Reacties

Kakelbont servies en Serviesgoed door 'celebrities' — 52 reacties

 1. Ik heb een samenraapsel van wit en wit met blauwe borden. Mijn mokken hebben alle kleuren van de regenboog :-)

  Ik ben dol op servies en kan echt vallen voor een bord of mok. Helaas sneuvelt er hier nog wel eens wat en dus hou ik het voorlopig op een goedkoop samenraapsel.

 2. Ik heb helaas een ratjetoe. Heel mooie dinerborden van Ikea met een mooie blauwe bloemetjesrand maar eigenlijk wat te groot voor dagelijks gebruik (passen niet goed in de vaatwasser). Een aantal borden, schaaltjes en mokken van Marjolein Bastin, was prachtig, maar nu zijn helaas de illustraties grotendeels verdwenen door de vaatwasser... Ik denk dat ik er binnenkort nog maar wat borden bij moet kopen en dan ga ik voor saai wit i.v.m. de slijtage door de vaatwasser. Ik heb bij jou al eens gelezen dat op witte borden het eten er mooier uitziet en dat is dan weer fijn!

  • Borden die niet goed in de vaatwasser passen zijn inderdaad lastig! Dat kan ik me heel goed voorstellen

   En van Marjolein Bastin servies had ik verwacht dat de tekeningen goed bleven zitten. Dat valt dus tegen.

 3. Dagelijks gewoon een basic wit servies. Maar sinds ik ben gaan bloggen heb ik een heel arsenaal aan losse stukken serviesgoed gekocht. Je wil op foto's natuurlijk afwisselen. Ik heb ook een paar stukken van Janneke Brinkman, en inderdaad bij de Action gekocht :)

 4. Ik heb destijds bij Blokker Janneke Brinkmans " maandservies" gespaard: gebakbordjes ( kwamen per twee) kop en schotels en mokjes. Daarop staan de bloemen en planten en vlinders die in de betreffende maand voorkomen. Ik vind ze nog steeds erg leuk en ben er blij mee. Ik zou echter nooit een geheel servies willen hebben, dan ga ik toch voor wit en eenvoudig.

 5. Weet je dat Laura Ashley ook serviesgoed heeft ? Dit jaar een paar mokken aan mijn moeder gegeven. Ik ben dol op blauwe bloemetjes, dat heeft mijn eigen servies ook, maar heb zelf meer dan genoeg :-) Ook gekregen Janneke Brinkmanmokken.
  Groetjes, Anne-Marie

 6. Zo simpel mogelijk. Afgelopen zomer in Frankrijk een doos met 6 grote, 6 kleine en 6 soepkommen gekocht, precies wat ik wilde. Zonder rand en net gebroken wit. De kommen zijn mooi groot.

  Bloemetjes vind ik er leuk uitzien maar eten vind ik er minder mooi op uitkomen meestal.

 7. Mijn servies is echt een samenraapsel. Van dertig jaar oud tot vrij nieuw, gekregen, nieuw gekocht, tweedehands gekocht. Ik heb een ouderwetse vitrinekast waarin ik veel heb staan. En ik ben gek op mokken in verschillende maten. En spul wat gedecoreerd is of gewoon effen.
  Ik heb nog een paar kop en schotels van Marjolein Bastin. Die kreeg ik jaren geleden bij een abonnement op Libelle. Helaas is het meeste gesneuveld. Ik krijg ook weleens mokken van mijn moeder. Dan is zij er op uitgekeken. Vaak is het van het DE merk. Ben heel blij met de ouderwetse ‘ik schenk koffie’ mokjes en de grotere met bloemen.

 8. Wij eten van effen witte poselijnen borden.
  Drinken uit mokken van bunzlau, de zo genoemde bolkommetjes.

  Aangezien ik van serviezen hou, heb ik nog een bont ( met bloemetjes) engels servies en arcopal fruit.

  Ik wist niet dat Yvon Jaspers ook een serviezenlijn had uitgebracht, Leuk, fris en lekker fleurig, deze vind ik echt zo bij je passen!!

 9. De meesten zijn bekend door het serviesgoed geworden.
  Ik vind Marjolein Bastin wel leuk, maar we hebben thuis Boerenbont.
  Om de simpele eden dat we denken dat het verkrijgbaar blijft.
  Manlief had een Engels porseleinen serviesgoed en je raad het al, niet meer te krijgen ondanks de toezegging

 10. Ah die simpele van yvon vind ik keileuk. Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar van die mega mokken waar je voorlopig even genoeg kunt inschenken en je van je thee momentje een wat langere kunt maken hahaha! -x- Mama van Dijk

 11. Ik heb een flinke verzameling servies van Blond Amsterdam, maar gebruik ook simpel wit servies wat we kregen van de opa en oma van mijn man en de Rode Katerborden die ik kreeg van mijn broer toen ik op mijzelf ging wonen. Aardig mengelmoesje dus!

 12. Ik hou van Marjolein Bastin. Stukje nostalgie, doet me denken aan vroeger. Ik las namelijk altijd de Margriet en Libelle mee met mijn moeder en oma; weet niet meer in welke van de twee ze stond, maar vond haar tekeningen altijd zo mooi. Jamie Olivers servies vind ik ook tof. Dat van Yvon Jaspers niet echt...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder