Reacties

Wanneer doe jij boodschappen voor Kerstmis? — 35 reacties

 1. Heb een beetje zooitje gemaakt van de boodschappen haha hier en daar steeds iets mee genomen maar niet direct voor de kerstdagen omdat ze bij ons gewoon moeten werken.. dus zaterdag moet ik nog wel even brood bij halen, gelukkig zijn de supermarkten ook gewoon open met de kerstdagen (tenminste wel in mijn omgeving)
  We gaan niets bijzonders doen met de kerst, we halen lekker makkelijk Chinees en de andere dag Gourmetten, of ik alles in huis heb.. geeeen idee maar daar komen we ongetwijfeld achter op moment dat we het nodig hebben ;-)

 2. Als Jumbo ook inkopen heeft gedaan voor zoveel mensen, dan kun je op zondag goedkoop shoppen.
  Overigens heb ik alles al in huis. Heb zo inkopen gedaan dat restanten zo de diepvries in kunnen.

 3. Ik heb gisteren de grote boodschappen laten bezorgen door de AH. Vanmorgen ben ik nog even naar de plus geweest voor (gourmet)vlees en een paar andere dingen.
  Ik heb volgens mij alles in huis. Dus ik hoef de drukte niet meer in. Lekker hoor!

 4. Ik vind boodschappen doen op vrijdag of zaterdag altijd al een hel, dus ik ga zeker niet de zaterdag voor Kerst. Ik heb woensdag alles al in huis gehaald, het grootste deel bij de Lidl. Sommige dingen (duur vlees) koop ik om de kosten te spreiden al (veel) eerder en bewaar ik in de vriezer.

 5. Dinsdag ben ik naar AH geweest en gisteren samen met mijn man naar de Lidl. We hebben nu genoeg in huis tot volgende week woensdag. Ik heb totaal geen zin in kerstdrukte in de winkels ;-)

 6. Een deel haal ik zondag en de rest op 1e en 2e kerstdag. Dat heeft ook met ruimte in de koelkast te maken. De supers zijn hier beide kerstdagen de hele dag open. Houdbare dingen heb ik grotendeels al in huis. Overigens was het hier niet vreselijk druk maar wellicht komt dat door de ruime openingstijden.

 7. We hebben alle boodschappen al gedaan. Dat waren er niet zoveel want we zijn voor het eerst met z'n tweeen met alle feestdagen. Wel wennen maar ook heerlijk rustig.

 8. Ik heb gisteren mijn boodschappen gedaan, vanmorgen moest ik onverwacht naar de schoenmaker, einde van de avond kan ik mijn spoedreparatie op halen en ga dan meteen naar de bloemist.

  Het is dat ik morgen vroege dienst heb, doch verschillende jaren gingen mijn zus en ik om 7 uur naar de Hoogvliet de dag voor kerst. Daar kregen we na afloop een kerstonbijt ( was van 7-8uur ) sneetje stol, kom thee of koffie. De sfeer, gezelligheid en het samenzijn, daar bewaren we mooie herinneringen aan en de drukte, niet!!!!

 9. Eigenlijk heb ik een enorme hekel aan shoppen vlak voor kerst. Hoop dat ik volgend jaar voldoende verdien om AH te laten voorrijden. Vandaag is Ro op pad gegaan en dan hebben we genoeg tot en met tweede kerstdag. Althans... Ik hoop dat hij niks vergeten is ;)

 10. Ik moet nog even kijken, maar ik denk dat ik gewoon elke dag even naar de supermarkt ga, ze zijn tenslotte alle dagen open. Dan beslis ik gewoon per dag wat ik ga eten.

 11. Morgen langs de groentenboer en ook langs de bakker (bestelling al eerder gedaan en betaald). Ze zijn beiden om half 8 open dus koffietijd alles al weer opgeruimd!

 12. Ik snap de reacties niet, dat mensen schrijven waarschijnlijk "gewoon" elke dag even naar de supermarkt te gaan, "want ze zijn toch gewoon open". Ga je in andere weken ook elke dag naar de supermarkt dan? Waarom nu dan wel? Gebrek aan ruimte in de koelkast, heb je dan zo ontzettend veel meer in huis dan de rest van het jaar?
  Als we nu met z'n allen niet a.s. zondag/maandag/dinsdag de supermarkten bezoeken, bedenken de heren op hoofdkantoren van supermarkten volgend jaar misschien dat ze met Kerst dicht blijven, omdat het financieel niet uit kan.
  En dan hebben de medewerkers van die supermarkten, net als de heren op de hoofdkantoren, vrij op die dagen, zodat ook zij hun Kerst samen met familie en/of vrienden kunnen vieren.
  Ik vind het zo jammer dat onze maatschappij zo ikke-ikke-ikke is geworden, zelfs met Kerst. Ik heb mijn boodschapjes gewoon gehaald op de doordeweekse dag waarop ik anders ook boodschappen haal, en morgen haal ik nog even melk en eieren, die haal ik elke andere week ook vers op zaterdag.
  Ik wens iedereen fijne feestdagen, en hoop dat we met z'n allen weer een beetje meer met elkaar gaan rekening houden. Zo'n kleine moeite!

  • Beste Anja,
   Mijn zoon werkt in een supermarkt (en vorig jaar in een ander merk) en hij wil graag een dagje werken met kerst vanwege de toeslag. Echter de lijst was al vol, ook in het zuster filiaal, dus er zijn meer mensen die willen werken dan je zou denken. Vorig jaar hetzelfde verhaal. Een van de Jumbo's in ons dorp is van een Turkse eigenaar (en daar werkt heel veel familie) en die boeit kerst niet zo want gewone openingstijden op kerst.
   Ik doe graag elke dag boodschappen,ook op zondag. De zondag heeft voor mij geen bijzondere betekenis. Geloof zit mij niet in de weg. We wonen naast Amsterdam dus dat komt goed uit.

 13. Er zijn zat mensen die helemaal niets met de feestdagen hebben en het juist heel fijn vinden om te werken, want er zit vaak een fijne extra beloning aan in de vorm van dubbele uitbetaling. Ik weet in elk geval dat het bij mijn werk nooit is voorgekomen dat er mensen gedwongen op 2e kerstdag moesten werken, hier waren altijd genoeg vrijwilligers voor te vinden. :) Dus ik denk dat het wel meevalt met al die zielige mensen die met kerst moeten werken.

  Wij hebben de boodschappen voor Kerst gelukkig al in huis. Tweede kerstdag gaan we wel pizza halen bij de pizzeria.

 14. Vandaag voor kerstavond en 1e kerstdag alles gehaald. Bij de Jumbo en het eas nu al vreselijk druk ???? en een hoop geirriteerde mensen (waarom toch?!). De boodschappen voor 2e kerstdag haal ik op 2e kerstdag wel aangezien dan toch alles open is ????

 15. Zoals altijd ga ik op zaterdagmorgen naar Lidl, ben benieuwd hoe druk het is. Komt vast wel goed en eerder kwam het er niet van. In de biblebelt is alles gewoon dicht tot woensdag. Of ik moet 20 km rijden.
  Maar normaal doe ik ook zelden boodschappen op maandag en dinsdag.
  n anders heb ik nog voldoende reserves aan lichaam.

 16. Ik heb zo'n hekel aan volle supermarkten omdat je dan zo veel prikkels krijgt van al die andere mensen, terwijl je ondertussen in je hoofd probeert na te gaan of je alle benodigdheden voor je geplande maaltijden nu in je karretje hebt. En dan moet ik ook nog met een leesbril op mijn boodschappenlijstje checken en de ingrediëntenlijst van sommige producten etc. Daarom heb ik op donderdagavond bij mijn vaste Jumbo mijn boodschappen gedaan. Op vrijdag moet ik altijd de hele dag werken. Is me heel goed bevallen, het was heerlijk rustig. Fijn zelf scannen, dus alles meteen in de tassen. Geen probleem om een ruim parkeerplekje te vinden... Geen stress. Dus ik kan nou lekker rustig blogs lezen naast de kerstboom... Ik denk er nu zelfs over om voortaan vaker mijn grote boodschappen op donderdagavond te doen!

  • Fijn dat het zo goed beviel Alice. Het klinkt op die manier ook heel ontspannen. Ik kan me voorstellen dat je overweegt om het altijd op donderdag te doen.

 17. Ik heb vandaag alles laten bezorgen door de Jumbo. Lekker makkelijk. Ik haat die drukte en stress voor kerst.Ik geef een kerstbrunch dus een zooi afbak broodjes, beleg en kerstbood etc.

 18. Ik ben gister even geweest en ik moet zeggen dat het me meeviel met de drukte. Vandaag reden we langs de supermarkt en er stond een megafile om te parkeren, bijzonder!

 19. Ik heb vanmorgen de normale boodschappen gedaan (want ik was even vergeten dat er rondom kerst óók gegeten moest worden) en het was echt niet superdruk bij onze supermarkten. Misschien iets drukker bij appie dan bij jumbo, maar ik was binnen een kwartier weer thuis met met courgette, komkommer, uien en wat fruit.
  De boodschappen voor kerst had ik natuurlijk al in huis. Het is me één keer overkomen dat ik met kerst een plan C moest bedenken omdat alles voor plan A en B al was uitverkocht. Nu ligt het allemaal fijn in de vriezer, tot en met de zalm aan toe.

 20. Ik werk als kassiere bij de Albert Heijn. Grappig genoeg was het deze zaterdag enorm rustig, rustiger dan normale zaterdagen. En dat met de laatste dag voor kerst (hij is zondag dicht bij ons)! Mensen uit mijn dorp hadden schijnbaar erg tijdig alles ingekocht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder