Reacties

Gladde zolen en hakken: 8 oplossingen! — 23 reacties

 1. Of binnen schoenen uit en sloffen aan. Scheelt ook in de slijtage van je laminaat vloer omdat schoenen ook zand en ander viezigheid mee naar binnen neemt wat schuurt op je laminaat.

  • Goed punt Dorien. Ik heb een tijdje geprobeerd om iedereen de schoenen te laten uit doen bij de voordeur. Ik had er zelfs een speciale mand voor. Maar ik kreeg het bij de kinderen niet voor elkaar. En inmiddels loopt iedereen dus weer met schoenen binnen...

  • Bij mij zijn het de volwassenen die hun schoenen niet uittrekken, maar die komen vaak ook niet verder dan de hal.
   Het grut dat komt spelen weet dat ze hun schoenen uit moeten, dat deelt dochter ze wel mee. Jas uit, schoenen uit. En even in en uit lopen doen ze niet zo snel want ze moeten eerst 5 trappen op. (we wonen 3 hoog)

 2. @Dorien's idee lost alles op:). Tenzij je buitenshuis óók weleens last hebt van die gladde zolen? Je noemt specifiek het laminaat binnen, maar er zijn wellicht ook bestratingstypen buiten waar je overheen glibbert?

  De binnenstad van Groningen is -helaas- befaamd om de gladde gele steentjes. Bij ijzel, maar zelfs al bij regen, werden ze spekglad. Er is inmiddels een soort coating op aangebracht die wel iets helpt. Maar je moet nog steeds erg goed uitkijken!

  • In supermarkten vind ik het ook vaak glad moet ik zeggen. Die gladde gele steentjes in Groningen klinken gevaarlijk zeg. Ik kende ze niet. Wel goed dat er een coating over heen is gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat oude mensen daar maar beter niet overheen kunnen lopen.

 3. Ik draag thuis binnen altijd sloffen. Maar bij de plaatselijke aldie is de vloer zo glad dat ik er rekening mee moet houden bij het kiezen van mijn schoenen. Ik ben al een paar keer bijna gevallen. Het is dat ik me kon vasthouden aan het karretje.... Dus ik ga toch de tips eens proberen. Ik denk dat ik begin met dat kruis van tape. Ruw gelopen zijn die zolen namelijk al.

  • Ik weet wat je bedoelt Neurootje. Supermarktvloeren zijn vaak best glad. Goed dat je het karretje had als houvast.

   Let wel op dat de tape op een geven moment loslaat. Controleer dus altijd even of het er nog goed op zit.

  • Ja, da´s waar ook! Als je hier in Stad de gele steentjes gehad hebt moet je je nog redden op de supermarktvloer. Soms ligt er een waterspoor (vanaf de bloemenbak) en dan kun je echt lachen. Online shoppen is misschien toch veiliger;).

 4. Ik heb ook nooit zulke hoge hakken. Misschien toch eens proberen met een plateau want het lijkt me wel eens cool om toch hoge hakken aan te kunnen voor een avondje. Je voelt je dan feestelijk :D

 5. Ik vind gladde zolen en hakken ook echt vreselijk. Ik koop zelf eigenlijk altijd schoenen met rubberen zolen, maar had voor een bruiloft een keer 'gladde' schoenen. Heel de dag bang geweest dat ik uit zou glijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder