Janneke Brinkman servies bij de Action: mooi en voordelig

Janneke Brinkman servies

Drie jaar lang kocht ik NIET het Janneke Brinkman servies bij de Action. En dat is best knap van mij, want dit servies heeft namelijk bloemetjes. En daar ben ik dol op.

Zet ergens bloemetjes op, en ik vind het prachtig.

Maar omdat ik me ervan bewust ben dat dit een valkuil is van mij, heb ik drie jaar lang het Janneke Brinkman servies bij de Action genegeerd.

Tot vorige week.

Toen kon ik het echt niet laten, en kocht ik toch een bord…

Drie jaar geleden was ik een stuk sterker en weerstond ik de verleiding wel. Onderstaande blogpost schreef ik destijds over het Janneke Brinkman servies.

Janneke Brinkman servies bij de Action

Ik was vanmiddag even bij de Action in Varsseveld voor een nieuwe wc-bril toen ik het ineens zag staan: serviesgoed van Janneke Brinkman. Oftewel borden met bloemetjes en vlinders er op. Precies wat ik mooi vind.

Janneke Brinkman servies Action

Een gevoel van hebberigheid maakte zich van mij meester. En ik begon onbesuisd borden te stapelen om in mijn mandje te doen.

Wacht eens even!

Toen realiseerde ik me iets. Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van borden met motieven er op. Hoe mooi ik ze ook vind, ik vind het vaak zo rommelig staan als er ook eten op het bord ligt. Dat past dan niet mooi bij de bloemetjes en vogeltjes. En ik herinnerde me ineens de uitdrukking:

‘Van een mooi bord kun je niet eten.’

Dus toen heb ik, met enige spijt in mijn hart, de borden van het Janneke Brinkman servies weer teruggelegd. En ik nam me voor: als ik al nieuwe borden koop, dan neem ik witte.

Janneke Brinkman servies Blokker Fruit & Flowers

Bij Blokker verkopen ze dit Janneke Brinkman servies ook. Het servies bij de Blokker heeft de naam Fruit & Flowers. Er staat een uitgebreid aantal foto’s van dit servies, maar helaas is niets ervan op voorraad. Dus je kunt het dit serviesgoed van Janneke Brinkman bij Blokker eigenlijk helemaal niet kopen. Alleen bewonderen.

Bij Amazon.nl kwam ik Janneke Brinkman servies tegen van de reeks Wild Garden:

412HZV384TL. AC
9,99 + 20,- verzendkosten via Amazon.nl

Over het Janneke Brinkman servies

Het serviesgoed van Janneke Brinkman is overigens gemaakt in samenwerking met de firma Wegter. Het Fruit & Flowers servies is nu exclusief verkrijgbaar bij de winkels van de Action!

Er zijn verschillende ‘lijnen’ van dit serviesgoed. Ik vond onder andere :

 • Fruit & Flowers
 • Magnolia
 • Wild garden
 • Rose garden
 • Vlinder
 • Tulips
 • Libelle servies
 • Wedgwood
 • Wilde bloemen
 • Seasons
 • Roses

Hieronder een afbeeldig van een serviesgoed lijn van Janneke Brinkman:

Hieronder een foto van de achterkant van het Janneke Brinkman bord dat ik kocht bij de Action:

Wild Garden

Lees ook mijn post over Arcopal servies en over goedkoop servies.

Leestip

Kakelbont servies van Yvon Jaspers

Van wat voor type bord eet jij de warme maaltijd?

Similar Posts

31 Comments

 1. Wij hebben witte borden, maar ik heb gekozen voor vierkante borden omdat ik toch iets “anders” wilde. We hebben ook mooie ronde gebroken witte borden, maar die gebruiken we toch aanzienlijk minder!

 2. Ik heb ontbijtborden die aan de bovenkant wit zijn en aan de onderkant zwart en dinerborden die wit in het midden zijn en een grijze rand hebben met sierlijk rond wit motief (best vaag als ik het zo lees). Bij de tweede zorgt het motief ervoor dat je niet meteen de neiging hebt je hele bord vol te scheppen maar alleen het witte deel. Zo ziet een kleinere portie er niet al te treurig uit. Dat is handig want mijn vriend eet grote porties (van een pizzabord) en als je mijn portie daarnaast legt lijkt het hilarisch weinig. Op deze manier lijkt het niet alsof ik een muisje ben, bovendien voorkomt het dat ik meer ga eten dan ik wil. Hier zorgt het niet willen mixen van voedsel en motief er dus voor dat de porties niet te groot worden. Ik zie dus soms ook voordelen.

  Overigens zou ik wel 1 bordje hebben gekocht voor de sier (die zou ik dan oven de deur van de keuken hebben gehangen) maar nog liever zou ik een mok met dat motief hebben gekozen, uiteraard indien beschikbaar.

  1. Wat interessant Lily dat de indeling en motief van een bord beïnvloedt hoe groot porties zijn en zo. Dat kllinkt ook eigenlijk heel logisch.

   Mensen die willen afvallen zouden dus ook voor bepaalde borden kunnen kiezen!

 3. wit, glas, niet echt groot. Nemen heerlijk weinig plaats in omdat niet groot in diameter en nog dunner da porselein (en toch sterk, gaan al jaren mee)

 4. Ooit in Frankrijk fijne simpele diner en ontbijtborden gekocht zonder echte opstaande randen ze lopen alleen iets omhoog, dat vind ik mooi. Ondertussen het een en ander er van gesneuveld. Paar weken geleden kwam in weer in Frankrijk een dergelijke set tegen, nu in ivoor en met mooie ruime bakjes erbij die ook als soepkom/bord dienen.
  Verder heb ik nog hele grote pizzaborden die ik meestal voor salades gebruik en pannenkoeken.

 5. Mooi zeg die borden! Ik zou er ook voor vallen én ze uiteindelijk in de winkel laten :-)

  Ons serviesgoed is een wit allegaartje. Hoewel ik wel erg van serviesgoed hou, vind ik het niet belangrijk genoeg om er geld aan uit te geven. Daarbij heb ik een dure smaak én sneuvelt er hier nog wel eens wat.

  En dus hou ik me maar bij mijn allegaartje.

  .

 6. Ik heb al jaaaaren een servies uit de jaren zestig. De borden met een pastelkleurig randje, roze,geel,blauw,groen, wat soepkommen en dekschalen. Doordat ik zo’n oud servies heb (en er blij mee ben) word ik nooit verleid tot andere serviezen. Als er wat bijgekocht moet, kan dat nog steeds, via rommelmarkt, marktplaats of veiling.
  Goed dat je nog op tijd inzag dat je geen borden met figuurtjes wil!

 7. Witte borden. Mooie, van een bepaald merk zonder opstaande randen. Daar heb er eens een heleboel van gekocht. Zodat er geen ratjetoe aan borden op stafel staat als er veel mensen komen eten. Dat gebeurt een paar keer per jaar. Voor dagelijks gebruik hebben we goedkope witte borden.Er sneuvelt nog weleens wat. En nog wat overblijfsels zoals diepe borden met een leuk fruit en bloemen dessin.

 8. Heb een (glazen) zwarte 8 hoekige servies set. Zo’n 18 jaar geleden op de rommelmarkt gekocht. Deel is intussen gesneuveld. En heb een paar pizzaborden erbij, lekker groot, dus handig voor een bord vol hapjes.

 9. Ik vind die mokken erg mooi!
  De borden die ik het vaakst gebruik, zijn wit met een heel dun zilveren randje. Ze zijn nog van mijn oma geweest en zeker ouder dan dertig jaar eant ze is al meer dan dertig jaar geleden overleden. Na haar overlijden kwamen de borden bij mijn oiders terecht. Mijn moeder gebruikte ze niet en zo kwamen ze bij mij.

  1. En blijft dat zilver wel mooi dan VeggieMo? Vaak bladdert dat af dacht ik.

   Met mokken heb ik dan weer helemaal niks : ) Die kan ik prima laten staan.

 10. Als ik het servies zo bij elkaar zie staan zou ik er ook hebberig van worden. Maar het is ook wat veel van het goede inderdaad,dus zou ik het ook niet kopen. Wij hebben grijze borden met een mooie rand van de ikea.

 11. Best mooie borden, maar niet voor mij.
  Ik heb nog veel byzondere borden van mijn ouders, uit de Elzas, en borden met oude treinen erop.
  Maar wat ik nu fijn vind, zijn kommen, grote diepe kommen, die ik uitlepel!
  Ben geïnspireerd door monniken in Frankrijk! Alleen hun houten kommen met deksel ! kan ik nergens vinden helaas .

 12. Heb altijd witte borden gehad, maar vond ze toen opeens saai. Ik heb borden, glazen en kommen met bloemetjes motief gekocht. Nu vind ik mijn servies echt vreselijk lelijk en wil graag nieuw servies en dan een effen kleur

  1. Het zijn witte borden met een rand van gekleurde bloemetjes. Vind ze gewoon lelijk zien er cheap uit . Zou nu gaan voor strak en modern . Hoe langer ik ernaar kijk hoe lelijker ik ze vind whaha

 13. Ik liep ook bij de Action en zag het servies staan, ik ben er altijd gek op geweest maar vond het altijd te duur dus ik heb nu mijn slag geslagen en een servies voor 6 personen gekocht. Helemaal blij

 14. Ik heb al jaren een roomwit Wedgwood servies, maar we hebben er een daags servies bij. Toen dit aan vervanging toe was, kwam ik opeens dit servies bij de Action tegen. Ik was juist toe aan een fleuriger bord voor door de week, maar voor hoogtij en speciale gelegenheden komt het Wedgwood uit de kast. Ander voordeel is dat ik het eventueel ook kan combineren met Wedgwood en heb daarom niet alles aangeschaft, alleen de ontbijt- en grote borden en schaaltjes. Blij met aankoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.