Kerstboodschappen laten bezorgen?

kerstboodschappenIk ben dol op de boeken van Cissy van Marxveldt. Ze doen me denken aan een eenvoudiger leven en tijd.

En één van de dingen uit die tijd die me altijd leuk lijken, is dat de bakker, groenteboer en melkboer ‘aan de deur’ komen. Destijds had je helemaal geen grote supermarkt waar je naar toe ging voor al je boodschappen.

De verkopers gingen met hun waren langs de huizen.

Mensen laten steeds vaker spullen aan huis bezorgen

Nou lees je momenteel steeds dat winkelstraten het zo moeilijk hebben. En dat gewone winkels lijden onder online shops. Steeds meer mensen kopen online. Dan wordt het immers thuisbezorgd! En vaak is het nog goedkoper ook.

Wat dat betreft lijkt het alsof we weer een beetje terug gaan naar de tijden van Cissy van Marxveldt.

Het verschil is dat we de producten via internet kopen.

Het aan huis bezorgen is weer helemaal terug!

Steeds meer supermarkten bezorgen aan huis

Ook bij supermarkten. Bij steeds meer supermarkten kun je online bestellen. En ik weet dat Teunie Luijk van Eenvoudig Leven hier ook gebruik van maakt. Met haar grote gezin, zou het anders een enorme, zware klus zijn om alle boodschappen in te slaan en naar huis te vervoeren.

Afgezien van het gesleep met boodschappen is er nog een belangrijk voordeel van online boodschappen doen: je hoeft zo’n drukke supermarkt niet in! Uit ervaring weet ik dat je er op de dagen voor Kerstmis vaak met de benen uit hangt! Echt afschuwelijk.

Online kerstboodschappen doen en thuis laten bezorgen

Sinds de C1000 hier is vervangen door de AH, doe ik daar op maandagmorgen mijn boodschappen. En ik merk dat ik daardoor wat meer op hen gericht ben. Voor Kerstmis is de Albert Heijn slim bezig: je kunt daar nu online je kerstboodschappen doen. Bestel je voor meer dan 70 euro, dan wordt het thuisbezorgd. En anders pakken ze het voor je in een doos! Die hoef je dan alleen nog maar op te halen. Ik vind het een aantrekkelijke gedachte!

 • Bestellen voor kerst kan van 7 t/m 19 december via ah.nl
 • Bestellen voor oud en nieuw kan van 7 t/m 26 december via ah.nl

Lees ook mijn post over de vraag wat nou eigenlijk een eenvoudig leven is!

Heb jij je kerstboodschappen al geregeld?

Similar Posts

23 Comments

 1. Neuh, wij hebben nooit van die heel spannende kerstinkopen dus dat komt nog wel in de week dat het kerst is.

  J moet toch ook verse zuivel ed hebben.

  Wat ook scheelt hier: er ligt nog 15 kg heerlijk biologisch vlees in de vriezer, amandelstaaf maken we zelf met bladerdeeg, zelfgemalen amandelen met suiker en een scheutje rozenwater (echt… je lust geen staaf meer uit de winkel…) als we er dan nog een lekker kaasje bijkopen naast de gewone boodschappen (ok met misschiet iets luxere groenten erbij) dan zijn we er wel.

  Het belangrijkste: we zijn samen en we hebben vrij met de kerst!

 2. De supermarkt waar wij altijd de boodschappen doen bezorgt niet thuis, dus heb ik er nooit over nagedacht om dat te laten doen. Ik ga er ook niet voor van supermarkt wisselen, want ik weet zeker dat als ik bijv. bij de AH het bestel en laat bezorgen ik een heel stuk duurder uit ben dan als ik zelf mijn boodschappen haal bij onze eigen supermarkt.
  We zullen met de kerst vast wel gaan gourmetten. De kinderen vinden dat geweldig en wij ook hoor. Ik vooral omdat dat betekent dat ik niet vreselijk lang in de keuken hoef te gaan staan kokkerellen, maar gezellig met zijn allen aan tafel.
  Verder haal ik echt niet veel extreem bijzondere dingen in huis.

 3. Wij hebben de boodschappen ook een poosje laten bezorgen via AH.nl, tot ik erachter kwam dat we er eigenlijk meer geld door gingen uitgeven. Want ik kwam nooit aan het verplichte bedrag en kocht er dan nog maar wat bij… Nu ga ik dus maar weer gewoon naar de supermarkt ;)

  Voor kerst hoef ik sowieso niks te regelen, want we eten buiten de deur :D

 4. We maken met de kerst grotendeels gebruik van onze basisvoorraad. Wel heb ik nog een bio vlees bestelling gedaan en vermoedelijk zullen we de zaterdag voor de kerst over de markt gaan voor nootjes (zelf amandelspijs maken!) en kaas, en AGF. Die laatste paar zaken die we vers willen hebben, daarvoor kunnen we vast op de dinsdag er voor nog wel een half uurtje vinden.
  Dit jaar wil ik wat meer experimenteren met het invriezen van zelfgemaakt koekjesdeeg en misschien weer eens bladerdeeg. Zodat ik me helemaal kan uitleven op zelfgemaakte waren, en toch op kerstdag de handen vrij kan hebben voor visite.
  Las ik trouwens ergens dat je ook boter en eieren kunt invriezen? Dat lijkt me wel handig, dan houd je in de koelkast meer ruimte voor de bladgroente (veldsla mmm)

 5. Ik ga gewoon naar de winkel. Ik vraag wel of mijn moeder kan rijden. De kinderen gaan dan gezellig mee en samen zoeken we dan uit wat we eten en wat voor lekkers er is in de vakantie.
  Aangezien oudste een taart met kerst wil bakken zal er ook echt een boodschappenlijstje meegaan. We zullen iets meer uitgeven dan normaal, maar daar houd ik rekening mee en is er meer begroot dan voor een normale week.

  Bezorgen doe ik ongeveer eens in de 7-8 maanden. Dan laat ik vooral houdbare dingen voor de voorraadkast bezorgen. Nu is het nog niet nodig, mijn voorraad is voldoende en verse dingen daar moet ik toch voor naar de winkel.

 6. Nee, maar dat zal ik inderdaad deze of begin komende week eens gaan regelen. Ik haat het ook om met die drukte nog de winkel in te moeten. Alsof al het eten op kan gaan in die twee dagen dat je niet de winkel in kunt ofzo. Bezorgen doen ze hier helaas niet, ik woon geloof ik te ver voor de appie.

 7. Wij maken al sinds 4 jaar gebruik van Vershuys.com
  Fijne is dat je direct van allerlei ambachtelijke vakspecialisten bestelt en je kunt gewoon zoals écht vroeger bij de groenteboer een kropje sla bestellen. Dat lukt niet meer bij de huidige online supermarkten zoal AH.

  Wat je voor 11:00 bestelt komt die dag nog van ‘t land geeft Vershuys aan -maar dat verschil proef je bij wijze van spreken ook- en heb je de volgende dag in huis. Bezorgkosten zijn maar EUR 2,95 tot 4,95 en je hebt geen minimale bestelling van EUR 70,-.
  Elk jaar ook heerlijk versgemak inclusief alle boodschappen met de Kerst, vooral ook met de ijstaarten van Theo Clevers. Delicious!!

 8. Kerstboodschappen al geregeld? Dat duurt nog bijna 2 weken! Ik ga dit weekend eerst mijn boodschappen voor komende week regelen, dan doe ik de boodschappen voor de week erna, gewoon in dat weekend.

 9. Kerstboodschappen! Ik doe gewoon boodschappen en iets extra’s. We hebben nog een kalkoen, dat is hier wel gewoonte van het land. VUllen en in d eoven met een broccoli salade.
  Bakken doet onze dochter graag en de andere maakt graag wat als toe klaar en soms”vechten” we er met’zn drien over wat het zal zijn. Hier is maar een Kerstdag dus drie toetjes werkt niet. Mar we komen er wel uit. Anders toetje bij het ontbijt en lunch en suppertime.
  Groet, WIlma

 10. Oh, zo fijn vond ik dat. Mijn bioboodschappen, de bulk, graskoeienvlees, shampoo, kattenvoer, ik bestelde alles online. En dat ga ik straks weer doen, want over twee weken gaan we naar Nederland, en daar kan ik een aantal dingen goedkoop of van betere kwaliteit inslaan. Fijn!

 11. ik heb zelf nog nooit online boodschappen gedaan maar lijkt mij wel enorm handig. Misschien niet met de kerst maar wel met Zoë haar eerste verjaardag een maandje later

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.