|

Lastig om een nieuwe bank te kiezen? Niet op deze manier!

modulaire bank

Een bankstel staat, net als een keuken, op mijn lijstje met dingen van ‘Moeilijk kiezen’.

Want beide zijn een grote uitgave. Dus wil je wel de juiste keuze maken. Maar tegelijkertijd weet je pas echt hoe een bank en/of keuken bevalt nadat je hem in huis hebt geïnstalleerd… Aangezien dat nog een heel gedoe is, wil je niet moeten concluderen:

‘Hm, nee dit is het toch néét niet.’

In zo’n geval kan een zogenoemde module bank uitkomst bieden.

Module bank: wat is het?

Modulaire banken oftwel module banken zijn banken die bestaat uit zogenoemde losse zitelementen. Dus je hebt niet één grote bank, maar een bank die uit meerdere onderdelen bestaat. En die onderdelen kun je naar smaak samenstellen.

In de regel kun je kiezen uit elementen met een armleuning links of rechts, middenstukken, hoekstukken en een poef. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten bekleding. Brede ribstof geeft een retro look, terwijl denim juist een stoere uitstraling geeft.

Hier onder de 3 soorten elementen die je kunt gebruiken om je eigen bank te maken:

Screen Shot 2017 12 21 at 11.42.42 module bank

module bank

Voordelen van module banken

 1. Je zit niet vast aan één bepaald model bank.
 2. Je kunt je bank makkelijk kleiner of juist groter maken. Bijvoorbeeld met de module die er uit ziet als een poef. Die kun je vervolgens trouwens ook nog als salontafel gebruiken! Dat doe je heel eenvoudig met een groot dienblad dat je bijvoorbeeld bij de Action koopt.
 3. Als er ergens een vlek op komt, of een beschadiging, hoef je niet meteen de hele bank te vervangen. Je hoeft alleen die ene module te vernieuwen. Dat vind ik zeker een groot voordeel als je nog kleine kinderen hebt. Of huisdieren.
 4. Als je je interieur wilt veranderen, kun je ook je model bank aanpassen.
 5. Omdat de bank uit verschillende modules bestaat, is hij makkelijker te verplaatsen. Ik trek en zeul me nu altijd een ongeluk als ik onze Chesterfield wil verzetten.
 6. Je kunt de bank zo maken dat iedereen tevreden is. Wil je partner bijvoorbeeld graag een armleuning, maar jij niet? Dan neem je gewoon één module met armleuning en eentje zonder.

Mijn conclusie over module banken

Op dit moment ben ik nog erg gehecht aan onze tweedehands Chesterfield bank. Maar ik zie zeker de voordelen aan een module bank omdat die zo flexibel is. En daar houd ik van. Het enige dat ik nog miste in het aanbod, was bloemetjes stof als optie voor de bekleding!

Bron afbeeldingen: de voorbeelden van de module banken komen van de site van Homingxl. Zij zijn onder andere bekend van hun verkoop van Douglas hout. Maar je kunt er dus ook terecht voor binnenshuis!

Wat vind jij van het idee van een module bank?

Similar Posts

70 Comments

 1. Ik weet het niet helemaal goed. Ergens heel prettig natuurlijk als je uiteenlopende wensen hebt, maar hou zelf meer van symmetrie. Dan is een bank als deze minder noodzaak.

 2. Niet mijn bank, moet ik teveel keuzes maken, daarnaast ben niet zo veranderlijk in huis.
  Tegen de tijd dat je bank op is en je er tevreden mee bent, koop je weer een chesterfield, is minder keuze stress en problemen!

 3. Ik vind het kopen van dingen als een bank altijd wel en dingetje hoor, inheb iets in mijn hoofd en dan moet het zo ook eigenlijk worden. Op zich iddid natuurlijk heel makkelijk, je kan passen en meten. Toch zou ik dat van te voren enk ik al gedaan hebben.

 4. Zo een module bank lijkt me heel erg makkelijk. Wij hebben nu ook een bank die uit meerdere delen bestaat. Heel fijn. Maar ik zou ook wel heel graag een Chesterfield willen hoor. Dat is nog wel een wens van mij.

 5. Het lijkt wel handig, maar hoe zet je die delen aan elkaar? En kun je ze dan ook weer makkelijk uit elkaar halen? Ik ben namelijk zo iemand die altijd in die naden terechtkomt en alles dan uit elkaar schuift… Gelukkig kopen wij toch niet elke dag een nieuwe bank, dus het zal nog wel even duren voor we deze keuze moeten maken.

 6. Mja, ook een beetje een dubbel gevoel erbij. Zal allicht handig zijn voor in bepaalde ruimtes. Kan me vergissen ook maar ik vind het er ook niet echt chique uitzien…

 7. Het lijkt me heel handig, maar ik vraag me af of je de delen ook aan elkaar vast kunt zetten? Het lijkt me anders dat het misschien uit elkaar schuift haha. Verder natuurlijk heel handig dat je het zo precies kunt samenstellen zoals jij het wilt.

 8. Heb zelf korgeleden een I.kea bank gekocht die ons goed bevalt.
  Haha, ik moest wel lachen, want toen ik de titel las, dacht ik dat het zou gaan over een bank kiezen waar je je bankzaken regelt. Waarschijnlijk omdat ik op dit me aan het orienteren ben op een nieuwe bank voor mijn geldzaken!

 9. Ik ben nu al benieuwd wat voor een bank ik heb als ik op mezelf woon. Haha. Wel ideaal als je woonkamer niet de meest standaard vorm hebt, met een hoek erin bijvoorbeeld.

 10. Dat lijkt me helemaal niets, ooit hebben we zo iets gehad rolde iedere keer de elementen uit elkaar.
  Zoals je bij mij wel gelezen hebt ben ik ook een moeilijk geval.. maar tis nu ff op gelost ;-)

 11. Wij hebben nu de Nockeby van IKEA staan. Heerlijke bank. ???? En als die over een aantal jaar versleten is dan koop ik weer een nieuwe. Die is overigens ook in allerlei verschillende opstellingen neer te zetten.

 12. Een bank kiezen is zeker lastig en je krijgt er inderdaad pas een beeld bij als het er eenmaal staat. Ook een kleur kiezen vind ik dan heel moeilijk

 13. Wij zijn de afgelopen tijd juist voor een kleinere bank gegaan. Of eigenlijk hebben we de grote hoek van de bank afgehaald en er gelijk een andere hoes omheen gedaan. Dat heeft al voor een heel andere look gezorgd. En veel meer ruimte in de woonkamer.
  Ik mis m’n hoekje soms wel, maar minder dan ik van tevoren had gedacht. De losse stukken liggen nu onder het leeshoekje onder de hoogslaper van m’n zoontje en dat is nu echt een super gezellig hoekje geworden.

 14. Lijkt me wel wat maar gezien de beperkte ruimte die we hebben, wordt het hier erg lastig. Daarom houden we het voorlopig bij onze 2persoons bank.

 15. Hmmm. Ik weet het niet. We hebben er ooit wel naar gekeken trouwens. Maar we zijn nog erg gehecht aan onze Fendi-bank. Alweer uit 1994 maar echt goede kwaliteit, want nog steeds mooi. Toen baby erbij kwam wilde ik persé een witte bank erbij (niemand kon mij ervan af praten). Het werd uiteindelijk een zandkleurige bank, maar dan wel van een Zweedse gigant. Superleuke bank. Kind gebruikt ‘m regelmatig als trampoline. Ontzettend handig want de hoes kan in de was (en ik heb gewoon alvast een reserve hoes gekocht). Als ze wat ouder is koop ik misschien wel een duurdere kwaliteit stoffen hoes voor erover heen. Want qua model en met name hoe heerlijk die zit is het echt een (budget) aanrader. En in combinatie met duurdere meubels, vintage, teak en antiek is het gewoon een fijn thuishuis :)

 16. Ook gek op deze modules. Gekocht bij hoekbankenxxl. Superhandig en inderdaad gewoon in elkaar haken en alles blijft op zijn plaats zitten.

 17. Wij hebben ook zo’n bank. Op zich was ie heel fijn maar hij begon al snel te slijten. Als ik volgend jaar ga verhuizen ga ik denk ik wel weer voor zo’n model, maar wel van een andere winkel dan nu ^_^

 18. Handig zo’n bank, vooral als je af en toe eens van opstelling wilt wisselen. Wij hebben nog een heel mooie bank en anders zou ik eerst rondkijken bij de kringloop of marktplaats, ipv een bank kopen bij een meubelwinkel. Zo zonde van het geld, maar misschien verandert dat nog in de toekomst!

 19. Ja handig is dat! Wij gaan nu verhuizen, maar onze bank is eigenlijk te klein voor de nieuwe woonkamer. Een ander model zou daar veel handiger zijn en voor meer zitplaatsen zorgen. Dat is eigenlijk gewoon heel erg welkom, maar kan niet zomaar zonder dure uitgave.

  1. Ik ben nog wel eens van het veranderen qua inrichting. Met een hoekbank ben je net iets meer gebonden aan je opstelling. Het is lastiger om het anders neer te zetten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.