|

Tea Topic: wat vind jij van Kerstmis?

Wat vind jij van Kerstmis 1

Het Tea Topic van vandaag is: 'Wat vind jij van Kerstmis'?

Tsja, Kerstmis.

Er is geloof ik geen feest waar zoveel verschillende gevoelens over zijn.

Van 'It's the happiest season of all,' en 'It's the most wonderful time' tot  'I hate Christmas'.

De één is er dol op, de andere is opgelucht als het weer voorbij is.

Wat vind je van Kerstmis

Mijn beleving van Kerstmis verandert telkens. Er zijn jaren geweest waarin ik het afschuwelijk vond, en er zijn jaren waarin ik het wel prima vind. Dit jaar heb ik gemengde gevoelens.... Maar ik hoop op een paar rustige, introverte dagen met mijn gezin.

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Wat vind jij van Kerstmis?

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Ik ben gelovig, dus voor mij is Kerst zó mooi! Dat Gods Zoon naar de wereld kwam. Tja, dat raakt me ieder jaar weer. Elke keer weer anders. Maar altijd met veel blijdschap.
  En verder, het hele commerciële spel wat erbij komt kijken probeer ik aan me voorbij te laten gaan. Voor mij doet het afbreuk aan werkelijk kerst.
  Maar ik vind het ook een heel gezellige tijd. Vakantie, kerstpakketten, overal lichtjes, zingen.

  En voor jou: vooral sterkte in deze tijd. Het gemis zal enorm schrijnen lijkt me....

 2. Een kerstboom met lichtjes en glimmende versiering vind ik leuk in deze donkere dagen, het vieren van de geboorte van Christus is ook mooi. Of dat op 25 december was en ook waar precies is eigenlijk niet zeker.
  Maar al die luxe, feestkleding en heel veel eten, alweer cadeaus, verplichte gezelligheid, daar heb ik een hekel aan.
  Veel mensen maken om wat voor reden ook, moeilijke tijden door. Of hebben geen geld om mee te doen met dat koopgedrag. Al die aandacht ineens voor eenzame mensen, de rest van het jaar zijn zij ook alleen. Dan hoor je die spotjes niet op radio en tv !

 3. Het gedeelte waar ik moeite mee heb, is die soort gedwongen gezelligheid. Op díe dagen móet je bij elkaar komen, je volvreten en het móet soms echt volgens bepaalde regels gaan. Daar ga ik slecht op. Dan eet ik liever heel gezellig op 23 november (ofzo). In december moet vooral heel veel. Mijn kleuter heeft deze week 2 kerstdiners, een ochtendje zingen voor eenzame bejaarden én een feestochtendje in pyjama op school. En dan moet kerst nog beginnen. Ik ga daar slecht op.

  En omdat het dan al zo vol is, kijk ik niet it naar ons eerste kerstdiner op kerstavond met m'n schoonouders. Dan ben ik gewoon eigenlijk te moe voor gezelligheid.

 4. Ik ben niet gelovig dus op dat punt heb ik niets met kerst .Wel vind ik het leuk om een kleine boom te hebben en gezellige dingetjes in huis te zetten ,vooral veel lichtjes .Ik heb een hekel aan al die reclames hoe gezellig we het ''moeten'' hebben en vooral met veel luxe eten mooie kleding en veel dure cadeaus .Wij zijn gewoon rustig thuis met z'n tweetjes .Ik wens jou de rustige introverte dagen die je graag wil.
  Elisabeth

 5. Ik heb zelf fijne herinneringen aan kerst in mijn jeugd. Ik denk dan aan een kerstboom met glimmende versieringen en lichtjes, brandende kaarsen , mooie liedjes en een mooi verhaal... Ik vier kerst graag in kleine kring met het eigen gezin. Mijn man en ik bezoeken de kerkdienst om het verhaal te horen van het Licht der wereld, we drinken koffie met iets lekkers en ik kook een vegetarisch stoofpotje of zo iets. Misschien eten we ook bij kaarslicht. Verder lezen we, ik kijk een aantal kerstfilms en we beginnen aan een puzzel van 1000 stukjes. Heel eenvoudig allemaal. Liever geen grote familiebijeenkomsten of ingewikkelde gerechten, waarvoor je uren moet winkelen, uren in de keuken moet staan en dan ook nog uren afwassen. Have yourself a merry little christmas is mijn motto. Wel gaan we nog een kopje thee drinken bij mijn bejaarde schoonmoeder.

  Voor jullie veel sterkte deze feestdagen Nicole.

  Liefs, Alice K.

 6. Wij doen al jaren heel weinig aan kerst. Ik heb wel wat kerstversiering, extra lampjes enzo. Het gaat mij om terugkeer van het licht.
  Dit jaar gaan we naar de film en daarna lekker, maar eenvoudig en met liefde zelfbereid eten.

  In mijn gezin grote zorgen over een van de gezinsleden.
  Daarom vooral genieten dat we bij elkaar zijn.

  Sterkte, Nicole

 7. Als ik aan kerst denk, denk ik aan zere knieën, koude neus en voeten, uren in de kerk.
  Maar ook aan de mooie kerststal in de kerk en thuis, de nachtelijke broodmaaltijd, aan stoofpeertjes en 2 soorten pudding en veel zingen.
  Hier, in Australie, is de avond van 24 december het belangrijkste. Feestelijk gekleed, lekker eten en cadeautjes uitwisselen.
  Eerste kerstdag gaan de mensen meestal picknicken en barbecueën in park of tuin. 2E kerstdag (Boxingday) vult iedereen zelf in. Het is geen officiële feestdag zoals in Nederland.
  Ik heb niets met kerstmis maar vind het heerlijk om deze dagen bij mijn kinderen en kleinkinderen te zijn.
  Nicole, het zal voor jou en je gezin moeilijk zijn. Sterkte ❤️❤️

 8. Ik heb weinig met kerst, maar mijn vrouw wel (Deens hè :) ). Ik vind kerst zoals het nu is een kapitalistisch ritueel waar men gepushte wordt zoveel mogelijk geld uit te geven.

 9. Ook hier gemengde gevoelens. Aan de ene kant vind ik de gezelligheid leuk; aan de andere kant voelt die gezelligheid altijd nogal 'gedwongen' en dat maakt het minder leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.