Reacties

'Ok boomer.' nieuwe uitdrukking geleerd. Kende jij hem al? — 30 reacties

 1. Eerlijk? Ik zag een berichtje 'opploppen' van de NOS dat het het woord van het jaar was geworden. Ik moet je zeggen dat ik er nog nooit van had gehoord, behalve dan in het filmpje uit Australië. Maar nu ik dit lees, vind ik 'm eigenlijk wel leuk.

 2. Hoorde inderdaad dat Nieuw-Zeelandse parlementslid dit zeggen via nieuwssites paar weken terug. Daarvoor er ook al over gelezen. En snap de uitdrukking wel.
  De generatie van het vaste contract, pensioenopbouw, met de VUT op hun 58e, huizen gekocht in goedkopere tijden.
  Vervangt Digibeet?

 3. Hoi Nicole,

  ja... ik had '
  m pas gehoord.
  Ik weet niet of ik er blij mee moet zijn.
  Ben een super-boomer, maar toch herken ik me er niet.
  Komt misschien nog wel...

  Groetjes van Marlou

  .

 4. Ik had er nooit van gehoord...ik vind het ook raar dat een zo onbekend én Engels woord ineens de top haalt.
  Ik vind het Belgische winnende word leuk, WINKELHIEREN, het betekent lokaal boodschappen doen of bij de boer/landwinkel.

 5. Eigenlijk is het geen taal of ontaal. Het woord wordt gebruikt om aan te geven dat mensen niet meer met elkaar willen communiceren. En taal is juist om wel te communiceren. Verder hoor ik het in mijn omgeving niet. Ben als babyboomer nooit aan kinderen begonnen. Niet goed vor het nageslacht en ik moet zelf in m'n pensioen voorzien, wel goed voor de aarde. De mensheid halveren werkt beter dan de veestapel halveren. ;-)

 6. Ik had hem nog niet gehoord, maar ik denk dat S en Y in de leeftijdscatagorie horen om dat te zeggen. Ik zal het eens aan ze vragen.

  Love as always
  Di Mario

 7. Jammer dat er een Engels woord, woord van het jaar is geworden. Over taal gesproken. De term zal vanwege deze mening alleen al wel op mij toepassing zijn. Babyboomer was dat ook al. Zo'n trui zou ik nooit aanschaffen.

 8. Een Boomer ben ik wel kwa leeftijd maar herken me absoluut niet in de omschrijving daarvan ;-) Een Snowflake..tja kom ze vaak tegen en vind het inderdaad overgevoelige typjes die zichzelf enorm serieus nemen !! Hoezo generatieconflict :-)

 9. Jee, dus we hoeven er niet eens aan te beginnen uit te leggen wat een babyboomer is! Ik ben nog niet zo genoemd. Wel een veel gebruikte term door dochter: ' No shit, Sherlock!'

 10. Ik kende hem niet. Hoorde het pas toen het het woord van het jaar geworden was. Ik vind ‘m niet leuk, trouwens. Best onrespectvol, volgens mij. Maar dat zal die generatiekloof wel zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder