohol maar vooral zonder troep..

 7. Ik pak een papiertje en dat wind ik om het hengsel van de kar/mand. Thuis was ik mijn handen grondig met water en zeep. Voor ik het huis verlaat en als ik thuis kom. Die pompjes mijd ik als de pest.

 8. Die dingen waar je zelf nog op een pompje moet drukken geven mij toch ook altijd een onhygiënisch gevoel. Ik heb liever zo’n automatische. Ik verbaas me er trouwens over hoeveel mensen (ik denk echt de meerderheid) die pompjes niet gebruikt.

 9. Ik vind het allemaal niks! Die zooi stinkt, plakt vaak ook nog en droogt je handen uit. Zelf was ik na thuiskomst gewoon het liefst even goed mijn handen en klaar.

 10. Niet. Gewoon weg niet. Als ik het echt goed wil doen dan zou ik elke keer dat ik mijn rolstoel aanraak weer moeten desinfecteren in de winkel. En dat gebeurt om de haverklap omdat ik anders niet vooruit kom… De rest is voor de bune, voor een fake gevoel van veiligheid.
  Als het echt moet het liefst iets wat ik zonder handen kan bedienen. Anders kan ik er vaak ook niet bij of het pompje gaat geheid om.
  Verder was ik thuis regelmatig mijn handen en blijf ik met klachten thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.