Reacties

Janneke Brinkman servies bij de Action: mooi en voordelig — 31 reacties

 1. Wij hebben witte borden, maar ik heb gekozen voor vierkante borden omdat ik toch iets "anders" wilde. We hebben ook mooie ronde gebroken witte borden, maar die gebruiken we toch aanzienlijk minder!

 2. Ik heb ontbijtborden die aan de bovenkant wit zijn en aan de onderkant zwart en dinerborden die wit in het midden zijn en een grijze rand hebben met sierlijk rond wit motief (best vaag als ik het zo lees). Bij de tweede zorgt het motief ervoor dat je niet meteen de neiging hebt je hele bord vol te scheppen maar alleen het witte deel. Zo ziet een kleinere portie er niet al te treurig uit. Dat is handig want mijn vriend eet grote porties (van een pizzabord) en als je mijn portie daarnaast legt lijkt het hilarisch weinig. Op deze manier lijkt het niet alsof ik een muisje ben, bovendien voorkomt het dat ik meer ga eten dan ik wil. Hier zorgt het niet willen mixen van voedsel en motief er dus voor dat de porties niet te groot worden. Ik zie dus soms ook voordelen.

  Overigens zou ik wel 1 bordje hebben gekocht voor de sier (die zou ik dan oven de deur van de keuken hebben gehangen) maar nog liever zou ik een mok met dat motief hebben gekozen, uiteraard indien beschikbaar.

  • Wat interessant Lily dat de indeling en motief van een bord beïnvloedt hoe groot porties zijn en zo. Dat kllinkt ook eigenlijk heel logisch.

   Mensen die willen afvallen zouden dus ook voor bepaalde borden kunnen kiezen!

 3. wit, glas, niet echt groot. Nemen heerlijk weinig plaats in omdat niet groot in diameter en nog dunner da porselein (en toch sterk, gaan al jaren mee)

 4. Ooit in Frankrijk fijne simpele diner en ontbijtborden gekocht zonder echte opstaande randen ze lopen alleen iets omhoog, dat vind ik mooi. Ondertussen het een en ander er van gesneuveld. Paar weken geleden kwam in weer in Frankrijk een dergelijke set tegen, nu in ivoor en met mooie ruime bakjes erbij die ook als soepkom/bord dienen.
  Verder heb ik nog hele grote pizzaborden die ik meestal voor salades gebruik en pannenkoeken.

 5. Mooi zeg die borden! Ik zou er ook voor vallen én ze uiteindelijk in de winkel laten :-)

  Ons serviesgoed is een wit allegaartje. Hoewel ik wel erg van serviesgoed hou, vind ik het niet belangrijk genoeg om er geld aan uit te geven. Daarbij heb ik een dure smaak én sneuvelt er hier nog wel eens wat.

  En dus hou ik me maar bij mijn allegaartje.

  .

 6. Ik heb al jaaaaren een servies uit de jaren zestig. De borden met een pastelkleurig randje, roze,geel,blauw,groen, wat soepkommen en dekschalen. Doordat ik zo'n oud servies heb (en er blij mee ben) word ik nooit verleid tot andere serviezen. Als er wat bijgekocht moet, kan dat nog steeds, via rommelmarkt, marktplaats of veiling.
  Goed dat je nog op tijd inzag dat je geen borden met figuurtjes wil!

 7. Witte borden. Mooie, van een bepaald merk zonder opstaande randen. Daar heb er eens een heleboel van gekocht. Zodat er geen ratjetoe aan borden op stafel staat als er veel mensen komen eten. Dat gebeurt een paar keer per jaar. Voor dagelijks gebruik hebben we goedkope witte borden.Er sneuvelt nog weleens wat. En nog wat overblijfsels zoals diepe borden met een leuk fruit en bloemen dessin.

 8. Heb een (glazen) zwarte 8 hoekige servies set. Zo'n 18 jaar geleden op de rommelmarkt gekocht. Deel is intussen gesneuveld. En heb een paar pizzaborden erbij, lekker groot, dus handig voor een bord vol hapjes.

 9. Ik vind die mokken erg mooi!
  De borden die ik het vaakst gebruik, zijn wit met een heel dun zilveren randje. Ze zijn nog van mijn oma geweest en zeker ouder dan dertig jaar eant ze is al meer dan dertig jaar geleden overleden. Na haar overlijden kwamen de borden bij mijn oiders terecht. Mijn moeder gebruikte ze niet en zo kwamen ze bij mij.

  • En blijft dat zilver wel mooi dan VeggieMo? Vaak bladdert dat af dacht ik.

   Met mokken heb ik dan weer helemaal niks : ) Die kan ik prima laten staan.

 10. Als ik het servies zo bij elkaar zie staan zou ik er ook hebberig van worden. Maar het is ook wat veel van het goede inderdaad,dus zou ik het ook niet kopen. Wij hebben grijze borden met een mooie rand van de ikea.

 11. Best mooie borden, maar niet voor mij.
  Ik heb nog veel byzondere borden van mijn ouders, uit de Elzas, en borden met oude treinen erop.
  Maar wat ik nu fijn vind, zijn kommen, grote diepe kommen, die ik uitlepel!
  Ben geïnspireerd door monniken in Frankrijk! Alleen hun houten kommen met deksel ! kan ik nergens vinden helaas .

 12. Heb altijd witte borden gehad, maar vond ze toen opeens saai. Ik heb borden, glazen en kommen met bloemetjes motief gekocht. Nu vind ik mijn servies echt vreselijk lelijk en wil graag nieuw servies en dan een effen kleur

  • Het zijn witte borden met een rand van gekleurde bloemetjes. Vind ze gewoon lelijk zien er cheap uit . Zou nu gaan voor strak en modern . Hoe langer ik ernaar kijk hoe lelijker ik ze vind whaha

 13. Ik liep ook bij de Action en zag het servies staan, ik ben er altijd gek op geweest maar vond het altijd te duur dus ik heb nu mijn slag geslagen en een servies voor 6 personen gekocht. Helemaal blij

 14. Ik heb al jaren een roomwit Wedgwood servies, maar we hebben er een daags servies bij. Toen dit aan vervanging toe was, kwam ik opeens dit servies bij de Action tegen. Ik was juist toe aan een fleuriger bord voor door de week, maar voor hoogtij en speciale gelegenheden komt het Wedgwood uit de kast. Ander voordeel is dat ik het eventueel ook kan combineren met Wedgwood en heb daarom niet alles aangeschaft, alleen de ontbijt- en grote borden en schaaltjes. Blij met aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder