Crisis in de tent met Herman den Blijker

Crisis in de tent

In het programma Crisis in de tent op SBS6 helpt Herman den Blijker horecaondernemers die door de corona maatregelen financieel in de problemen zijn gekomen. Hij doet dat samen met de sympathieke Annemarie van Gaal.

Het programma schijnt niet al te best bekeken te worden, maar ik snap niet waarom. Ik vind het best leuke tv.

Crisis in de tent: een beproefde formule

Crisis in de tent berust op een bekende formule: iemand heeft een probleem, er komt een expert en die gaat vervolgens helpen. Daarna vertrekken ze en komen ze na een tijdje terug om te kijken hoe het er nu voor staat. Het is een soort make-over programma maar dan niet van het uiterlijk, maar van een leven.

Andere programma’s die ook volgens dit format gemaakt zijn onder andere:

En zo zijn er vast nog veel meer.

Crisis in de tent: het lukt niet altijd

Wat mij wel opviel bij het tweede seizoen van Crisis in de tent is dat Herman den Blijker en Annemarie van Gaal niet altijd succesvol zijn in het oplossen van de problemen. Zo was er de horecagelegenheid in het centrum van Tilburg die ze omdoopten tot een sneltest straat, maar dat ging echt al snel mis.

Ook herinner ik me een restaurant in een dode hoek in het centrum van Ede dat financieel ten onder ging. Herman den Blijker hielp de eigenaar om een foodtruck te starten bij een soort meubelboulevard. Daar kwamen dagelijks heel veel mensen langs, en hij verdiende toen weer redelijk. Maar ja, inmiddels zijn ook doe-het-zelf zaken en dergelijke dicht, dus hoe het nu met die meneer is… Ik vrees ervoor.

Hieronder de leader van de serie

Wat ik leuk vind aan Crisis in de tent

 • Herman den Blijker komt soms wat ongepolijst over. Hij is het type ‘ruwe bolster, blanke tip, maar ik heb het gevoel dat hij echt meeleeft. En dat vind ik lief.
 • Ook vind ik de interactie tussen hem en Annemarie van Gaal leuk. Eerlijk gezegd hoop ik na de laatste aflevering dat ze iets krijgen samen. Dat kan volgens mij best!
 • Wat me ook opvalt is hoe behulpzaam en kwiek andere ondernemers zijn in Crisis in de tent! Als Annemarie en Herman hulp vragen aan de gemeente, dan is dat doorgaans vreselijk. Maar als ze een ondernemer om hulp vragen dan ondernemen die vaak dezelfde dag nog actie! Heerlijk gewoon. Ik houd van lekker vlot problemen oplossen.
 • Ik vind het gezellig om ergens koffie te gaan drinken, en misschien is het daarom dat ik het leuk vind om binnen te kijken bij horecagelegenheden.

Praktische informatie

Ik heb Crisis in de tent telkens gekeken via tvblik.nl. Het is misschien geen hoogstaande tv, maar het is leuk om te zien.

P.S. Na het kijken van dit programma wil ik altijd spontaan eten bestellen bij lokale horeca om ze te steunen!

Ook gezellig is het programma Een huis vol!

Ben je fan van Annemarie van Gaal? Lees dan mijn post over Een dubbeltje op zijn kant! en Gevonden Geld van Annemarie van Gaal.

Similar Posts

15 Comments

 1. Misschien omdat het SBS6 is?

  Zomaar een gedachte hoor, als ze op RTL4 waren gebleven ermee, denk ik dat het meer kijkers had getrokken, wat staat er tegenover, heb je dat al bekeken? (welk programma komt er op de andere zenders dus als dit wordt uitgezonden).

  X

 2. Crises in de tent heb ik af en toe gekeken. Het is nogal wat. Moet wel centjes opletten wat je doet. Sommige horeca is opgeven. Wat heeft dan zin in deze programma terwijl in corona tijd zitten. Maar de mensen kunnen wel eten bestellen zelf ophalen of anders.

 3. Klinkt toch wel leuk. Ik heb nooit gekeken, omdat ik op de één of andere manier de zenuwen krijg van Herman (kan er ook niks aan doen), maar het onderwerp spreekt me wel heel erg aan.

 4. De zaak in Ede heeft de foodtruck nog steeds staan bij het terrein met klusbedrijven. Er staat ook een grote dierenspeciaalzaak. Die mag ‘gewoon’ open. Daar zie ik ze nog staan. Leuk om te weten misschien! ;)

  1. Dat is zeker leuk om te weten Cynthia! Dankjewel. Ik maakte me zorgen over die meneer en zijn gezin. Wat leuk dat hij er nog staat met zijn foodtruck!

 5. Wij bestellen nu ook af en toe wat bij de lokale bedrijven voor zover mogelijk. je wil tenslotte als alles weer open kan ook daar weer terecht kunnen.

 6. Ik kijk zo goed als nooit naar de commerciëlen, dit heb ik alleen gezien toen het een Sittardse zaak betrof.
  Daar was de eigenaar behoorlijk eigenwijs en ze hebben uiteindelijk zo goed als alles wat Herman had geadviseerd en aangepast later ongedaan gemaakt. Waarom vraag je dan om hulp, vraag ik me af. Niemand is perfect, ook Herman niet, maar ik zie hem wel als een professional in zijn vak. De andere uitzendingen heb ik niet meer gekeken, enerzijds vanwege de irritatie over het bovenstaande en anderzijds omdat ik nooit heb kunnen wennen aan al die reclame die de programma’s tig keren onderbreken.

  1. Was dat een Indonesisch restaurant soms Jo? Volgens mij heb ik die aflevering ook gezien. Dat was niet zo’n fijne om te kijken, want ze maakten inderdaad alle veranderingen weer ongedaan…

 7. Den Blijker heb ik mogen ontmoeten en is een hele nuchtere vriendelijke man. Maar wel Rotterdams en dat valt niet bij iedereen in de smaak. Ik ken het programma niet, ik word moe van de hoeveelheid reclame.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.