Reacties

Pot openmaken: Hoe krijg ik dat deksel los?! 8 hacks! — 37 reacties

 1. Ik heb zelf ook een hulp middel om potten open te krijgen, het lijkt inderdaad wel op het ding op de foto. De mijne kocht ik in de zorgwinkel. Ideaal want ik gebruik potten( groente) als ik veel pijn heb of erg moe ben, en dan zit ik niet te wachten op een stoeipartij.

 2. Ik wil het liefst de deksels heel houden, maar als dat niet nodig is dan pak ik mijn blikopener met diverse hulpfuncties. Die van mij heeft een apart haakje waarmee ik het deksel op kan wippen.
  Maar meestal vraag ik een van de mannen hier. En mannen vinden het geweldig om hun kracht te laten zien :-)

  • Toen ik nog regelmatig op Tupperware avonden kwam, heb ik verschillende keren een soort lapje van kunststif gekregen. Daar kreeg ik alle potjes mee open. Helaas was het lapje oo zeker moment gaan verteren en moest het weg.

  • Ik heb een rolletje anti-slibmat gekocht, bij Xenos, blokker etc wel te koop. Die gebruik ik een stukken geknipt voor van alles. In de auto op dashbord zodat zonnebril blijft liggen, in lades en voor potten te openen. 2 lapjes van 15-20 cm en 1 boven en 1 onder, heb je erg goede grip.

   Ook heb ik een flexibele band die om een pot kan en worden aangetrokken en handvat heeft en op de deksel een stalen ding in delta vorm met randen anti-slib in de randen, die beiden samen gebruik ik ook regelmatig.

   Ook kan je de rand van de pot op een harde rand te tikken.

 3. Ik gebruikte vroeger wel eens van die postbode elastieken en nu heb ik zo'n rubberen ring speciaal gemaakt om deksels open te maken van Ebay voor maar 1 euro. 90% van de tijd lukt het me gewoon zonder hulpmiddel prima, maar soms ben ik bang dat ik zoveel kracht moet zetten dat ik het glas breek, haha, dus dan is zo'n hulpmiddeltje wel handig.

 4. De HAK potten zijn inderdaad erg handig. Ik vraag meestal mijn man als het niet lukt, maarja die is niet altijd in de buurt. Bedankt voor de tips. Ik kwam niet verder dan op de onderkant slaan, maar dan lukt het bij mij meestal nog niet.

 5. Ik doe altijd het puntje van een gewoon mes (om mee te eten en boterhammen te smeren) onder het deksel en *plop* geen vacuüm meer. Ik kan de deksels gewoon weer gebruiken en maak jam die ik gewoon in deze potten doe.

 6. Potten die moeilijk open gaan werken een stuk beter mee als je ze schuin houdt tijdens het openen. Daardoor veranderd de druk binnenin de pot namelijk.
  Mijn zoon heeft dit ooit ontdekt en daar ben ik heel blij mee want sommige potten zijn amper open te krijgen anders.

 7. De deksels van Hak zijn het einde! En als we een ander merk hebben gebruik ik een mes om het vacuüm weg te krijgen...! (Of ik roep mijn man hahahaha)

 8. De jarkey is eigenlijk de enige goede oplossing. Naast de HAK-deksels inderdaad. Maar waar ik nog veel moedelozer van wordt zijn die plastic verpakkingen waarin een product muurvast in gevangen zit. Vaak zijn dat kleinere electronica, USB-sticks bijvoorbeeld. Elke keer denk ik: er moet toch een manier zijn waarop je wordt geacht deze verpakkingscreatie makkeijk open te krijgen. Maar na een tijdje trekken en duwen, pak ik dan toch maar de schaar om het product minder elegant van zijn plastic dwangbuis te verlossen. Maar terugbrengen naar de winkel "in de originele verpakking" is er dan niet meer bij. Maar goed, ik dwaal af....;)

 9. Ik tik met de deksel tegen de vensterbank dat werkt meestal goed dat zorgt er meestal voor dat het vacuum verbroken word waardoor de pot makkelijk open gaat. Geen man in huis en om nou altijd de enige buurman die ik heb lastig te vallen gaat me te ver.

 10. Ik heb een stevige els - of priem - op het aanrecht liggen... Uit de gereedschappenwinkel, kost weinig. Elk deksel legt het af als je daarmee een gat prikt (een scherp mes is niet sterk genoeg om door een metalen deksel te prikken, hoor). Ook anderszins handig. Ik wip er de senseo-builtjes mee uit de houders als ze er niet uit willen, steek er gaatjes mee door, enfin: hij komt vaak van pas. Je moet alleen geen kleine kinderen over de vloer hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder