Reacties

Nieuw woord geleerd: Entlistungsfreude — 17 reacties

  1. Ik herken het wel, het is fijn om een lijstje te maken, want dan hoef je het allemaal niet meer in je hoofd te onthouden, en nog fijner om het dan, als het daadwerkelijk is uitgevoerd, door te strepen. Het woord kende ik niet. Maar ik vind het een mooi woord!

  2. Wat een grappig woord! Ik dacht op het eerste gezicht dat het de vreugde is die je voelt als je je uitschrijft voor een nieuwsbrief of social media. Die is ook aanzienlijk, ik zucht nog steeds van verlichting dat ik FB kwijt ben.

  3. Sjoerd, doe niet zo mannelijk... Het helpt echt hoor, afvinken. Ik maak niet vaak genoeg lijstjes, maar ALS ik het doe is de voldoening groot nadien.

  4. Entlistungsfreude, heerlijk om een fijn gevoel dat je krijgt als je iets van je lijstje weg kunt strepen. Iets van je to-dolijst afvinken werkt als een soort beloning.
    Maar dan moet je wel een lijstje bijhouden. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder