Reacties

Nieuwe zool onder schoen + hakken: 43 euro? — 39 reacties

 1. Hm moeilijke keuze idd als het zo duur word, kon je niet met de schoenmaker onderhandelen? Of hij geen goedkoper alternatief had/ of dat hij het goedkoper zou kunnen doen?
  En zeker als blijkt dat de schoenen (nog) niet zo ehm stressbestendig zijn als je gehoopt had, dan is weer geld erin stoppen vervelend.want hoe lang heb je daar dan nu plezier nog van)

  • Ik heb inderdaad gevraagd of het goedkoper kon, en toen boden ze een goedkopere zool aan zónder profiel. Maar dan kostte het nog steeds 39 euro, dus dat hielp niet echt!

 2. Waarschijnlijk kost het vooral zo veel door het werk dat er aan is. Minstens al een half uur. Reken maar minstens 15 Euro voor 'loon'. Minstens. Je komt er snel aan.
  Het hangt er ook vanaf hoelang ze nadien zouden meegaan. Ik liet eens wat opknappen, maar kort nadien was het weer stuk. Nieuwe zolen vind ik wel interessant.
  Hier in de stad is er ook een nieuwe schoenlapper begonnen.

 3. Als het de schoenen zijn van de foto,s zeg ik Kliko zijn van die modellen die je hier veelvuldig ziet bij kringloop voor 5 euro zo goed als nieuw echt leer.

  Mijn vorige schoenen heb ik wel laten maken waren Haix werkschoenen nieuw ruim 150 euro en compleet nieuwe zool toen voor 35 euro.

  Maar ik denk dat schoenlapper erg lastig krijgt als ik zie wat er te koop is bij de kringloop daar heb je bij de schoenlapper geen losse zool voor :)

  • Vaak genoeg nou zijn wij hier middelgrote stad gezegend met 3 grote kringlopen (formaat bouwmarkt) en enorm aanbod laats zelf nog paar bergschoenen Lowa gekocht voor 4,50 (nieuw 150)

   Kopen wel 200 paar per jaar :) Wat weinig of niet gedragen wordt gaat voor zelfde geld vaak meer de deur uit zo kost kleden van onze 4 kinderen weinig tot niets :)

  • Ik ben al 40 jaar schoenmaker en krijg de laatste jaren veel schoenen uit de kringloopwinkel binnen. Je moet weten dat schoenen die jaren oud zijn en er als nieuw uitzien dikwijls jaren in de kast gestaan hebben of overstock, niet verkochte schoenen uit de winkels zijn. Rubberen en synthetische zolen gaan maar een aantal jaren mee en sterven dan af waardoor ze afbrokkelen of niet meer te lijmen zijn. Bij de meeste van deze schoenen lossen de zolen compleet na een paar keer gedragen te zijn daar de lijm na al die jaren zijn kracht verloren heeft. De schoenen van 5 euro moeten dan allebei volledig herplakt worden. Kostprijs15 tot 25 euro.
   TIP: Als je rubber of synthetisch in de kringloop koopt plooi de zool dan en als hij breekt of brokkelt weet je genoeg. Voelt de rubber plakkerig aan als je er met je duim over wrijft dan wil dat zeggen dat hij niet meer plakbaar is als hij ooit lost.
   Al zien we ze niet meer in het straatbeeld maar schoenen volledig in leder koop je voor het leven. Alles is herstelbaar en met een goede onderhoud kan je er zelfs vroeg of laat mee in je kist kruipen.

   Groetjes schoenmaker Jan

 4. Ben het met Nadasurf eens,deze schoenen zijn op,er zit geen model meer in en daardooer zijn de hakken schuin afgelopen,ook niet zo gek na de afgelopen strenge winter.
  Dat weet de schoenmaker ook wel maar die denkt pik in die hap ;)

  Af en toe gaan we naar de schoenmaker hier maar nooit met schoenen,meestal sleutels of een gaatje in leer laten slaan,dat laatste doet hij gratis,toch aardig.

  We kopen nooit schoenen duurder dan 40 euro,heb liever meer schoenen of laarzen,alleen zoonlief van 17 draagt adidasschoenen van 90 euro,maar die gaan heel lang mee en blijven mooi.

  • Ja, hij moest inderdaad ook nog nieuwe hakken er onder. En ze zien er behoorlijk sjofel uit ook. Als ik het allemaal zo lees, dan denk ik dat ik maar eens op Marktplaats en zo gaan rondneuzen. Misschien kan ik wel goedkoop een paar van die DocMartens scoren. Die vindt mijn zoon ook mooi denk ik.

 5. Ik ben al 25 jaar niet meer bij een schoenmaker geweest, het is het vaak niet waard.
  Ik draag altijd Durea schoenen, die zijn in aanschaf best duur, maar als ze ook zover zijn dat er evt een nieuwe hak of zool onder moet is de schoen zelf inmiddels ook uit z'n fatsoen, maar dan ben je wel een poosje verder, je doet er langer mee als schoenen van 100 euro!

 6. ik heb botvergroeiingen aan mijn voeten en ben daardoor min of meer verplicht om dure schoenen te kopen eccos is mijn favoriete merk ,want ze moeten gelijk lekker zitten zodat ik geen zere voeten krijg tijdens het inlopen, als er dan na verloop van tijd iets aan mankeert is het mij redelijk veel waard om ze te laten repareren, want als ze wat ouder zijn zitten ze het lekkerst en de reparaties zijn altijd nog steeds voordeliger dan nieuwe schoenen, voorwaarde is wel dat ze na reparatie nog minstens een jaar mee gaan, meestal doe ik er dan ook nog nieuwe inlegzooltjes is wat het loopgenot ook weer verhoogt.

  • Ik ben warempel geslaagd voor ballerina's van het merk Ecco. Ze waren eigenlijk van mijn middelste dochter, en we kochten ze bij de Scapino. Uiteindelijk waren ze haar te klein, en nu bof ik! Ik vind ze fijn zitten.

 7. Mijn leren wandelschoenen heb ik na 6 jaar laten verzolen.
  Koste toen al 53 euro, maar ze gaan inmiddels alweer 6 jaar mee.
  Deze schoenen zijn het dus waard.

  Mijn andere paar wandelschoenen draag ik al 13 jaar en daar komt het punt steeds dichter bij of het nog verzolen waard is
  Het zijn schoenen met goretex en suede.
  Ze lopen als een dijk maar de achterkant is nu aardig verzakt en de kleur is ook niet daverend meer.
  Mag ook wel na 13 jaar.
  En ik zal node afscheid van ze nemen.

  M'n wandelsandalen heb ik ook al een jaar of 10.
  5 jaar geleden het klittenband laten vervangen voor 5 euro
  Nu moet dat weer en zal het wel een stuk duurder zijn.
  Maar ze lopen zo lekker.
  En dan vind ik het het nog wel waard.

  Voor de rest heb ik een hele stapel "Terschelling sportschoenen"
  Daar is ooit een lading zeecontainers met sportschoenen over boord geslagen.
  Die gaan gewoon weg als ze op zijn.
  Daar ga ik geen geld in steken.

 8. ps als je zoons schoenen na een half jaar al zo kapot zijn dan vraag ik me toch wel af of ze het wel waard zijn om er zoveel geld in te steken
  straks kun je over een half jaar weer beginnen.

  • Die twijfel heb ik ook. En ze komen nota bene van een hele goede schoenenwinkel, waar ik ze in de uitverkoop kocht. Maar ze kregen na een week al problemen. Achteraf gezien had ik toen meteen terug moeten gaan. Mijn man zat ook al op me te mopperen...

 9. Mijn vader was schoenmaker. In de 60-er jaren kwamen de hakkenbarren (zoals die toen heetten) op en was er voor een echte vakman geen droog brood meer te verdienen en is hij wat anders gaan doen. Jaren later kwam de vakschoenmakers wel weer terug en gingen de hakkenbarren weer anders dingen erbij doen, sleutels en naambordjes. Nu zijn er gelukkig nog steeds echte vakmensen, net zoals kleermakers weer in opkomst zijn.

  • Oh ja, hakkenbar! Daar heb ik wel van gehoord. Die zie je nu geloof ik nergens meer. De schoenmaker waar ik heen ging, is wel een echte vakman. Hij heeft zo'n certificaat hangen dat hij de beste is of zo. En wel een echt certificaat.

 10. Ga gewoon naar een goede schoenenlapper en zeg wat je verwacht. Dat doe ik altijd en de ene keer laat ik de schoenen opknappen en als hij het afraadt niet. Ik poets eerst altijd de schoenen en maak ook de zolen goed schoon. Niet voor mezelf maar op deze manier kan de vakman wat sneller zien of de schoen (vooral het bovendeel) het maakloon nog waard is! Ik koop altijd redeljjk dure schoenen (150/200 euro) , laat ze gemiddeld 2 keer reparen voor gem. 35 euro per keer. Ik doe, alweer gemiddeld, 6,5 jaar met ieder paar schoenen!

  • Ik vraag meestal advies. Dat heb ik nu ook gedaan. Ik vroeg wat het zou kosten, en wat ze me adviseerden. En of het nog wel loonde met deze schoenen. Maar daar waren ze jammer genoeg niet echt duidelijk over.

 11. Wat een nuttige comments! Ik ga me afvragen of ik niet wat duurdere schoenen zou moeten kopen. Want als je er gewoon 6 jaar mee kunt doen bespaar je eigenlijk dus een hoop geld! Zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Grappig!

  • de schoenen die ik 13 jaar heb kostten toendertijd in de uitverkoop nog 225 hollandse guldens
   een kapitaal in die tijd
   maar dan heb je wel echt goeie schoenen en je doet er echt jaren mee

  • Maar 13 jaar dan loop je ook niet veel, ik heb tijden gehad dat ik voor mijn werk minimaal 40 km per dienst weg huppel en dan zijn die schoen ook weg na en jaar dat houd in 3cm rubber wat ik weg stapte met mijn Haix.

   Schoenen voor mijn vrije tijd daar doe ik ook wel 10 jaar mee maar dan ben ik ook wel uitgelopen na mijn werk :)

  • ja dat haal ik bij lange na niet
   maar ik woon wel zowat op dit paar en met mijn gewicht krijgen die schoenen het toch aardig te voorduren

 12. Ik heb hier een goede schoenmaker, bij sommige schoenen laat ik er vrijwel gelijk nieuwe hakken onder zetten omdat die kwalitatief veel beter zijn dan wat er standaard op zit. Ik heb hier schoenen in de kast staan die zeker al 10 jaar of langer mee gaan. Elk seizoen laat ik al mijn schoenen van het afgelopen seizoen nakijken en repareren indien nodig en nog mogelijk. Gaat me deels om het geld maar vooral om het milieu. Om een schoen te produceren en als afval te verwerken is veel energie en water nodig. Voor het uitvoeren van een reparatie veel minder.

  • ook het milieu is inderdaad een belangrijk argument om zo lang mogelijk met een paar schoenen te doen. zo heb ik een paar wandelschoenen die inmiddels als 25 jaar oud zijn maar nog in prima conditie zijn , door een enkele reparatie maar ook door goed onderhoud.

 13. Kocht bij de H&M in de uitverkoop laarsjes voor een tientje. Na een week: eerste rits stuk. Laten maken. Na twee weken: nog een rits kapot. Bij elkaar kostten de laarsjes dus 30 euro. Maar goed, ze zijn als nieuw en straks loopt de derde erop.... dus goed wel besteed. Min of meer ;)

 14. goed onderhouden van je schoenen is natuurlijk ook belangrijk als je langer met je schoenen wilt doen, en dan kan duurkoop op de duur goedkoper uitvallen dan goedkope schoenen en ik koop mijn dure schoenen altijd zoveel mogelijk bij een outlet store,dat zijn dan wel oude modellen maar dat scheelt enorm, zo kocht ik vorig jaar een paar laarzen van ecco die eerst 179 euro kosten voor 60 euro, ik heb ze de hele winter bijna dagelijks aangehad en als ik ze gepoetst heb zien ze er nog net zo mooi uit als toen ik ze kocht.

 15. Tja, de kinderschoenen zijn het lappen niet waard. Ze zijn er nog te snel uitgegroeid.
  Mijn eigen schoenen daarintegen gaan naar de ouderwetse schoenmaker. Ik hou het meeste van mijn schoenen als ze goed ingelopen zijn, en dat 'koop' je niet in de winkel.
  Het was laatst idd slikken toen ik voor nieuwe hakken en zolen 40 euro af tikte.
  Maar wat ik erger vind dat de zolen van de nieuwe schoenen (Maripe, 150 euro per paar maar uiteraard flink afgeprijsd gekocht) met twee maanden dus danig scheef afslijten dat ik er nieuwe zolen onder moet laten zetten - die dan wel 2 jaar meegaan. Er wordt gewoon op de kwaliteit bezuinigd!

 16. @ Johmar
  Wandelschoenen die 25 jaar oud zijn;
  of je wandelt alleen maar naar je auto,
  of alleen maar in huis,
  of je hebt 20 paar schoenen
  en het meest waarschijnlijkst je loopt overwegend op je handen.

 17. Hoi hoi,

  Beetje late reactie, maar ik had dezelfde vraag een aantal maanden geleden met mijn schoenen: ik draag vaak van die dunne hakken en altijd ging na een paar weken dat onderste deel van het hakje eraf. Ik heb nu een website gevonden waar je zelf die hakjes kunt kopen en dan zelf kunt vervangen, dat scheelt weer een hoop kosten voor de schoenmaker (www.zelfhakkenrepareren.nl). Het lijkt me dat het met de hakken die jij hebt ook moet lukken? Iemand op internet al iets tegen gekomen? Ik heb namelijk nog wel een paar soortgelijke schoenen liggen waar ik liever ook geen 43 EUR voor wil neerleggen...

  Groetjes,
  Poppeltje

  • Hoi Poppeltje, bdankt voor de tip zeg! Dat klinkt als een goede oplossing. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee helaas.

   Als je het probeert hoor ik graag hoe het beviel!

 18. Bedoel je die hakjes van zelfhakkenrepareren.nl? Dat was echt een superontdekking: al had ik wel mijn vriend nodig om de oude spijker uit de hak te halen :-) Met zo'n hak als die van jou heb ik dus nog geen ervaring. Als ik iets vind dan laat ik het weten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder