Reacties

6 persoons gezin: rondkomen van 80 euro per week — 25 reacties

 1. Ik heb het artikel gelezen en ik vind het knap. Ik sta tegenwoordig voor mij alleen al voor rond de vijftig euro te pinnen aan weekboodschappen. (Inclusief groenten en fruit van de supermarkt overigens.)

 2. Het is echt verstandig om je voorraad te checken. Er ligt nog zoveel groente in de koelkast, dat ik veel minder boodschappen hoef te halen de komende week. Een weekmenu ga ik dan ook maken, zodat ik weet wat ik nog moet halen.

 3. Ik weet het nog niet zo goed omdat ik sinds kort maar voor één persoon boodschappen hoef te doen. Maar ik denk dat het weinig zal zijn. Voorheen waren we met z'n tweeën altijd wel veel kwijt aan boodschappen omdat de ex wel van lekker en makkelijke eten hield. Ik ben er zelf ook wel benieuwd naar eigenlijk. Maar ik ben me nu nog steeds door onze oude voorraad heen aan het knagen.

 4. Zo is het bij mij ook. Ik heb een flinke voorraad in huis, omdat ik lange tijd voor meer mensen eten verzorgde en nu alleen voor mij zelf en de kat. Maar ik heb ook dingen die ik voor mijzelf niet zou kopen. Er staat al heel lang een krat bier, wat ik zelf niet drink. Flessen limonade, wat ook niet mijn voorkeur is. Voor mijzelf koop ik houdbare melk, wat veel geld scheelt ten opzichte van de veel bedervelijker "verse" melk die anderen wilden. De prijs is gelijk, maar ik hoef er niks meer van weg te gooien. Alleen voor mijzelf kokend kan ik ook makkelijker passende porties maken. Niet meer dan ik ook echt eet. Ik zit er ook niet mee om kleine porties verschillende groenten te eten. Vind ik eigenlijk lekkerder dan per maaltijd maar 1 groente te hebben.

  Ik maak een lijstje met wat er nodig is. In de winkel let ik wel op aanbiedingen en afgeprijsde producten. Hoe veel ik uitgeef kan sterk verschillen. Soms geef ik niks uit omdat ik niet elke week boodschappen doe. Andere keren weer extra veel. Maar ik kom tot nu toe wel uit met alleen AOW. Betaal alle vaste lasten op tijd. Ik hoop dat alle prijsverhogingen geen probleem geven. Want dat alles duurder is, dat merk ik wel.

 5. Ik geef met vijf personen een stuk meer uit. Koop maar eens een goed stukje vis, verse kruiden, een stokbroodje met wat Franse kaas..... Wij eten gewoon te luxe denk ik. Ik wil wel minder uitgeven! Zeker nu alles nog weer duurder is geworden. Het volhouden is voor mij alleen lastig. Na een paar weken "simpel" eten val ik weer terug in oud gedrag!

 6. Héél knap! 'k Probeer ook met zo weinig mogelijk. Ten andere, consuminderen over heel de lijn, maar dat weet je wellicht reeds.
  Lie(f)s.
  @'k Kreeg jouw mailtjes niet meer, heb me opnieuw ingeschreven!

 7. Die 10 tips zijn ontzettend goed en haalbaar.
  Het is erg om te zeggen, maar ik weet niet direct hoeveel wij per week uitgeven.
  Waar ik wel zeker van ben is dat het stukken hoger zal liggen dan 80 euro per week.

 8. wat mij helpt is een grote moestuin, maar ik vind (moes)tuinieren dan ook echt leuk. En ik kweek ook vooral de duurdere en speciale groenten, dat geeft een luxe gevoel dat weinig kost, zeker als je met anderen zaden en plantgoed kan uitwisselen.
  Vegan zijn helpt ook: peulvruchten (als ik ze niet uit de tuin haal) zijn supergoedkoop en voedzaam en ook basisproducten als tofu kosten niet veel.
  Zelf luxe dingen maken als brownies en ander gebak helpt ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>