Reacties

Huishoudschema: is het wat voor jou? En welke is handig? — 18 reacties

 1. Zo'n schema kan zeker heel handig zijn. Ik heb zo'n klein huis dat ik de schoonmaak wel in één keer kan doen. Wat betreft grotere klussen houd ik me wel een beetje aan een schema, maar ik geef toe dat ik niet wekelijks de ramen zeem. Niet nodig, vind ik, maar ik zie/hoor dat veel mensen dat wel doen.

 2. Hoi Nicole,

  helaas... ik moet je teleurstellen.
  Ik heb geen schema.
  Zo nu en dan probeer ik wel iets, bijvoorbeeld: één kastje per dag.
  Maar na één dag ben ik dat alweer vergeten.
  Heb Marie Kondo gedaan, twee of drie jaar geleden en dat vond ik al heel wat.

  Nu doe ik af en toe een vierkante meter.
  En zorg er voor, dat het er altijd opgeruimd en gezellig uit ziet.

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Aan schema’s kon (50 jaar geleden) en kan ik me nog steeds niet houden. Regelmatig geprobeerd maar nooit gelukt. Met kinderen gebeurt er altijd wel iets waardoor je plannen niet door kunnen gaan, atelier aan huis houdt in dat klanten en bezoekers je schema in de war gooien en nu ik gepensioneerd ben is het het weer. De zon schijnt: ik wil naar buiten. Het regent: ik wil naar buiten. Bewolkt weer: ik wil in de tuin werken. Bij elk ander weertype wil ik ook naar buiten 😉😉

 4. Jazeker! Maandags poets ik bij iemand anders, dus doe ik thuis niet meer dan de ondergoed/doekenwas en opruimen. Dinsdags haal ik de boodschappen voor de hele week en ruim ik de droge was op. Woensdag weer poetsadres, dus 's middags naar de stad en verder administratief werk. Donderdag poets ik sanitair en stofzuig ik, en verschoon ik 1 bed. Vrijdag doe ik de kledingwas, chips& drankboodschappen voor het weekend en maak ik de afvalbakken schoon (eens per twee weken). Weekend lekker vrij1 Maandga ruim ik dan de droge was weer op.

 5. Och jeetje een schema voor het huishouden? Nou, niet bij ons! Ik poets wanneer het vies ik, ik was als de mand vol is en lap de ramen als ik daar zin aan heb... En dit werkt voor ons prima! Het is altijd netjes, schoon en opgeruimd bij ons. Onverwachte visite kan ik zo ons hele huis laten zien zonder dat ik denk; ligt er nog ergens wat wat daar niet hoort? Nope...gewoon bijhouden en of ik nu op maandagmorgen stofzuig of woensdagmiddag om 5 uur...als het nodig is maak ik het schoon...Werkt voor ons wel zo relaxt.

 6. Het lijkt me heel mooi, maar met onregelmatig werk niet te doen.
  Vraag is of ik me er wel aan zou houden.
  Zodra ik hoor dat er iemand hulp nodig heeft of graag even wil kletsen, ben ik al weg.
  Sommige dagen gooi ik me dan weer volledig in de strijd en blijf aan het poetsen.
  Een schema zou veel handiger zijn maar ja....
  groetjes, Franca.

 7. Wat een raar schema! Dus op donderdag een kamer een grote beurt geven? Ik neem aan dat je tussendoor toch nog moet stoffen...
  Ik heb ook wel een schema maar dat zit in mijn hoofd. Ik doe iedere dag 's avonds iets, zodat ik niet een hele dag loop te poetsen in het weekend. Laatst kwam ik op mijn werk een schema tegen van de Wmo (dus wat huishoudelijke hulp moet doen bij mensen die hulp vragen en toen bleek mijn schema aardig overeen te komen.

 8. Voor mij werkt het het beste, om het huis in stukken te verdelen en die dan in zijn geheel aan te pakken. In plaats van een taak en daarmee het hele huis doorvliegen. Dan heb ik halverwege geen zin meer door de rechtlijnigheid. Dus woonkamer - keuken - gang + wc + bijkeuken + kattenbakken - trappen zuigen (zo’n hekel aan die klus dat ik vaak niet veel verder kom dan combineren met wassen draaien en opvouwen) - slaapkamers - werkkamers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder