Reacties

Bespaar met Jamie: goedkoop koken met Jamie Oliver — 6 reacties

 1. Misschien is het ook maar hoe je kookt: ik heb vrijwel alle gangbare indonesische, indiase, marokkaanse en hollandse kruiden in huis (en gebruik veel zeer regelmatig).

  Voor die verschillende soorten rijst zou ik zelf allemaal gewoon zilvervliesrijst nemen.

  En als je echt goedkoop wilt koken, dan kun je m.i. het beste een goed, puur, vegetarisch kookboek nemen... ;-)

 2. Ik heb het boek ook van de bieb geleend, wel gratis :)
  Ik vind Jamie leuk en zijn recepten heerlijk.
  Maar qua "zuinig" vond ik het boek een behoorlijk tegenvallen.
  Dus ging het weer retour bieb en was ik blij dat ik het niet gekocht had.

 3. Als je eens begint met één recept en de kruiden daarvoor in huis haalt, dan staan er alvast een aantal extra ingredienten in je huis. Na een poosje weer zo'n recept en je hoeveelheid ingredienten groeit gestaag. Die kruiden, daar doe je heel erg lang mee. En dat er niet bij staat hoeveel een gerecht kost is logisch want de prijzen zullen per land heel erg verschillen en de boeken van Jamie verschijnen niet alleen hier natuurlijk...
  Ik vind dat je het een kans moet geven, je zult versteld staan...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve geoet,
  Mirjam

  • Enne... Rijst is rijst vind ik dus je kunt best alle recepten maken met jouw favoriete rijst...
   Lieve groet,
   Mirjam

 4. Als enthousiaste hobbykok ben ik toch ook wel echt fan van Jamie, ik heb dit boek geleend van een collegaatje en ik vond het best een leuk boek, leuke fot's goede recepten, echt Jamie-achtig idd en daar hou ik sowieso van. Maar echt heel lowbudget vond ik de meeste recepten eerlijk gezegd ook niet, maar het is misschien maar waar je het mee vergelijkt? :-)

 5. Kosten vermelden is best handig, maar het maakt het boek ook snel verouderd. En: als ik in de Allerhande een recept lees, kan ik het vaak veel goedkoper maken, door op de markt boodschappen te doen ipv bij AH....

  Veel kruiden laat ik ook wel eens weg, als ik het niet in huis heb, of ik zoek op internet naar een vervanging. Ik heb wel een kruidenrek vol, maar ik heb ook niet álles in huis...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder