Reacties

Schoenen poetsen: schoenen weer mooi maken — 17 reacties

 1. Ik vrees dat ik niet zo aardig ben voor mijn schoenen... Zelfs op hakken banjer ik overal doorheen en poetsen doe ik zelden.

  Tegenwoordig maak ik schoenen wel schoon als ze vies zijn (zanderig).

  Áls ik poets, dan met schoenenvet of schoensmeer. Insmeren, even laten inwerken en dan uitpoetsen met borstel en daarna opwrijven met een katoenen doek.

  Voor mijn mooie nieuwe sandaaltjes kocht ik een spray erbij, met het voornemen om het nu eens bij te houden.

 2. Ruw leren schoenen (en suede, lijkt op elkaar) kun je bij vlekken en bij dof worden ook borstelen na ze in de damp te hebben gehouden van azijn met water. Dat weekt het vuil een beetje los.
  Eigenlijk zou ik mijn schoenen vaker preventief moeten poetsen maar feitelijk doe ik dat pas als ik resultaat zie zodat mijn schoenen er wel altijd netjes uit zien.

  • Herkenbaar Lily en Bespaarzuinig! Ik doe het meestal ook pas als de schoenen er verschrikkelijk uit zien. Wel spray ik ze altijd braaf in na aankoop!

 3. Als ik suede schoenen heb die te vaak zijn geworden dan poets ik ze met schoensmeer in de kleur van het leer. De schoenen hebben dan geen suede look meer, maar en soort doffe leerlook die er weer een hele tijd mee door kan :-)

 4. Toevallig net gisteravond mijn dagelijkse schoenen heel flink opgepoetst! "Vroeger" deed ik dat elke weekend, maar dat is er een beetje uitgegaan... Sinds ook de Wolky's e.d. (mijn favoriete schoeisel) verzoolbaar zijn verzorg ik ze beter: ze moeten en kunnen zo langer mee. Ik laat schoensmeer soms wel een nacht lang intrekken, als ze de verzorging erg nodig hebben. Olijfolie werkt prima op lakschoenen. en nubuck en suede schoenen kun je, als ze erg vies zijn, gewoon poetsen - dan wordt het glad leer. (Dat doe ik ook wel eens als ik leuke schoenen in nubuck zie, terwijl ik ze liever gewoon in leer had gehad...)

 5. Oh nou zeker poets ik schoenen, niet alleen vind ik het best leuk werk om te doen omdat ze er altijd zo mooi weer van worden. Als kind deden we thuis iedere zaterdag alle schoenen poetsen, mn broertje en ik samen, tegenwoordig willen de kinderen ook wel poetsen zeker als ze eenmaal zien hoe mooi de schoenen dan weer worden, de echte leren schoen is toch vaak een duurdere schoen.

 6. Ik haat schoenen poetsen :-( Vanaf mijn 10e tot mijn 17e jaar was het mijn taak op zaterdag de schoenen van mijn ouders, 4 broers en 4 zussen te poetsen en natuurlijk die van mezelf! Na mijn eindexamen op de middelbare school nam mijn broer, die toen 12 was, mijn taak over. Sindsdien heb ik zelden nog schoenen gepoetst: als het nodig is doet mijn partner het :-)

 7. Hoi Thea, hadden je broers en zussen andere vaste taken waar zij inmiddels ook een hekel aan hebben? Daar ben ik wel benieuwd naar.
  Ik ben de jongste van 8 kinderen en had weinig taken thuis... in vergelijking met mijn oudere broers en zussen. Ik kan me voorstellen dat als je taken afwisselt het minder vervelend wordt. Dat probeer ik ook bij onze vier dochters te doen. Afwisseling is belangrijk!

 8. De schoolschoenen van de kinderen maak ik iedere zaterdag schoon met van dat schuimspul uit een bus, en de leren schoenen poets ik dan ook. Ik spray ze dan ook altijd in.
  Lijkt heel braaf, maar ik koop altijd goede schoenen, en wil graag dat ze daar het hele seizoen mee doen. Met de meiden lukt dat goed, maar zoonlief is niet zo netjes met zijn schoenen... Maar na zo'n beurtje geniet ik weer van die nette schoenen!
  Mijn eigen schoenen en die van manlief( die overdag overigens altijd op laarzen loopt en die zelf schoonmaakt.)schieten er wel een beetje bij in...

  • Ik kocht het bij de schoenwinkel, het is van B.ama en heet Clean en Care. Het maakt de schoenen goed schoon, en verzorgt het ook gelijk. Ik maakte hele vieze schoenen ook weleens schoon onder de kraan, maar dan worden ze zo stug. Het is ook niet echt goed voor de schoenen. Dit spul bevalt mij wel.

 9. Poets de schoenen wel weer meer. In de winter worden de snowboots schoongemaakt, maar de leren laarzen en schoenen van manlief worden wel gepoetst op zaterdag. De meeste hebben wel zwarte laarzen,maar die van jongste zijn bruin en die doe ik met een sort vet.
  Een schoenverkoper zei eens dat je suede schoenen met een schone iets vochtige doek schoonmaakt en op laat drogen. Het werkte idd wel. Heb er ok een dik rubberachtige borstel voor.
  groet, Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder