Reacties

Huishoudgeld per maand: wat is gemiddeld? — 50 reacties

 1. Het is waar dat kleine huishoudens duurder uit zijn heb ik gemerkt sinds de kinderen de deur uit zijn.Veel grote verpakkingen zijn voor 1 en 2 persoonshuishoudens te groot of je moet maandenlang het zefde willen eten, ook waspoeder gaat niet onbeperkt mee en verliest zijn waskracht na een tijdje dus heb je er meer van nodig.Maar gelukkig is er ook nog de vriezer waarin je grote aanbiedingen zals vlees kunt invriezen. De kachel in de kamer brandt voor 1-2 personen net zo hard als voor een groot gezin en de lichamen van meerdere personen houden het huis opzich al warmer.Net zoals het licht in de kamer/keuken voor elk huishouden hetzelfde aan is.Maar het is ook zo dat je voor 1-2 personen sneller iets te eten of drinken koopt wat aan de dure kant en voor een groter gezin onbetaalbaar is, dan merk je wel degelijk dat een kleiner gezin hier goedkoper mee uit is. Wat wel zo is dat een klein beginnend huishouden die nog regelmatig een vorkje meeprikken bij de(schoon)ouders veel goedkoper leeft dan een ouderwordend 1-2persoonshuishouden waar de (klein)kinderen regelmatig dat vorkje ophalen. Alles heeft zoals meestal 2 kanten, gelukkig komen dus in de meeste levens beide situaties voor en zo is het evenwicht weer hersteld.
  Leuke site heb je!

  Groetjes Avelon

 2. Wij zouden volgens het Nibud 14,35 euro per dag/ 100,45 per week kwijt zijn voor 3 personen. Mijn huishoudbudget is 75 euro. Wil dat straks terugzien te brengen naar 60 euro door slimmer vlees in te kopen!

 3. Kun je nagaan als je alleenstaand bent, dan moet je al je vaste lasten zoals huur/hypotheek, verzekeringen, energie, water en belastingen alleen voldoen.)

 4. Ons huishoudbudget schommelt tussen de 60 en de 100 euro per week (gezin van 3 en soms 4 als nonna mee aan tafel schuift). Ik streef in elk geval naar "nooit meer dan 100 per week" en er zitten ook dingen zoals de bakker bij... :)

 5. Wat een interessant artikel! Ik had nooit verwacht dat je met een kleiner huishouden hetzelfde of juist meer kwijt bent als een groter huishouden

 6. 😂😂 verhoog je huishoudgeld niet dan wordt je leven niet duurder 😂😂

  Benzine duurder?? zei de buurman. Heb ik niets van gemerkt, ik tank altijd voor € 25

 7. Ik ben het eens, je kan het zelf zo duur maken als je zelf wilt. Niemand die beslist welke merken je moet kopen!

  Hier verschilt het echt per week, de ene week nemen we veel 1+1 mee, waardoor we vaak de week erop minder aan boodschappen hebben.
  Maar goed wij zijn ook niet vies van af en toe een bestellen van eten haha.

  Je moet ook een beetje kunnen genieten, dus die 1 a 2 keer per maand dat we eens een keer bestellen, ach die zien we maar door de vingers ;)

  • We hebben het hier dus echt voornameijk over de supermarkt en eten?? Dus geen apotheek kapper abonnement phone auto verzekering haarverf dagcreme voor de dames hebben we toch soms nodig ,cadeaus of ....action stuff ???? WAS FF GEWOON EEN VRAAGJE.. doe mn best met max 650 en 2 extra gasten elk weekend die heeeel veel eten en drinken...geef mij tips please

 8. Het zusje van Dagobert Duck, kon het niet meer met je eens zijn! Het leven is zo duur als je het zelf maakt. Tenzij je natuurlijk op een punt uitkomt waar je met een gezin alles moet doen van 50 euro in de week, dat lijkt me pittig

  • Als je er voor kunt kiezen van 50 euro per week rond te komen, met andere woorden het is geen noodzaak...geeft een ander gevoel dan dat het geen keuze is en je echt van die 50 euro moet rondkomen en geen buffer achter de hand hebt.

 9. Wij kopen ook heel prijsbewust voor ons gezin van 6. Het weekmenu wordt opgesteld op basis van de promoties in de supermarkt, we hebben een groententuin en eten slechts 3x week vlees (en dat gaan we nog verder afbouwen). Merken kopen we amper en restjes gaan hier altijd de vriezer in. Veel budgetvriendelijker en bovendien dragen we zo ook ons steentje bij aan de minder-afval-filosofie die we willen hebben.

 10. dit is echt een artikel wat ik wil ontlopen haha. hier worden elke dag boodschappen gedaan voor 60 a 65 euro en ja dat is veel ja, maar ik mag niet alles eten en de rest eet nooit hetzelfde .

 11. Eigenlijk maak ik geen onderscheid tussen huishoudgeld en ander geld. In totaal geef ik inclussief vakanties 8800 euro per jaar uit. Daar gaat gemiddeld 1200 aan vakantie af. Per maand verbruik ik dus 633 euro en daar gaan 383 euro aan energie, asdl, verzekeringen, gemeentelijke lasten, woonkosten e.d. van af. Verder geef ik 170 euro per maand aan boodschappen uit, inclussief afhaalchinees. Blijft over 80 euro dat ik per maand aan andere dingen (kleding, vervoer) uitgeef. Waarschijnlijk moet ik die laatste 2 bij elkaar tellen en bedoelt men dat als huishoudgeld. Zal dus 250 euro zijn. Als alleengaande ben ik zeker duurder uit. Als je met meer mensen in een huis zit verstook je minder gas. Bij 10 mensen in een huis hoeft de kachel niet meer aan. Maak ook nooit gebruik van quantumkorting. Eet daar alleen maar meer door.

 12. Uit die 80 euro gaat nog 25 euro aan afschrijvings- en onderhoudskosten voor PC, koelkast, wasmachine en fiets. Waarschijnlijk valt dat niet onder huishoudgeld.

 13. Ik heb echt geen idee. We houden altijd geld over en sparen ook, dus ik kijk er niet echt naar. Toen het vroeger minder goed ging lette ik er wel echt altijd heel goed op.

 14. Ik hou het niet precies bij, maar meer dan € 40,- per week heb ik voor mij alleen niet nodig. Mijn dagelijks brood, veelal op basis van zuurdesem, bak ik zelf. Met twee 1100 grams broden en een 800 grams roggebrood doe ik ruim een week. Alcohol drink ik niet en frisdranken nauwelijks. Snoepen doe ik zelden en maximaal 2 keer per jaar koop ik een zakje pinda's en een zak chips. Koken doe ik ook graag, maar kook dan meestal wel voor twee dagen.

 15. Het schommelt wel eens.
  Geen vlees eten is absoluut het goedkoopste, tenzij je het gemis gaat compenseren met lekkers als zalm, asperges, luxe kaasjes en dergelijke.

 16. De kosten voor boodschappen heb je inderdaad zelf in de hand. Ik woon alleen en ik bepaal zelf wat ik uitgeef ja of nee.

 17. Ik let er helemaal niet op geen idee. Ik koop wat ik lekker vind. We eten heel weinig vlees maar wel biologisch.
  Wasmiddel, koffie enzo koop ik altijd in de bonus.
  We halen nooit eten en gaan zelden uit eten dat vind ik duur en meestal niet erg lekker,

 18. Ik ben het maar deels met haar eens. Ik denk dat het wel klopt wanneer je ruim in je budget zit maar niet als je op of onder de ondergrens zit.

 19. Ik denk inderdaad dat je het zelf in de hand hebt. Wij geven best veel uit aan boodschappen. Vaak koop ik dingen die ‘makkelijk’ zijn. Voorgesneden blokjes kaas bijvoorbeeld. Dure koffiecups. Ik troost mezelf met de gedachte dat we een flinke stap terug kunnen doen mocht het nodig zijn.

 20. Ik weet het niet. Je bent inderdaad net zo duur uit als je zelf wilt, je bepaalt zelf welk merk je koopt, waar en wat. Alleen ik ben nooit opgegroeid met een budget, maar kopen waar behoefte aan is. En soms is dat ook veel als er allerlei 1+1 gratis is en dan de andere maand minder omdat je genoeg voorraad hebt.

 21. Als ik dit zo zie dan zitten wij tegenwoordig aan de hoge kant. Maar ik moet ook zeggen dat wij momenteel niet echt naar prijzen kijken en gewoon kopen waar we zin in hebben. Er zijn tijden geweest waarin ik rond kwam van 50 euro in de maand. Maar nu zijn wij denk ik inclusief shampoo etc 125 per week a 150 per week kwijt met 2 a 3 personen in het huishouden

  • Dat is best een groot verschil Melanie, van 50,- naar 125. Maar goed om te weten dat je in theorie dus rond kunt komen van 50 euro per week denk ik!

 22. We hebben het hier dus echt voornameijk over de supermarkt en eten?? Dus geen apotheek kapper abonnement phone auto verzekering haarverf dagcreme voor de dames hebben we toch soms nodig ,cadeaus of ....action stuff ???? WAS FF GEWOON EEN VRAAGJE.. doe mn best met max 650 en 2 extra gasten elk weekend die heeeel veel eten en drinken...geef mij tips please

  • 'Huishoudgeld is het geld dat u uitgeeft aan allerlei dagelijkse uitgaven, zoals boodschappen, tijdschriften en cadeautjes. Het geld dat in uw portemonnee zit en bijna ongemerkt lijkt te verdwijnen.'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder