Reacties

Bezuinigingstips van een voormalige snob met veel effect — 62 reacties

  • Dat is wel interessant Sunny Mama. Dat zou kunnen betekenen dat je zuiniger kunt leven in de stad. Ik kan me daar best wat bij voorstellen. In de stad kun je bijvoorbeeld een auto weg bezuinigen.

 1. De boodschappen tips zijn idd duidelijk en langer bekend. Maar ze zijn wel waar.
  Zonder lijstje heb ik altijd een volle kar met lijstje gewoon wat ik nodig heb. Ook koop ik tegenwoordig pas nieuwe koekjes/snoepjes voor alles op is. Eerst kocht ik het elke week en kon ik de helft weer weggooien.

  Qua kinderkleding zijn er ook goede budgetwinkels. Bij Lidl verkopen ze kinderkleding, leuk, goede kwaliteit en niet duur.
  Rommelmarkten voor leuk speelgoed en zelf weer je spullen verkopen.
  Oke, ik beken ik koop ook wel nieuwe dingen en kan vast meer besparen, maar ik probeer het wel altijd ;)

 2. De kringloop is mijn tweede thuis. Wanneer ik iets nodig heb, maakt niet uit wat, dan ga ik eerst snuffelen bij de kringloop (en koop soms dingen die ik niet nodig heb, dat is dan weer niet zuinig) ;-) Of ik zoek eerst op Marktplaats. Als het echt niet te vinden is koop het nieuw, maar zoek wel naar een aanbieding. Goeie tips!

  • Bij de kringloop kom je soms ook gewoon van die leuke vondsten tegen! Ook al heb je ze dan niet nodig, ze zijn gewoon heel leuk : )

   En dat moet ook kunnen vind ik.

 3. Nog eentje (vooral op mezelf van toepassing): maak eens een keertje al je voorraden op. Doe zo weinig mogelijk boodschappen en wees creatief met vriezer, blikjes en potjes. Je staat verbaasd hoeveel je kunt maken.

  • Dat vind ik een leuke! Ik doe het wel eens, maar nooit uitputtend eigenlijk. Ik vraag me af hoe lang ik het zou kunnen volhouden met wat ik in de kelder heb staan.

 4. Altijd goed om deze tips in een rijtje te zien. Voor beginnende 'zuinigerds'en voor gevorderden.
  Mijn tip: let bij de groente op of iets per stuk of per gewicht wordt verkocht. Paprika's, (ijsberg)sla, prei, pompoen etc wordt meestal per stuk verkocht. Dan kies ik de dikste of de grootste, zodat ik er twee maaltjes mee kan maken.

  • Ik doe dat altijd met bloemkool! Ik wil echt de grootste graag hebben. Dat is ook een van de redenen dat ik niet goed online mijn boodschappen durf te doen. Wie pakt er dan de grootste en mooiste voor me?

 5. Grappig om wasbare luiers in je lijstje te zien staan, daar had ik net vandaag een blog over geschreven. Wij zijn er nog niet voordeliger mee uit maar dat gaat met een baby op komst wel komen denk ik.
  Voor boodschappen inderdaad de bekende tips. Wij kopen vaak in het seizoen de groenten voor de nasi en vriezen dit in porties in. Voorgesneden is duur, maar alle ingrediënten los kopen buiten het seizoen is niet altijd goedkoper.

 6. eventjes een reactie voor je eigen kleding.....
  Voor de zomer begon heb ik me als doel gesteld dat ik geen nieuwe zomerkleding koop , Vorig jaar had ik toch voldoende !!!!! Heb nu de zomer bijna voorbij is niets gemist en alleen iets vervangen als het kapot of verwassen was. Nu de winterkeding ...........

  groetjessssss

 7. Wauw wat een slimme tips, ik ben zo blij dat ik dit gelezen heb, zoals niet met honger boodschappen doen en een mandje meenemen etc. Allemaal van die handige dingen waar ik zelf zo nooit aangedacht zou hebben

 8. hai handige tips, hierbij nog een handige tip om veel geld te besparen . het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen heel goed voor het mileu maar kan ook aanzienlijk besparen op je energierekening. en zo hou je ook een leuk centje over voor leuke dingen. hier een website waar ik meer informatie kon vindenhttps://www.zonnepaneelprijzen.nl/ groetjes

 9. Leuke tips. In Belgïe kun je nu ook bij de Lidl etenswaren die die dag vervallen voor 20 cent kopen. Echt een budgetvriendelijke oplossing en zo wordt er ook nog eens veel minder voedsel weggegooid!

 10. Toch mooi dat voortschrijdend inzicht voor wat betreft kringloopwinkels. Komt wellicht ook doordat ze de winkels zelf ook proffessioneler zijn gaan leiden; kwam er jaren geleden ook niet, maar sinds een paar jaar ook regelmatig

 11. Ik heb nooit geld in een auto of een sportschool gestoken. Doe het meeste te voet of op de fiets en dan beweeg je ook meteen. Voor energie stap ik jaarlijks over, om zo per keer circa 140 euro korting te krijgen. In het afgelopen jaar ben ik niet bij een kapper geweest. Zelf knippen is best leuk en bespaart ook aanzienlijk. Ik koop wel kant-en-klaar, maar doe er dan meer mee. Denk aan 2x met groente aangevuld. Laatst verkocht de Vomar ping-en-klaar van Iglo voor 99 cent per stuk. Als ik gewoon roerbak (is goedkoper, sneller en gezonder dan koken), dan kost me een maaltijd circa 1,50 pp.

  Alle kringloopwinkels zijn hier dicht. Loop er net als bij de Action of Xenos moeiteloos doorheen zonder iets te kopen. Gebruik ook nooit een boodschappenlijstje.

 12. Heerlijk toch als je vanuit huis kunt verdienen/besparen. Ik vind het ook leuk, en kringloop daar loop ik ook graag even rond. Laatst heb ik een hele boekenreeks voor mijn dochter kunnen kopen, zo goed als nieuw.

 13. Tja, vorig jaar heb ik een poosje meegedaan met betaalde enquêtes. Ik vond het vooral héél veel tijd kosten en vaak kreeg ik aan het eind te zien dat ze me hartelijk dankten, maar dat er inmiddels voldoende deelnemers waren geweest. Ben ik dus mee gestopt, want ik vond het de verhouding tijd-inkomen totaal niet waard.

 14. Oh wauw je hebt weer alles uit de kast getrokken om er een flink artikel aan te kunnen wijden.
  Er staan zeker handige tips in. Die waar ik veel aan heb is toch vooral om niet met al te veel honger door de winkel te lopen....

 15. Veel van deze tips gebruik ik al of pas ik al toe, behalve mbt kinderen. Helaas kunnen we nu niet meer naar de winkel dus ook geen kringloop

 16. Goede tips, komen op het goede moment want wij zijn sinds 1 januari bezig om onze kosten beter inzichtelijk te hebben en te bezuinigen. Vorig jaar gaven we gemiddeld 150,- per maand uit aan Thuisbezorgd, oeps!

 17. Zo dat zijn veel bezuinigingstips! Zelf houd ik me daar niet zo mee bezig dus kan je geen nuttige tips geven of inspiratievolle toevoegingen op je reeds mooie lijst geven.

 18. Bijna elke supermarkt heeft een 35% korting-bak met eten dat tot vandaag / morgen houdbaar zijn. Ik bepaal vaak op basis van wat daar ligt, wat ik vandaag eet :)

 19. Normaal lukt het mij wel om een beetje op de euries te letten, maar nu met alle winkels dicht moet je soms wel gaan voor wat er is en kan je niet op prijs inkopen. Maar laten we hopen dat ons normale leven weer gauw terug is
  Ben wel blij met je blog en alle tips staan best aardige tussen

 20. Wat een fijn lijstje met tips. En ook nog eens op het juiste moment, want per 1 januari ben ik minder uren gaan werken en dus wat minder te besteden. Ik ga me dus maar eens verdiepen in bezuinigen en besparen.

 21. Wat een fijn artikel! Naar de winkel gaan met honger is echt een no go. Ik verkoop kleren die ik niet meer draag ipv weggooien en ik koop ook vaak via vinted enzo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>