Reacties

Rondkomen van 1200,- per maand en verzorgingsarmoede — 18 reacties

 1. Het is zeker heel weinig om te overleven. Armoe word steeds maar erger daardoor. Dan heel goedkoop spulletjes kopen. Ik zie al erboven dingen staan. Voordeliger!

 2. Ik geef alleen al aan de kapper meer uit... maar voor de rest geef ik niet veel uit, hooguit een kostenpost zijn nog scheermesjes en scheerzeep.

 3. Doordat ik een kort kapsel heb, ga ik om de negen weken naar de kapper. Dat kost bij mij 't meeste geld, want net als jij draag ik geen make-up en tandenborstels koop ik inderdaad bij de Action of van Kruidvat eigen merk. Tandpasta heb ik voor 0,69 euro een tube van AH eigen merk. Deo wel duur, maar ik koop één keer per jaar 3 potjes (totaal 45 euro) en doe daar dan dus een jaar mee. Zeep goedkoopste eigen merk van AH en shampoo wel van Schwarzkopf, maar dat koop ik alleen als het in de aanbieding is. Scheelt toch weer.

 4. Lees het boek van Tim s ' Jongers: Armoede uitgelegd aan mensen met geld.
  Trap niet in de ' ik zou echt een veel betere arme zijn dan jij' val

 5. Denk(weet)niet dat ik 165,- per jaar uitgeef.shampoo gebruik ik niet,ook geen vloeibare zeep enz.lang geleden een lading dove zeep gekocht voor 25 eurocent per stuk(kruidvat).oogpootlootjes van 99 cent bij action.gebruik de zeep ook niet dagelijks daar het zeker niet goed is voor je huid.een grote pot cocoscreme en een flesje huidolie doe je ook lang mee.het is water dat je schoonmaakt en niet de producten.tenzij je flink vuil bent door bv werken in de tuin.gezien mijn kunstgebit gebruik ik geen tandpasta.er is zeker armoede maar de meeste armoede is vooral verzonnen door de fabrikanten en andere verkopers..dat noem ik pas armoede als je daarin meegaat,als je eten kan kopen een dak boven je hoofd hebt,de rekeningen kan betalen(dus niet je geld uitgeven aan onzin uitgaven of ik heb het nodig zaken die niet nodig zijn) ben je niet arm.leuk is dat vaak niet maar je hebt echt geen vakantie,de nieuwste gadgets ,elke maand(of vaker) kleding nodig.ook niet voor kinderen.en het meeste kun je gratis of tweedehands aan komen,en dat heeft niets met armoede te maken,wel de gedachte dat je het allemaal wil hebben(nodig hebt) er zijn best veel gratis leuke uitjes met of zonder kinderen,maar nu draaf ik door het gaat over verzorgings armoede.weet dat door wat ik schrijf erg veel over me heen zal krijgen.tijd om eens los te laten dat we "recht hebben"op alles.
  en vooral te denken dat alles oneindig verkrijgbaar is.leer tevreden te zijn dan ben je rijk.

 6. Ik vind het nogal erg kort door de bocht allemaal en het is heel makkelijk oordelen over een ander als je zelf een dikkere portemonee hebt.
  Tuurlijk zijn er hele goedkope maandverbanden voor 1 euro per pakje, maar je hebt wel een mega broeikas tussen je benen waardoor je vanzelf gaat stinken. Dan kan je zoveel verschonen als je wilt, het blijft een broeikas. En met een beetje pech krijg je er een vaginale schimmelinfectie of zwaar geirriteerde huid voor terug.
  Dat iemand kokosloolie gebruikt voor de huid en er lang mee doet; prima als het voor jou werkt, vooral doen. Niet iedereen heeft daar de voor.
  Dat iemand met een fles shampoo en een deo maanden kan doen; fijn voor je, dat scheelt een hoop geld. Niet iedereen kan het haar eens in de week wassen of nog minder vaak.
  Maar mensen hou het bij jezelf en ga jou sitiuatie niet met anderen vergelijken. Niemand is hetzelfde.
  Wat voor jou werkt, kan voor een ander averechts werken.

  Maar de wereld zou er veel beter uit zien als mensen stoppen met wat hier al wordt genoemd; "ik ben een betere arme dan jij" val.
  Als men het allemaal zo goed weet, mag men zelf zo gaan leven. Het is toch allemaal zo makkelijk? Dat doen mensen natuurlijk niet, omdat ze zelf zo niet zouden kunnen leven, want anders hadden ze daar nu al vrijwillig voor gekozen :)

  Ik kies voor zoveel mogelijk 100% natuurlijke verzorging (dat hoeft niet persé heel veel duurder te zijn).
  100% katoenen en niet chloorgebleekte tampons/maandverband zijn vaak in de aanbieding en scheelt een hele hoop.
  Voor mij geen spotgoedkope shampoo vol SLS, siliconen, parabenen, parfum etc.
  En ook geen deo vol troep.
  Ja je bent wat duurder uit, maar je doet er ook langer mee.
  Helaas wel veroordeeld tot de originele sensitive opzetborstels en dure tandpasta, maar het scheelt tandartskosten. En de dure opzetborstels zijn vaak ook 1+1
  Een deo van €1 zal vast werken, maar als je je openkrapt van de jeuk of vol uitslag staat ben je duurder uit dan wanneer je meteen troepvrije koopt waar je tegen kan.

  Vaak koop ik persoonlijk van bijv vakantiegeld wat extra in, omdat je dan wat meer te besteden hebt.
  Niet iedereen kan of wil dit doen.
  Blijft een persoonlijke keuze.

 7. Geloof onmiddelijk dat er mensen zijn met dit probleem, maar zie om mij heen ook wel mensen die erover klagen , maar vervolgens wel geld uitgeven aan dingen die minder noodzakelijk zijn dan bijvoorbeeld tandpasta en/of maandverband etc. Ik zeg niet dat het fijn is om rond te komen van weinig geld en bij elke uitgave te moeten kijken wat wel en niet kan, maar persoonlijk geef ik liever geld uit aan de noodzakelijke verzorgingsprodukten en voeding dan andere dingen. En voor iemand denkt makkelijk praten zelf kom ik ook rond van een minder dan modaal inkomen.

 8. Jammer dat je dit blog vergezeld laat gaan met een dergelijke foto. Als je aan verzorgingsarmoede lijdt zie je dat toch niet graag op deze manier in beeld gebracht.

 9. Zelf geef ik niet veel geld uit aan verzorgingsproducten. Dat is wel anders geweest, maar ik gebruik al een tijd geen zeep meer om te douchen, was mijn haar met goedkope shampoo omdat het net zo goed werkt (of niet) als dure. Wel ga ik elke 6 weken naar de kapper en regelmatig naar de pedicure. Ik ben het met Wil eens dat we natuurlijk niet alles hoeven hebben wat de marketing ons als onmisbaar wil aansmeren.

 10. Lijkt me dat verzorgingarmoede niet nodig is, je hebt al deo, tandpasta en shampoo voor 1 euro. Ook maandverband kan goedkoop. Of 1x een menstruatiecup aanschaffen, daar doe je wel 10 jaar mee.

 11. Natuurlijk hoeven verzorgingsproducten niet veel te kosten, maar ik denk dat het probleem bij mensen die in armoede leven is dat ze moeten kiezen tussen een ontbijt voor hun kinderen of shampoo om hun haar mee te wassen. Je kan je geld immers maar een keer uitgeven.

 12. Ik geef in totaal circa 800 euro per jaar uit voor alles. Daarbij opgemerkt dat ik praktisch geen woonkosten heb. Het meeste geef ik uit aan voedsel (180, de zorgverzekering (140), daarna aan energie en water (110), communicatie (glasvezel, mobiel 70 incl afschrijving laptop/smartphone), gemeentelijke lasten 40, vevoer (incl afschrijving fiets) 20 euro etc.
  Voor persoonlijke verzorging kom ik op 10 euro per maand en dat is inclussie afschrijving scheerapparaat en tandenborstel. Schwarzkopf shampoo haal ik bij de wibra. Sinds begin corona knip ik zelf m'n haar. Kwam er achter dat dat handiger is. Niet meer wachten in een kapperszaak en je kan het veel vaker een beetje doen. Handig omdat m'n haar niet overal even snel groeit. Zorg wel voor redelijk kort haar (oren vrij), dan kan je met minder shampo en minder water toe.

 13. Ik geef in totaal circa 800 euro per maand uit voor alles. Daarbij opgemerkt dat ik praktisch geen woonkosten heb. Het meeste geef ik uit aan voedsel (180, de zorgverzekering (140), daarna aan energie en water (110), communicatie (glasvezel, mobiel 70 incl afschrijving laptop/smartphone), gemeentelijke lasten 40, vevoer (incl afschrijving fiets) 20 euro etc.
  Voor persoonlijke verzorging kom ik op 10 euro per maand en dat is inclussie afschrijving scheerapparaat en tandenborstel. Schwarzkopf shampoo haal ik bij de wibra. Sinds begin corona knip ik zelf m'n haar. Kwam er achter dat dat handiger is. Niet meer wachten in een kapperszaak en je kan het veel vaker een beetje doen. Handig omdat m'n haar niet overal even snel groeit. Zorg wel voor redelijk kort haar (oren vrij), dan kan je met minder shampo en minder water toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder