Reacties

Ben je ooit naar de eerste hulp geweest? — 19 reacties

 1. Met onze oudste zoon ben ik vaak op de Spoedeisende Hulp geweest: die viel met gym, die viel met schaatsen, er trapte een paard op zijn voet, hij botste met een ander kind... Ook met mijn vader ben ik er een paar keer geweest, achter de ziekenwagen aan. En ook met manlief ging ik erheen.
  Voor mezelf ben ik er gelukkig nooit geweest.

 2. Zelf ben ik 3keer op de EH geweest, met mijn 3 kinderen denk ik wel 50 keer... erg he?
  Kan er ook niks aan doen, zorgde toch echt goed voor ze. Mijn oudste heeft epilepsie en haar hoofd is net een gatenkaas. De laatste jaren plak ik het altijd zelf.

 3. Ik wel!
  Eén keer, kort nadat ik mijn 2e nieuwe heup gekregen had, zwol het verse litteken van de operatie op en werd de plek rood. Ik heb lang op de eerste hulp gezeten en na een half uur mijn oudste dochter naar huis gestuurd: ik kom zelf wel met rollator met de bus naar huis. Het was namelijk op de verjaardag van mijn oudste kleindochter, ze werd die dag 5 en mijn dochter, haar moeder dus, zat op hete kolen. Ik voelde mij prima en ik dacht: ik ga gewoon met de bus naar huis, dat had ik eerder gedaan, na mijn 1e nieuwe heup en als dat echt ontraden wordt om met de bus te gaan, dan zie ik wel weer verder. Er bestaan ook taxi's.
  Waarom de zwelling en roodheid optraden is niet bekend geworden, alles was goed: foto, bloedwaarden. Loos alarm dus, maar daar was ik zeker 3,5 uur mee zoet.

 4. Knap dat je er zo weinig was.

  Ik was er zelf ooit doorgestuurd door de huisarts ivm vermoeden blindedarmontsteking (ik mocht gelijk blijven 🙁), verder regelmatig met bloedende / kinderen, dan wel wegens aanhoudende hoge koorts / ter check of er niks gebroken is.

  En een keer met zoon die keelontsteking had die volledig uit de hand liep en wat we maar aan moesten blijven zien van de huisarts tot hij in de wachtruimte van de huisarts als 10-jarige in slaap viel (met ruim 40 graden koorts). Toen moesten we toch maar even naar het ziekenhuis… 🙄

  Ik kom er helaas met enige regelmaat…

 5. 2x. 6 jaar geleden na een val over een oneven straatsteen. De SEH is dichterbij dan m'n huisarts, maar die zou me na zo'n val ook naar de SEH gestuurd hebben. Na wat foto's vertrok ik met 2 armen in het rekverband.
  Een paar jaar geleden was het een niersteen. Heb toen midden in de nacht daar een paar uur aan de morfine gelegen, wat helaas weing hiep. De SEH is maar 60m van m'n voordeur. ;-)

 6. Dat doe je goed! Ik ben er ooit twee keer op één dag geweest, met een darmbloeding na het verwijderen van een poliep. Eindigde in een opname na mijn tweede bezoekje. Leuke anekdote is dat het tijdens carnaval was. Het was er erg 'gezellig' toen ik er 's nachts was...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder