8 Broodclip hacks

broodclip in portemonnee

Ken je dat witte dingetje dat ervoor zorgt dat een zak brood dicht blijft? Een zogenoemde broodclip?

Gooi die niet weg als het brood op is!

Je kunt die plastic broodclips namelijk voor allerlei dingen gebruiken.

Sommige mensen hebben standaard een broodclip in de portemonnee* voor noodgevallen!

Tenminste dat zeggen ze.

Broodclip hacks

1. Broodclip in je haar

Een van de hacks is om de clip te gebruiken voor in je haar. Maar eerlijk gezegd vind ik dat geen succes. Kijk maar naar de foto bovenaan deze post. Weliswaar heb ik het ding in mijn haar kunnen duwen, maar het is niet zo dat hij mijn haar goed op de plek houdt.

broodclip hacks
Ben je zo blij om mij te zien, of is dat een broodclip in je haar?

2. Broodclip om snoeren en sleutels te organiseren

Een beter geslaagde hack vind ik om de clip te gebruiken om je snoeren te organiseren. Dat kun je ook doen met washitape, maar met een clip gaat het ook. Schrijf op het clipje naar welk snoer het apparaat gaat.

Zo weet ik nooit of het snoer bij de koelkast nou van de magnetron is die er bovenop staat, of van de koelkast. Spoiler alert: hij is van de koelkast. En voortaan kan ik het gewoon zien:

broodclip snoeren organiseren

Ditzelfde principe kun je toepassen op sleutels.

3. Nooit meer zoeken naar het beginnetje van een rol plakband!

Heb jij dat ook, dat je met de grootste moeite het begin van het plakband kunt vinden? Nog meer heb ik dat met die grote rollen tape. Door het plastic van de zak brood erop te plakken vind je de volgende keer moeiteloos het begin van het plakband. Bovendien hoef je niet te pulken om het beginnetje los te krijgen.

Broodclip 2

4. De clip van de broodzak als boekenlegger

Een andere hack is dat je de clip gebruikt als boekenlegger. Je kunt hem simpelweg tussen de bladzijden van je boek leggen, of hem aan de pagina bevestigen.

Broodclip 3

5. Broodclip als wasknijper

Over de clip als wasknijper heb ik mijn twijfels. Het is niet dat hij helemaal niets doet, maar bij een krachtige wind en zwaardere was zal de clip de boel niet kunnen vasthouden. Maar het is beter dan niets. Dus voor dunne doeken of een bh, en als er niet teveel wind staat kun je het proberen als je geen wasknijpers bij de hand hebt.

Broodclip 6

6. Broodclip om om een te wijde rok strakker te maken

Deze hack vind ik weinig succesvol. Het plastic clipje is niet sterk genoeg om een rok strakker te maken. Dan kun je beter deze gadget voor te wijde kleding gebruiken.

Broodclip 6

7. Om de onderkant van een slipper mee te repareren

Tot slot een tip die ik tegenkwam op de website van Margriet en op TikTok. Draag jij nog van die gezellige plastic slippers? Soms laat het dingetje dat onder de zool zit los. Door er een broodclip op te zetten kun je dit vastzetten.

Ik draag zelf Birkenstocks dus deze toepassing kan ik je helaas niet laten zien.

*Het probleem van de kapotte slipper is overigens ook de reden achter het advies om altijd een broodclip in je portemonnee te hebben!

8. Sokken bij elkaar houden

Voor deze sokken komt deze hack te laat, maar je kunt op de foto prachtig zien hoe goed dit werkt:

broodclip hacks

Nog meer toepassingen

Andere toepassingen zijn: je wijnglas markeren door de clip onderaan de steel van je glas te doen, om haarelastiekjes bij elkaar te houden, om oortjes te organiseren,

Tot slot

Een broodclip heeft als functie om een zak waarin brood zit weer goed af te sluiten. Maar daarnaast kun je dit plastic dingetje ook voor andere dingen gebruiken. Denk maar aan MacGyver! Die maakte van niets de briljantste dingen!

Dus voordat je het weggooit is het misschien handig om te bedenken waarvoor je het zou kunnen gebruiken.

Ook zo’n briljante hack: een leeg tictacdoosje gebruiken voor je schuifspeldjes!

Lees ook mijn post met hacks voor een pot openmaken.

Wat doe jij met gebruikte broodclips? Heb je nog handige tips?

Similar Posts

17 Comments

  1. Ik bewaar de clips wel altijd. En ook vaak de lege broodzakken. Dat komt omdat, als de bakker het brood gebracht heeft, ik het in plakken snijd en in halve broden in de vriezer leg. Dan komen de extra zakken en clips goed van pas. Van al je genoemde toepassing kan ik er geen een echt briljant noemen. Alleen die om het snoer zou ik misschien doen. En als je op teenslippers loopt, kan het handig zijn, inderdaad.
    Bij plakband vouw ik altijd het laatste stukje om. Probleem opgelost. (Hoewel ik het meeste plakband in een houder heb). En als boekenlegger pak ik wel een papiertje / lege envelop. Handiger volgens mij. Maar ieder z’n ding.

  2. Ik vind die clips altijd irritant en ze gaan bij mij in de prullenbak. Maar dat met de snoeren organiseren vind ik een heel goed idee. Die ga ik onthouden.

  3. Ik doe de clips bij het plastic afval.
    Er zijn ook papieren clips, gemaakt van oud papier, dat is een veel milieuvriendelijker oplossing.

  4. Die tip voor de kabels is een goeie. Volgens mij heb je veel los gehad om deze foto’s te maken en verzamelen. Sinds kort heeft de bakker hier de plastic broodclips vervangen door kartonnen. Laten we zeggen: het moet even wennen. Hergebruik is zeer beperkt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.