Vaderdag: 12 ultieme cadeautips!

vaderdag

Vier jij Vaderdag?

Ik hoorde in het nieuws dat er nog nooit zo weinig animo is geweest voor Vaderdag. Het schijnt dat de meeste vaders er bekaaid gaan afkomen. Slechts 50% kan rekenen op wat extra aandacht. Overigens schijnt ook Moederdag minder populair te worden, maar 60% van de moeders werd toch nog in het zonnetje gezet.

Aan Moederdag valt meer te verdienen…

Overigens schijnt marketing daar ook een rol in te spelen. Blijkbaar kunnen bedrijven meer verdienen aan Moederdag, en dus wordt daar meer reclame voor gemaakt. Je wordt er dus minder aan herinnerd dat Vaderdag er aan komt. Daar komt nog bij dat vaders lastig kunnen zijn om iets voor te kopen.

Dat laatste herken ik helemaal! Ik verval toch al gauw in zakdoeken. Of een mooie pen, want als kind droomde mijn vader van een etui met heeeel veel pennen.

Vaderdag bij ons thuis: nogal mager

Als ik eerlijk ben komt mijn man er ook wat bekaaid van af vandaag. Alleen mijn oudste dochter had een cadeautje, en dat is omdat ik haar er gisteren aan herinnerde. Zij gaf mijn man op mijn advies een zak salmiaklollie’s. Daar was hij overigens wel superblij mee. En hoewel hij niet mijn vader is, kreeg hij van mij het nieuwste boek van Rober Sawyer. Dat gaat over rode planeten of zo. Andere jaren kocht ik ook nog wel eens boxershorts, zakdoeken, sokken of een pyjama, die de kinderen dan gaven. Maar door de examens en alles, moet ik bekennen dat ik niet erg ‘op de bal’ was.

Vanmiddag gaan we op bezoek bij mijn vader, en gaan we daar barbecuen. Mijn vader krijgt ook een boek van mij.

12 Vaderdag cadeaus tips

Wat zijn nou leuke Vaderdag cadeaus? Waar het klassieke beeld is dat moeders voor Moederdag een stofzuiger of handige mixer krijgen, is het klassieke beeld voor Vaderdag cadeaus er eentje van handige boormachines en gereedschapskisten. Maar dat is nogal eh… rolbevestigend!

Dus wat willen mannen zelf graag hebben? Psychology Today was zo vriendelijk om dit uit te zoeken. Het belangrijkste wat ze ontdekten was dat vaders liever niet willen dat hun kind geld uitgeeft aan onzin. Wat willen ze dan wel?

 1. Dat je iets samen gaat doen.
 2. Iets persoonlijks. Dat kan een mooie kaart zijn.

Ook de Amerikaanse New York Post geeft een handig lijst met Vaderdag cadeaus

 1. Dat je je vader belt 47%
 2. Een grote biefstuk 41%
 3. Rust en stilte 38%
 4. Samen een wedstrijd kijken 38%
 5. Koud biertje 35%
 6. Goedkoop, praktisch cadeau zoals sokken of een das (socks, tie, etc.) 35%
 7. Glas wijn 34%
 8. Mogen kijken wat hij wil 34%
 9. Glas whisky 29%
 10. Duur cadeau zoals een Apple Watch, etc.

Vaderdag zonder vader

Inmiddels heb ik twee keer een Vaderdag zonder vader gehad. Vooral de eerste keer was even slikken. Het verschil met het jaar daarvoor vond ik zo groot. Maar nu denk ik op de derde zondag in juni vooral vol dankbaarheid en liefde aan mijn vader. En hoe blij ik ben dat ik hem als vader heb gehad.

Vaderdag zonder vader hoeft niet verdrietig te zijn vind ik.

Je kunt het ook zien als een dag van dankbaarheid voor al het goede dat jullie samen hebben beleefd. Je zou op die dag bijvoorbeeld zijn graf kunnen bezoeken, of zoals collegablogger Rebbeltje doet, samen met familie iets ondernemen. Koester het goede.

Wanneer Vaderdag? Zo vergeet je het nooit meer!

Vraag jij je elk jaar weer af wanneer Vaderdag is? Dat is heel makkelijk: dat is altijd op de 3e zondag van juni! In België vieren ze deze dag altijd op de 2e zondag van juni.

Hoe ziet Vaderdag er vandaag bij jullie uit? En doe je aan cadeau’s voor Vaderdag?

Similar Posts

16 Comments

 1. Mijn vriend kreeg een zelfgemaakt kadootje van kleine man. Een deurhanger met “Stt, papa slaapt.”
  Verder hadden we samen een toilettas gekocht.
  Wij zijn niet zo van de grote kado’s. Onnodig om elkaar op enorme kosten te jagen. Hij kreeg trouwne sook een ontbijtje op bed.
  Mijn vader krijgt het nieuwste boek van Khaled Hosseini.

 2. Wij voelen ons met dit soort dingen altijd een beetje Willy en Max on tour: bliksembezoekjes, die zo kort zijn dat niemand er echt blij van wordt, zodat alle vaders of moeders geweest zijn en dan ook nog ‘moeten’ genieten van je eigen vader -of moederdag. Het is dat de ouders er waarde aan hechten, anders waren we niet gegaan. Mijn ouders hebben al zoveel meuk dat ik het ook niet meer weet. Volgend jaar bied ik maar een bon aan om te helpen in het huishouden of zo.

  Wij krijgen alleen knutselwerkjes van de kids. Ik ga geen cadeau voor mijn wederhelft kopen want hij is mijn vader niet. Andersom verwacht ik ook geen cadeau van hem. Zijn we ook nog eens jarig in juli en augustus, dus wat blijft er dan nog over? :/

  1. Dat is wel veel tegelijk inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je er weinig van kunt genieten als je de hele dag moet rondrennen om bezoekjes af te leggen.

 3. Ik geef mijn man niks, de kinderen regelen het zelf, ik bemoei me daar niet mee, is dus altijd een verrassing. Schoonvader woont aan de andere kant van Nederland, vader leeft niet meer; ik schreef vandaag wel een blog over hem.

 4. Mijn ouders zeiden altijd dat ze het onzin vonden.
  Maar oweeeee als je het vergat.

  Ik kreeg gisteren in de supermarkt wel een fles mannenbadschuim cadeau.
  Dat zou een makkelijk cadeautje geweest zijn.

  Alhouwel, mijn vader was er een van de “ouwe spijs” (old spice).
  Een nogal muf geurtje, maar iets anders kwam er bij hem niet in.

 5. Wel, het is hier elke dag vaderdag.

  Maar vrijdag kreeg ie een zelfgeknutselde boekenlegger van DL1, dat was toch wel lief.

 6. hm mijn vader vond het jaaaren geleden al onzin dat we voor hem een extraatje deden, maar mijn moeder vind een bloempje of andere attentie altijd wel leuk, dus ook Moederdag.
  Mijn manlief kreeg van de jongsten zelfgemaakte ehm dingen….(ben nog niet zeker wat het dit jaar moest voorstellen ;-) )
  En van mijn oudsten(zijn zogenaamde stiefkinderen) kreeg hij een uitnodiging voor de een of andere enge horrorfilm die nog uit moet komen, en van oudste dochter een reep toblerone en een luchtverfrisser voor zijn autootje.
  Ik geef mijn man niks, nouja een extra dikke kus (voor ik straks weer naar de zaak ga) en schoonpapa komt vandaag op visite die vind t ook onzin, maar bezoekjes wel gezellig, kortom….we waaien hier met alle winden mee :-D

 7. Ha wij ‘vierden’ het vorig weekend….
  Niet met kadoos of zo maar we waren echt in de veronderstelling dat het vaderdag was.
  Halverwege de week bleven de reclame’s maar herhalen dat het zondag vaderdag is en toen moesten we wel erg lachen!
  Dus gisteren een lekker vaderdag taartje gehaald om vandaag voor de tweede keer vaderdag te ‘vieren’.
  Om vaderdag zelf geven we eigenlijk weinig en vinden gewoon dat je elke dag je waardering voor elkaar moet uitspreken.
  Vroeger toen de kids nog jong waren, waren de zelfgemaakte cadeautjes natuurlijk wel erg leuk.

 8. Hier is vaderdag een week eerder! (België)
  We hebben er trouwens nauwelijks iets aan gedaan. Of toch: de vólgende dag heeft één van de zonen lekker gekookt, speciaal voor papa. Origineel vond ik.

 9. Mijn ouders zijn altijd zo rond moederdag en vaderdag in jarig. Dus ‘vieren’ ze alles op één dag. En thuis doen we helemaal niets aan vaderdag én moederdag. Eigen keuze hoor, toen mijn kinderen nog klein waren natuurlijk wel, maar tegenwoordig vind ik het zelf maar zo’n verplichting voor mijn meiden en ik heb er zelf geen zin in om die dagen braaf thuis te zitten wachten…
  En eigenlijk vind ik als moeder elke dag wel moederdag…
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Ik heb van Sander wel een cadeautje gekregen voor meoderdag, maar wist ook niks voor vaderdag… Volgend jaar, als de kleine er echt is, ga ik uiteraard wel wat verzinnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.