Gladde zolen en hakken: 8 oplossingen!

Gladde zolen en hakken: 8 oplossingen!

Àls er iets is waar ik een hekel aan heb, dan zijn het wel schoenen en laarzen met van die gladde zolen onder de hak.

Als ik dan bij ons thuis rondloop, moet ik steeds alert zijn om niet uit te glijden op ons laminaat! Dat de zool zelf glad is, vind ik niet eens zo'n punt. Maar die hak wel!

In het verleden loste ik dit probleem op door naar de schoenmaker te gaan. Voor 11,- euro plakt die een rubberen laag op de gladde hak. Maar 11 euro is best veel. Dus ik wil eigenlijk een andere oplossing voor het probleem van de glibberige hakzool.

Hieronder een overzicht van oplossingen voor glibberige hakken.

Oplossingen voor gladde zolen en hakken!

 1. Kijk goed naar het materiaal van de hak van schoenen of laarzen vóórdat je ze koopt. Tegenwoordig laat ik veel laarzen en schoenen liggen, als ze gladde zolen hebben. Ik heb het liefst rubberen materiaal onder een hak.
 2. Ga naar de schoenmaker en laat een rubberen laag onder de gladde hak zetten. Reken op minstens 10 euro.
 3. Ga naar buiten en schraap met de zool van je hak over de straat of de stoep. Zo kun je de zool ruwer maken, waardoor hij minder glad wordt.
 4. Neem een stuk schuurpapier en schuur de onderkant van de hak hier mee voor meer grip.
 5. Geen schuurpapier in huis? Een nagelvijl werkt ook!
 6. Heb je lef, maak dan voorzichtig patronen in de gladde hak met een mesje of schaar. Neem een schoen met rubberen zool als voorbeeld voor het patroon dat je maakt.
 7. Plak met schilderstape een kruis onder de gladde zolen.
 8. Plak speciale antislip pads onder je gladde zolen.

Lees ook: schoenen schoonmaken.

Vroeger verkocht de Hema reparatiesets voor zolen en hakken!

Waar let jij op als je schoenen koopt? En heb je nog tips tegen gladde zolen en hakken?

Similar Posts

23 Comments

 1. Of binnen schoenen uit en sloffen aan. Scheelt ook in de slijtage van je laminaat vloer omdat schoenen ook zand en ander viezigheid mee naar binnen neemt wat schuurt op je laminaat.

  1. Goed punt Dorien. Ik heb een tijdje geprobeerd om iedereen de schoenen te laten uit doen bij de voordeur. Ik had er zelfs een speciale mand voor. Maar ik kreeg het bij de kinderen niet voor elkaar. En inmiddels loopt iedereen dus weer met schoenen binnen...

  2. Bij mij zijn het de volwassenen die hun schoenen niet uittrekken, maar die komen vaak ook niet verder dan de hal.
   Het grut dat komt spelen weet dat ze hun schoenen uit moeten, dat deelt dochter ze wel mee. Jas uit, schoenen uit. En even in en uit lopen doen ze niet zo snel want ze moeten eerst 5 trappen op. (we wonen 3 hoog)

 2. @Dorien's idee lost alles op:). Tenzij je buitenshuis óók weleens last hebt van die gladde zolen? Je noemt specifiek het laminaat binnen, maar er zijn wellicht ook bestratingstypen buiten waar je overheen glibbert?

  De binnenstad van Groningen is -helaas- befaamd om de gladde gele steentjes. Bij ijzel, maar zelfs al bij regen, werden ze spekglad. Er is inmiddels een soort coating op aangebracht die wel iets helpt. Maar je moet nog steeds erg goed uitkijken!

  1. In supermarkten vind ik het ook vaak glad moet ik zeggen. Die gladde gele steentjes in Groningen klinken gevaarlijk zeg. Ik kende ze niet. Wel goed dat er een coating over heen is gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat oude mensen daar maar beter niet overheen kunnen lopen.

 3. Oh wat grappig! Ik heb m'n schoenen thuis altijd uit en draag weinig hakken. Maar ik ga deze tip onthouden want hier heb ik nooit bij stil gestaan!

  Liefs, Eva

 4. Ik draag thuis binnen altijd sloffen. Maar bij de plaatselijke aldie is de vloer zo glad dat ik er rekening mee moet houden bij het kiezen van mijn schoenen. Ik ben al een paar keer bijna gevallen. Het is dat ik me kon vasthouden aan het karretje.... Dus ik ga toch de tips eens proberen. Ik denk dat ik begin met dat kruis van tape. Ruw gelopen zijn die zolen namelijk al.

  1. Ik weet wat je bedoelt Neurootje. Supermarktvloeren zijn vaak best glad. Goed dat je het karretje had als houvast.

   Let wel op dat de tape op een geven moment loslaat. Controleer dus altijd even of het er nog goed op zit.

  2. Ja, da´s waar ook! Als je hier in Stad de gele steentjes gehad hebt moet je je nog redden op de supermarktvloer. Soms ligt er een waterspoor (vanaf de bloemenbak) en dan kun je echt lachen. Online shoppen is misschien toch veiliger;).

 5. Ik heb ook nooit zulke hoge hakken. Misschien toch eens proberen met een plateau want het lijkt me wel eens cool om toch hoge hakken aan te kunnen voor een avondje. Je voelt je dan feestelijk :D

 6. Ik vind gladde zolen en hakken ook echt vreselijk. Ik koop zelf eigenlijk altijd schoenen met rubberen zolen, maar had voor een bruiloft een keer 'gladde' schoenen. Heel de dag bang geweest dat ik uit zou glijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.