Reacties

Bespaar met Jamie: (niet) goedkoop koken met Jamie Oliver — 18 reacties

 1. Misschien is het ook maar hoe je kookt: ik heb vrijwel alle gangbare indonesische, indiase, marokkaanse en hollandse kruiden in huis (en gebruik veel zeer regelmatig).

  Voor die verschillende soorten rijst zou ik zelf allemaal gewoon zilvervliesrijst nemen.

  En als je echt goedkoop wilt koken, dan kun je m.i. het beste een goed, puur, vegetarisch kookboek nemen... ;-)

 2. Ik heb het boek ook van de bieb geleend, wel gratis :)
  Ik vind Jamie leuk en zijn recepten heerlijk.
  Maar qua "zuinig" vond ik het boek een behoorlijk tegenvallen.
  Dus ging het weer retour bieb en was ik blij dat ik het niet gekocht had.

 3. Als je eens begint met één recept en de kruiden daarvoor in huis haalt, dan staan er alvast een aantal extra ingredienten in je huis. Na een poosje weer zo'n recept en je hoeveelheid ingredienten groeit gestaag. Die kruiden, daar doe je heel erg lang mee. En dat er niet bij staat hoeveel een gerecht kost is logisch want de prijzen zullen per land heel erg verschillen en de boeken van Jamie verschijnen niet alleen hier natuurlijk...
  Ik vind dat je het een kans moet geven, je zult versteld staan...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve geoet,
  Mirjam

  • Enne... Rijst is rijst vind ik dus je kunt best alle recepten maken met jouw favoriete rijst...
   Lieve groet,
   Mirjam

 4. Als enthousiaste hobbykok ben ik toch ook wel echt fan van Jamie, ik heb dit boek geleend van een collegaatje en ik vond het best een leuk boek, leuke fot's goede recepten, echt Jamie-achtig idd en daar hou ik sowieso van. Maar echt heel lowbudget vond ik de meeste recepten eerlijk gezegd ook niet, maar het is misschien maar waar je het mee vergelijkt? :-)

 5. Kosten vermelden is best handig, maar het maakt het boek ook snel verouderd. En: als ik in de Allerhande een recept lees, kan ik het vaak veel goedkoper maken, door op de markt boodschappen te doen ipv bij AH....

  Veel kruiden laat ik ook wel eens weg, als ik het niet in huis heb, of ik zoek op internet naar een vervanging. Ik heb wel een kruidenrek vol, maar ik heb ook niet álles in huis...

 6. Je laat je wel erg kennen zo, wie niet waagt die niet wint. Iedere dag AGV eten is ook alleen maar saai. Koken moet leuk en lekker zijn... En daarvoor hebben we Jamie en vele andere. En ja, bier en wijn om te koken hoort daar ook bij.

 7. 4 soorten rijst in huis? Ik heb ook alleen zilvervliesrijst en dat bevalt me prima. Ik vind koken volgens dat soort recepten net als jij altijd maar ingewikkeld.

 8. Zelf kook ik zelden uit een kookboek , meestal kook ik op gevoel met datgene wat ik in huis heb. Ik heb wel een voorraad basisproducten en een aantal kruiden , die kruiden koop ik bij een Turkse supermarkt daar zijn ze een stuk goedkoper. Schroom ook niet om dingen bij elkaar te doen waarvan de meeste mensen zouden zeggen, maar dat hoort toch niet bij elkaar? Hierdoor maak ik eigenlijk alles op en verdwijnen kliekjes niet onderin de vriezer waardoor je vaak na een jaar alsnog weggooit. Voorheen had ik ook vaak meerdere pasta soorten, maar tegenwoordig ga ik voor de goedkoopste variatie die ik kan vinden. Ook eet ik groentes waar mogelijk rauw waardoor je er minder van nodig hebt , zoals andijvie en spinazie.

 9. Ik heb voldoende fantasie om zelf van alles en nog wat te koken. Doe het wel alleen voor mezelf en ik vind zelden iets niet lekker. Doe wel eens dingen waarvan ik denk; 'dat zouden ze ook eens in een restautant op de kaart moeten zetten.' Mijn kosten varieren tussen 1,5 en 5 euro per maaltijd. De meeste besparing behaal je met minder vlees. Ik ben geen vegetaiër, maar veeboeren zouden arm worden als iedereen zo weinig vlees eet als ik. Tegenwoordig haal ik kilozakken diepvries bloemkool/broccoli/wortel-mix bij de AH. Hoef je niet te schillen of te wassen, alleen even ontdooien in de magnetron. Rijst eet ik wel, maar niet vaak. Couscous en maccaroni zijn veel sneller klaar. Meer dan een kwartier sta ik niet te koken. Of beter roerbakken, wat ik lekkerder vind. Eet ook veel paprika die ik gewassen in de diepvries bewaar. En bij vrijwel alles zit iets van ui. Paella met spruiten en atjar, marokkaanse roerbak mix met makreel en chilli concarne met maccaroni en minestronesnert zijn wat simpele voorbeelden. Ik gooi vrijwel niets weg.

  • Wat slim dat je paprikain de diepvries bewaart Ximaar. Snijd je die dan ook al in stukjes? En gewoon los in de diepvries, of in een plastic zakje?

 10. Dat 15-minutenkookboek heb ik een tijdje geleden uit de bieb gehaald. Die 15 minuten beginnen pas te tellen als alle ingrediënten zijn voorgesneden, afgewogen, gezeefd, ….

 11. Ik was ze en droog ze af om vervolgens als geheel in een boterhammenzakje in de diepvries te bewaren. Later snij ik er een deel van af in repen. Gaat prima als ze bevroren zijn. Kwam op het idee omdat ze ook in diepvrieszakken met groentemix zitten. Als je er brokjes van snijdt en die invriest, dan denk ik dat dat als een klont aan elkaar gaat vriezen. Lijkt me niet handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder