Kerstboodschappen laten bezorgen? + 3 bespaartips

kerstboodschappenJe kerstboodschappen laten bezorgen.

Gewoon thuis, zodat je niet de drukke supermarkten in hoeft.

Het klinkt me aantrekkelijk in de oren.

Sowieso is het één van mijn belangrijkste levensmotto’s: ga nooit vlak voor Kerstmis nog naar de supermarkt!

In 2014 schreef ik onderstaande blogpost over kerstboodschappen thuis laten bezorgen. Sindsdien is er veel veranderd! Tegenwoordig laten veel mensen hun boodschappen namelijk standaard thuis bezorgen. Denk aan services als Picnic, maar ook supermarkten als Albert Heijn bezorgen makkelijker aan huis. Daarom onderaan mijn mijmeringen uit 2014 een update!

Kerstboodschappen thuis laten bezorgen

Ik ben dol op de boeken van Cissy van Marxveldt. Ze doen me denken aan een eenvoudiger leven en tijd. En één van de dingen uit die tijd die me altijd leuk lijken, is dat de bakker, groenteboer en melkboer ‘aan de deur’ komen. Destijds had je helemaal geen grote supermarkt waar je naar toe ging voor al je boodschappen.

De verkopers gingen met hun waren langs de huizen.

Mensen laten steeds vaker spullen aan huis bezorgen

Nou lees je momenteel steeds dat winkelstraten het zo moeilijk hebben. En dat gewone winkels lijden onder online shops. Steeds meer mensen kopen online. Dan wordt het immers thuisbezorgd! En vaak is het nog goedkoper ook. Wat dat betreft lijkt het alsof we weer een beetje terug gaan naar de tijden van Cissy van Marxveldt.

Het verschil is dat we de producten via internet kopen.

Het aan huis bezorgen is weer helemaal terug!

Steeds meer supermarkten bezorgen aan huis

Ook bij supermarkten. Bij steeds meer supermarkten kun je online bestellen. En ik weet dat Teunie Luijk van Eenvoudig Leven hier ook gebruik van maakt. Met haar grote gezin, zou het anders een enorme, zware klus zijn om alle boodschappen in te slaan en naar huis te vervoeren.

Afgezien van het gesleep met boodschappen is er nog een belangrijk voordeel van online boodschappen doen: je hoeft zo’n drukke supermarkt niet in! Uit ervaring weet ik dat je er op de dagen voor Kerstmis vaak met de benen uit hangt! Echt afschuwelijk.

Online kerstboodschappen doen en thuis laten bezorgen

Sinds de C1000 hier is vervangen door de AH, doe ik daar op maandagmorgen mijn boodschappen. En ik merk dat ik daardoor wat meer op hen gericht ben. Voor Kerstmis is de Albert Heijn slim bezig: je kunt daar nu online je kerstboodschappen doen. Bestel je voor meer dan 70 euro, dan wordt het thuisbezorgd. En anders pakken ze het voor je in een doos! Die hoef je dan alleen nog maar op te halen. Ik vind het een aantrekkelijke gedachte!

Kerstboodschappen 2022

Het is mijn tactiek om eventuele kerstboodschappen ruim op tijd in te slaan. Begin december bijvoorbeeld. Alleen heeft Kerstmis mij dit jaar nogal overvallen. In mijn hoofd ben ik nog steeds in augustus. Dus je begrijpt mijn verrassing toen ik overal ineens kerstbomen zag….

Dat was wel even schakelen.

Gelukkig is mijn man zo vriendelijk om zich dit jaar over de kerstboodschappen te ontfermen. Hij kan veel beter tegen overbevolkte winkels dan ik, en hij vindt koken leuk! Dus ik geef al dit soort beslommeringen graag uit handen. Mijn belangrijkste bijdrage aan ons kerstdiner is altijd de rollade uit de slow cooker.

3 x Besparen op je kerstboodschappen?

Wil je besparen op je kerstboodschappen? Dan zijn hieronder een paar handige tips.

 1. Met stip op nummer 1: laat je niet gek maken! Supermarkten doen net alsof je allerlei bijzondere dingen op tafel moet zetten. Als je dat leuk vindt is het prima, maar als jij stamppot boerenkool lekker vindt, is dat natuurlijk ook prima!
 2. Plan je kerstboodschappen ruim op tijd, en maak daarbij gebruik van aanbiedingen. Als je de boodschappen op het laatste moment moet doen, in een veel te drukke winkel. ben je veel sneller geneigd om snel van alles in je karretje te smijten.
 3. Gebruik je AH bonuskaart voor extra kortingen. Ja, je levert er een stuk privacy voor in, maar soms zijn de kortingen toch wel fijn…

Clevers ijstaarten

Veel mensen komen op deze blogpost terecht omdat ze zoeken naar Clevers ijstaarten! Zelf eet ik met Kerstmis graag zo’n Viennetta ijsstam! Gewoon in vanillesmaak, en verder geen fratsen. Maar zelfs ik ben onder de indruk van de pracht van Clevers ijstaarten. En wat een enorm assortiment hebben ze bovendien! Ik keek echt mijn ogen uit. Daar steekt mijn Viennetta ijsstam pover bij af. Hieronder zie je zo’n ijstaart:

clevers ijstaart

Nou moet ik wel zeggen dat zo’n luxueuze taart weliswaar prachtig is, maar qua smaak niet zo aan mij besteed. Doe mij dan toch maar gewoon zo’n ordinaire Viennetta ijsstam. Ook al kan hij qua uiterlijk niet tippen aan een Clevers ijstaart.

Lees ook mijn post over de vraag wat nou eigenlijk een eenvoudig leven is!

Heb jij je kerstboodschappen al geregeld?

Similar Posts

47 Comments

 1. Neuh, wij hebben nooit van die heel spannende kerstinkopen dus dat komt nog wel in de week dat het kerst is.

  J moet toch ook verse zuivel ed hebben.

  Wat ook scheelt hier: er ligt nog 15 kg heerlijk biologisch vlees in de vriezer, amandelstaaf maken we zelf met bladerdeeg, zelfgemalen amandelen met suiker en een scheutje rozenwater (echt… je lust geen staaf meer uit de winkel…) als we er dan nog een lekker kaasje bijkopen naast de gewone boodschappen (ok met misschiet iets luxere groenten erbij) dan zijn we er wel.

  Het belangrijkste: we zijn samen en we hebben vrij met de kerst!

 2. De supermarkt waar wij altijd de boodschappen doen bezorgt niet thuis, dus heb ik er nooit over nagedacht om dat te laten doen. Ik ga er ook niet voor van supermarkt wisselen, want ik weet zeker dat als ik bijv. bij de AH het bestel en laat bezorgen ik een heel stuk duurder uit ben dan als ik zelf mijn boodschappen haal bij onze eigen supermarkt.
  We zullen met de kerst vast wel gaan gourmetten. De kinderen vinden dat geweldig en wij ook hoor. Ik vooral omdat dat betekent dat ik niet vreselijk lang in de keuken hoef te gaan staan kokkerellen, maar gezellig met zijn allen aan tafel.
  Verder haal ik echt niet veel extreem bijzondere dingen in huis.

 3. Wij hebben de boodschappen ook een poosje laten bezorgen via AH.nl, tot ik erachter kwam dat we er eigenlijk meer geld door gingen uitgeven. Want ik kwam nooit aan het verplichte bedrag en kocht er dan nog maar wat bij… Nu ga ik dus maar weer gewoon naar de supermarkt ;)

  Voor kerst hoef ik sowieso niks te regelen, want we eten buiten de deur :D

 4. We maken met de kerst grotendeels gebruik van onze basisvoorraad. Wel heb ik nog een bio vlees bestelling gedaan en vermoedelijk zullen we de zaterdag voor de kerst over de markt gaan voor nootjes (zelf amandelspijs maken!) en kaas, en AGF. Die laatste paar zaken die we vers willen hebben, daarvoor kunnen we vast op de dinsdag er voor nog wel een half uurtje vinden.
  Dit jaar wil ik wat meer experimenteren met het invriezen van zelfgemaakt koekjesdeeg en misschien weer eens bladerdeeg. Zodat ik me helemaal kan uitleven op zelfgemaakte waren, en toch op kerstdag de handen vrij kan hebben voor visite.
  Las ik trouwens ergens dat je ook boter en eieren kunt invriezen? Dat lijkt me wel handig, dan houd je in de koelkast meer ruimte voor de bladgroente (veldsla mmm)

 5. Ik ga gewoon naar de winkel. Ik vraag wel of mijn moeder kan rijden. De kinderen gaan dan gezellig mee en samen zoeken we dan uit wat we eten en wat voor lekkers er is in de vakantie.
  Aangezien oudste een taart met kerst wil bakken zal er ook echt een boodschappenlijstje meegaan. We zullen iets meer uitgeven dan normaal, maar daar houd ik rekening mee en is er meer begroot dan voor een normale week.

  Bezorgen doe ik ongeveer eens in de 7-8 maanden. Dan laat ik vooral houdbare dingen voor de voorraadkast bezorgen. Nu is het nog niet nodig, mijn voorraad is voldoende en verse dingen daar moet ik toch voor naar de winkel.

 6. Nee, maar dat zal ik inderdaad deze of begin komende week eens gaan regelen. Ik haat het ook om met die drukte nog de winkel in te moeten. Alsof al het eten op kan gaan in die twee dagen dat je niet de winkel in kunt ofzo. Bezorgen doen ze hier helaas niet, ik woon geloof ik te ver voor de appie.

 7. Wij maken al sinds 4 jaar gebruik van Vershuys.com
  Fijne is dat je direct van allerlei ambachtelijke vakspecialisten bestelt en je kunt gewoon zoals écht vroeger bij de groenteboer een kropje sla bestellen. Dat lukt niet meer bij de huidige online supermarkten zoal AH.

  Wat je voor 11:00 bestelt komt die dag nog van ‘t land geeft Vershuys aan -maar dat verschil proef je bij wijze van spreken ook- en heb je de volgende dag in huis. Bezorgkosten zijn maar EUR 2,95 tot 4,95 en je hebt geen minimale bestelling van EUR 70,-.
  Elk jaar ook heerlijk versgemak inclusief alle boodschappen met de Kerst, vooral ook met de ijstaarten van Theo Clevers. Delicious!!

 8. Kerstboodschappen al geregeld? Dat duurt nog bijna 2 weken! Ik ga dit weekend eerst mijn boodschappen voor komende week regelen, dan doe ik de boodschappen voor de week erna, gewoon in dat weekend.

 9. Kerstboodschappen! Ik doe gewoon boodschappen en iets extra’s. We hebben nog een kalkoen, dat is hier wel gewoonte van het land. VUllen en in d eoven met een broccoli salade.
  Bakken doet onze dochter graag en de andere maakt graag wat als toe klaar en soms”vechten” we er met’zn drien over wat het zal zijn. Hier is maar een Kerstdag dus drie toetjes werkt niet. Mar we komen er wel uit. Anders toetje bij het ontbijt en lunch en suppertime.
  Groet, WIlma

 10. Oh, zo fijn vond ik dat. Mijn bioboodschappen, de bulk, graskoeienvlees, shampoo, kattenvoer, ik bestelde alles online. En dat ga ik straks weer doen, want over twee weken gaan we naar Nederland, en daar kan ik een aantal dingen goedkoop of van betere kwaliteit inslaan. Fijn!

 11. ik heb zelf nog nooit online boodschappen gedaan maar lijkt mij wel enorm handig. Misschien niet met de kerst maar wel met Zoë haar eerste verjaardag een maandje later

 12. Leuke tips. Wij laten af en toe boodschappen bezorgen. Voor de kerst deze keer niet, doen we gewoon van tevoren al wat boodschappen, dan is het niet in een keer zoveel als de supermarkten zo druk zijn. Gaat ook prima

 13. Ja, als je de reclamejongens moet geloven dan moet inderdaad iedereen een 5 sterren menu op tafel toveren.
  Gewoon goed rondkijken en gezond boerenverstand gebruiken brengt je het verst!
  Niet alles is bedrog natuurlijk, ik zag onlangs een promo in de Carrefour (belgische supermarkt) voor een champagne aan 10 euro. Ik was eerst wat wantrouwend maar heb het allemaal uitgezocht en het was een prima champagne blijkbaar dus heb me ineens 3 dozen gekocht.

  Beste wensen aan iedereen alvast!

 14. Afgelopen maandag bij de weekboodschappen gelijk de kerstboodschappen meegenomen. Toen was het nog prima te doen in de supermarkt. Nu zie je mij er echt niet meer.

 15. Ik heb alles al in huis en hoef niet meer weg. Ik koop tegenwoordig graag in kleine winkels, op de markt en op de stadsboerderij.
  Daar kan ik niet alles kopen, dus even bij AH geweest.
  Het was erg druk, maar gelukkig was de sfeer goed. De AH hier is een gezellige winkel.

  Ik heb een tijdje boodschappen thuis laten bezorgen. Ik werd er niet blij van. Het is wachten wanneer ze komen, en vaak had ik het idee dat ik minder tijd kwijt zou zijn en energie als ik boodschappen in mijn eigen tijd deed. Het voelde gebonden.
  En het werd niet met ‘liefde’ ingepakt.
  Dat laatste deed me best veel.
  Dus, heb dat abonnement opgezegd en ga weer lekker zelf.

  1. Dat vind ik goede argumenten om weer zelf de boodschappen te doen VeggieMo. Vooral het gevoel van ‘onvrijheid’ kan ik me goed voorstellen dat het niet prettig is.

 16. Ik haal mijn boodschappen altijd zonder tegenzin. Maar gisteren moest ik even snel wat halen bij de supermarkt… druk! En veel lege schappen. Ik heb maar besteld. Gemak dient de mens. En het scheelt mij véél impulsaankopen met al die kerst-lekkernijen.

 17. Door het overlijden van onze hond afgelopen maandag ben ik helemaal vergeten aan de kerstboodschappen te denken. En nu ben ik te laat om online te bestellen helaas. Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn hoofd er helemaal niet naar staat.

 18. alle supermarktartikelen en groenten en fruit koop ik bij de picnic.
  Ik ben heel tevreden over de service en de prijzen.
  Vlees en brood en kaas koop ik in de speciaalzaken.

 19. Hoewel ik niet gek ben op drukte in winkels koop ik toch meestal in de winkel zelf.
  Als ik het niet direct in de winkel vind dat koop ik ook wel eens online.
  Gelukkig zijn wij niet bezig met cadeautjes voor eindejaar.

 20. Ik ga altijd gewapend met een boodschappenlijstje op pad en probeer mij daar dan ook strak aan te houden. Dat lukt meestal goed, dus dat scheelt het nodige. Afgelopen maandag alvast de meeste kerstboodschappen gehaald en vanochtend alleen nog de verse spullen, dus geen stress en gelukkig geen gedoe.

 21. Ik heb vandaag inkopen gedaan voor het kerstdiner en ben geschrokken van de prijs die ik moet betalen. De Viannetta ijs hadden we overigens al in huis (1+1 gratis, dat dan wel weer.. ).

 22. Mijn man heeft zich gek laten maken in die zin dat hij een gevulde kalkoen heeft besteld dit jaar. Vorig jaar hadden we dat ook, een bijzonder initiatief was dat waarbij een deel van de opbrengst naar ziekenhuizen voor kinderen ging. Dit jaar deden ze het helaas niet en dus vond H. een initiatief van een boerenbedrijf. Natuurlijk mocht je zelf kiezen voor een datum, maar toen puntje bij paaltje kwam moesten we de kalkoen al op 6 december afnemen. Gedoe. Want nu moest ie elders in een vriezer en een paar dagen van te voren bij iemand anders in de koelkast. Maar eerlijk is eerlijk. Hij was heerlijk. En we hebben er allemaal (met familie, deels de rest bij ons, naar familie en naar buren) van gegeten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.