Reacties

Boodschappenlijst maken: hoe doe je dat eigenlijk? — 66 reacties

 1. Wij hebben de cozi app waar we alles inzetten. Ook meteen als iets op is ofzo. Hij syncht op alle telefoons, dus als 1 langs een supermarkt komt dan kan je meteen even in lijstje kijken. Je kunt ook gewoon afvinken alles. Super handig als je samen in de supermarkt bent, ben je lekker snel klaar

 2. Oe ik maak eigenlijk bijna nooit lijstjes aangezien we bijna altijd een soort van het zelfde nodig hebben. Wel wil ik de aanbiedingskrantjes in de gaten gaan houden. Deed ik ook nooit.

  • Als je steeds dezelfde spullen moet kopen is een lijstje inderdaad minder nodig, want dan weer je uit je hoofd wel wat je nodig hebt. Hoogstens kun je het dan gebruiken als checklist om niets te vergeten.

 3. Ik schrijf t wel op anders vergeet ik de helft. Maar gewoon zoals t in me opkomt, niet op volgorde. Ik hoef ook nooit zoveel te halen, mijn vriend doet de weekend boodschappen.

  • Ik vergeet ook vaak dingen zonder lijstje. En zeker als je op het platteland woont is dat echt niet handig. Ik kan dan niet even een ontbrekend ingrediënt kopen bij de buurtsuper of zo.

 4. Ik ben ook van de lijstjes. Ik maak een menu voor doordeweeks. In het weekend zien we wel. Ik kijk ook naar aanbiedingen en kom dan op ideeën. Er zit alleen geen volgorde in mijn lijstje.

 5. Ik ben nog van het ouderwetse type: ik schrijf mijn boodschappenlijstje op papier :) Daarvoor spit ik eerst de reclamefolders door en dan kijk ik in de voorraadskast/koelkast en dan vul ik de lijst aan. Werkt perfect.

  • Dat deden mijn man en ik ook toen we nog in Utrecht woonden en geen kinderen hadden. Toen slenterden we elke dag naar de supermarkt en beslisten ter plekke wat we nodig hadden. We gaven daardoor best veel geld uit aan boodschappen achteraf bezien.

 6. Wat handig! Toen ik tijdens mijn stage op mezelf woonde, moest ik natuurlijk ook zelf boodschappen doen! Ik keek vaak ook even in folders, en maakte zo een lijstje voor de hele week. Ik lette ook goed op de houdbaarheidsdata!

 7. Hier zit een echte momentshopper. Hiermee bedoel ik, in de winkel zie ik wel wat ik nodig heb. In de loop van de week grijp je mis en raken dingen op, dat onthoud ik meestal wel. Verder is het zo dat ik wel van tijd tot tijd thuis met spullen die niet perse hoefde en de spullen die wel nodig waren niet. Het stomme is. Ik heb wel vaker lijstjes gemaakt, maar die vergat ik dan in mijn tas te stoppen. ???? Heb een hele tijd Jumbo Pick-up-point gedaan, maar dat is nu zo populair, dat de wachttijd soms hoger is dan zelf je ronde door de winkel maken en dan af te rekenen.

 8. Ik schrijf eigenlijk nooit een lijstje, maar dat komt omdat ik vrijwel elke dag naar de supermarkt ga. Ik maak nooit een weekmenu, want door mijn maag- en darmaandoeding is het per dag heel verschillend wat ik kan eten en verdraag. Wel bekijk ik altijd de aanbiedingen van supermarkten! :)

 9. Verschillende supermarkten hebben nu ook een online platform waar je een overzicht krijgt van alle kortingen en promoties. Op basis daarvan maak ik dan een lijstje en plaats ik de bestelling. De winkel zet alles klaar en ik hoef enkel nog op een afgesproken tijdstip op te halen :).

 10. Thuis hebben we de gewoonte om op een papier te schrijven wanneer we het laatste product uit de kast halen. Wanneer we beslissen om naar de supermarkt te gaan, maken we een boodschappenlijstje aan de hand van dat andere papier (dat op een vaste plaats hangt) en kijken ondertussen in de relameblaadjes wat er in aanbieding is. Werkt goed bij ons.

 11. Ik kladder overal en nergens mijn nog nodige boodschappen en uiteindelijk schrijf ik een officieel lijstje op basis van de recepten die ik wil maken. Ik probeer wel ongeveer soort bij soort te zetten, maar tegen de tijd dat ik in de winkel ben schrijf ik er nog een hoop onder. Helaas vergeet ik dan alsnog wel eens wat.

 12. Ik maak boodschappenlijstjes altijd volgens de route die ik ga lopen. In mijn hoofd ga ik dan de supermarkt alvast even door. Maak ze steeds vaker in m'n hoofd en zet de bijzondere boodschappen even in mijn telefoon.

 13. Ik gebruik bijna nooit een lijstje. Ik werp een keer een blik in de kasten en onthoud dan wat ik nodig heb. Alleen met speciale dagen wanneer ik uitgebreid ga kokkerellen en een aantal recepten heb verzameld, maak ik een lijstje.. Toch ben ik nu wel heel nieuwsgierig cozi app. ;-)

 14. Ik ben echt een typisch lijstjes meisje en maak mijn boodschappenlijst eerst op papier, maar meestal gaat man heen, dus dan type ik hem over in de app, kan hij er direct bij haha

 15. De volgorde is bij mij nog wel eens ver te zoeken. Ik schrijf meestal gedurende de week dingen op die bijna op zijn en vul het aan het eind van de week aan met wat ik nodig voor de volgende week om te eten. Dit gebeurt op gevoel en niet op volgorde ;)

 16. ik ben echt een lijstjesmens. Heb dus altijd een boodschappenlijstje. Wat voor mij werkt is een krijtbord, waar ik gaandeweg de week van alles opzet (wat op is bijvorrbeeld), dit vul ik dan einde van de week aan met mijn wekeleijkse dingen en viola, mijn boodschappenlijstje is klaar!

 17. Ik maak niet altijd een boodschappenlijstje, maar als ik dat wel doe pak ik ken en papier en loop in gedachten de gangpaden van de winkel en schrijf op volgorde van de looproute mijn producten op.

 18. Ik maakte vroeger altijd lijstjes, volgens looproute en de weekmenu die ik samen met mijn ex had samengesteld.

  werd niet van afgeweken, kwam iets extra in huis en oh ja, we keken natuurlijk ook steeds eerst naar wat er nog was.

  Niet zelden gingen we pas naar de winkel als zo goed als alles op was, de beste remedie om niets slecht te laten worden.

  Ondertussen ben ik alleenstaande, kind in huis. Ik ga meer naar de winkel, veelal zonder lijstje en ik doe meer geld op en moet soms zelfs eten weggooien omdat eht slecht is. Wat eigenlijk tegen mijn prinicpes is...

  Ik hoop dat deze blog me misschien weer aangezet heeft om weer lijstjes te maken, want dit is het ook njiet. Bovendien,; een paar leuke trucjes die het wat aangenamer maken zijn wel leuk, niet waar!

  Dank je!

 19. Wij schrijven altijd alles op een notitieblok wanneer er producten op zijn. Halverwege de week bestel ik de 'grote wekelijkse boodschappen' online en pak ik dat blok erbij. Door online mijn boodschappen te bestellen kom ik ook niet in de verleiding nog extra's te kopen.
  En wekelijks ga ik 1 keer naar de supermarkt/bakker/slager/groenteboer om een aanvulling van de verse artikelen te doen. Dan heb ik inderdaad een briefje mee, maar daar staat alles door elkaar op.

  • Het voordeel van online boodschappen doen lijkt me inderdaad de bescherming tegen impulsaankopen. Mag ik vragen wat jij ongeveer kwijt bent per week en voor hoeveel personen Margo?

  • Hoi Vlijtig Liesje. ik laat zelf 1x p.m. mijn grote boodschappen bezorgen door AH. Ik woon alleen en dat kost me rond de 100 euro. Bezorgen doen ze al vanaf 3,95 euro. Heel handig aan deze site is dat je onder "Favorieten" je eigen lijstjes kunt aanmaken. Zo heb ik een lijstje "Altijd Nodig" (met koffie, thee, schoonmaakmiddelen e.d.), en lijstjes voor Groente, Brood&Beleg en Vlees/Vis/Vegetarisch. Die lijstjes kun je samenstellen terwijl je je boodschappen doet, want bij alle producten staat ook een hartje. Door die lijstjes ben ik 1x per maand maar een minuut of tien kwijt aan de grote boodschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder