5 tips voor de smartphonemoeder

In samenwerking met: Desiree Goedhart 

smart phone hoesjeMoeders van nu zie je overal met een smartphone of tablet in de buurt. Ze gebruikt ze zelf, of haar kinderen zijn ermee aan het spelen.

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat de moderne moeder een intensieve smartphone-gebruiker is. En dat is niet gek, want de moeder van nu heeft goede redenen om haar smartphone constant bij zich te hebben. Moeders opgelet, we geven jullie vijf tips om het beste uit jezelf en je smartphone te halen!

Gebruik de babyfoon-app

Ga je lekker een paar dagen weg met de baby? Een babyfoon is onmisbaar als je ’s avonds lekker in de lobby van het hotel of op het terras wil zitten. Het bereik van de meeste babyfoons is hiervoor te klein, en hebben geen videofunctie waarmee je kunt kijken of je kind nog rustig in bed ligt.

Je kunt een dure babyfoon aanschaffen, maar je kunt ook kiezen om voor een paar euro een goede babyfoon-app te downloaden. Zo bespaar je geld, en kun je rustig op het terras een drankje drinken zonder je baby uit het oog te verliezen. Zo’n app heeft een groot bereik, en ook nog eens een videoverbinding. De enige voorwaarde is dat je een smartphone hebt, maar dat spreekt voor de moderne moeder voor zich.

Maak koken en winkelen makkelijker

De moderne moeder is nog veel tijd kwijt aan koken en boodschappen doen. Boodschappenlijstjes maken, bedenken wat je gaat eten, koken, het is allemaal erg tijdrovend. Maak het jezelf gemakkelijk met handige apps zoals Smulweb en de Appie app Met de Appie app of een andere supermarkt-app kun je de aanbiedingen thuis al bekijken, en je boodschappenlijstje op je telefoon opslaan. En de Smulweb-app kun je gebruiken om nieuwe ideeën op te doen voor lekkere en gezonde maaltijden.

Zorg voor ouderlijk toezicht op een smartphone

Hebben je kinderen een eigen smartphone? Gebruik dan een app als ‘Kytephone’. Deze app heeft een kindmodus, die ervoor zorgt dat er ouderlijk toezicht is op wat je kinderen doen. Je kunt bepalen wie er met de telefoon gebeld kan worden, wie je kinderen kunnen bellen en welke apps je kind gebruikt. Zo kun je telefoon-en datakosten besparen en ervoor zorgen dat je kinderen geen toegang hebben tot apps die niet voor hun leeftijd geschikt zijn.

Laat je kind spelend leren

Als je er goed mee omgaat, zorgt moderne technologie voor een goede ontwikkeling van je kinderen. Je kunt ze spelend laten leren op de tablet of de smartphone. Het zal je verbazen hoe snel je kinderen leren om te gaan met je toestel. Op deze manier kunnen ze gewend raken aan de nieuwe manier van lesgeven. Vind de leukste educatieve apps op Eduapp.nl.

Zorg er wel voor dat je smartphone goed beschermd is als je kinderen hem gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een  Samsung Galaxy S4 hoesje of een Sony Xperia U hoesje gebruikt zodat je dure toestel niet direct beschadigt.

Gebruik leuke en handige accessoires

Het gebruik van een telefoonhoesje en een screenprotector zijn voor kinderen een must om ervoor te zorgen dat je niet binnen no-time een nieuw toestel hoeft aan te schaffen. Een smartphone kan makkelijk kapot vallen en er komen snel krassen op.

En je kinderen vinden het geweldig als je je telefoon opvrolijkt met een leuk hoesje. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke iPhone telefoonhoesjes in de vorm van een pinguïn of andere beesten. Vindt je kind tekenen leuk? Dan is een stylus pen een slimme accessoire.

Zie ook mijn post over een Action telefoonhoes.

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik wilde mijn kinderen eerst ver weg houden van mijn smartphone en tablet, maar nu heb ik voor de oudste memory er op gezet. Memory met echte kaartjes werkt voor hem niet, omdat hij heel snel afgeleid is en liever torens bouwt met de kaartjes. Op mijn tablet kan hij nu toch spelend leren zonder afleiding!

 2. Ik heb ook geen smartphone maar een gewone mobiel, zie het nut er niet van in om eerlijk te zijn.
  Ik snap ook niet dat dit blog hier staat, voegt niks toe, sorry..

 3. Big Mother is watching you :)
  Maar een babyphone-app, je baby boven te slapen leggen en zelf in de hotellobby gaan zitten OMG :o
  Hoef volgens mij niet bang te zijn dat je dit zelf hebt geschreven? lol. Wel op al je linkjes geklikt in de hoop dat dat ook wat schuift voor je! :D

 4. Je hebt altijd een fototoestel in de buurt,
  Ik heb bewust geen smartphone, het enige wat ik handig vins is dat je altijd ff snel een foto kan maken.
  Vanmorgen schoolreisje, ik vergeet uiteraard mijn fototoestel weer.

  Gelukkig zijn er moeders die mij een foto mailen.

  Deb

  1. Een foto kunnen maken is inderdaad erg handig. Ik doe het regelmatig als ik aan het hardlopen ben, en ik zie iets moois. Ik geef het schoorvoetend toe, maar smartphones zijn toch wel erg handig!

 5. Hier geen smartphone, dus ben vast een ouderwetse moeder. Manlief en ik laten altijd vol trots onsouderwetse mobieltje zien. Die van mij kan dan nog foto’s maken, die van hem stamt echt uit het stenentijdperk. Maar we missen de smartphone (nog) niet. Misschien als mijn telefoon overlijd dat ik het dan nog overweeg, maar eerder zeker niet. Ben blij met mijn abbo van 7 euro en manlief een van 7,50. Daar heb je vast geen smartphone abonnement voor???

  1. Ik geloof het wel hoor! Mijn oude buurvrouw heeft een abonnement van 6 euro per maand. Maar zelf heb ik prepaid. Dat vind ik prettiger. Ik kom geloof ik uit met een tientje per jaar. Daar kan geen abonnement tegen op.

 6. Hier ook geen smartphone voor mijzelf, mijn man wel. Vind ook echt dat hij er niet zonder kan en wil mij ook 1 aansmeren. Maar ik wil niet!! Hier wel een tablet en vind dat reuze gemakkelijk. Hier ook een paar moeders op school die zo’n ding hebben en mijn zusje/vriendin hebben er ook 1 en die willen ook dat ik er een neem. Zodat we kunnen whatsappen, maar ik ben grotendeels van de dag thuis en we kunnen allemaal gratis bellen via de gewone telefoon. Dus als ze met me willen spreken bellen ze me maar. En ik ben geen ouderwetse moeder, vind gadgets heel erg leuk maar ze moeten ook iets toevoegen en dtn doet een smartphone voor mij niet.

  1. Gelijk heb je! En ik vind je zeker niet ouderwets. Je durft tenminste je eigen keuzes te maken en je laat je niet gek maken.

   Ik vind het niet eens fijn om mensen op hun mobieltje te bellen. Ik doe dit dan ook nooit. Ik bel gewoon het ‘ouderwetse’ nummer. Als ik iemand mobiel bel, dan is die persoon waarschijnlijk niet thuis, en dan lijkt me dús niet goed uitkomen dat er iemand belt!

 7. Je mist niet wat je niet kent.

  Knopjes gaan tenminste niet kapot in tegendeel van de gewoon mobiels.
  Altijd camera onder de hand … voor lieve lachjes maar ook na een auto ongeluk oid –> bewijs vastleggen!
  En zo maar door … een hele lijst van voordelen.

  Kan niet meer zonder. Vooral met 2 kinderen waarvan 1 niet gezond is.
  Oja, partner-lief is ict’er :-)

  1. Leuk zo’n positieve reactie!

   Ik had een keer een akkefietje met mijn auto bij een supermarkt. Een meneer vond dat ik zijn auto had beschadigd doordat ik mijn autodeur open deed. Ik heb toen een foto gemaakt van de vermeende deuk.

   Dat was erg handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.