Reacties

5 tips voor de smartphonemoeder — 15 reacties

 1. Ik wilde mijn kinderen eerst ver weg houden van mijn smartphone en tablet, maar nu heb ik voor de oudste memory er op gezet. Memory met echte kaartjes werkt voor hem niet, omdat hij heel snel afgeleid is en liever torens bouwt met de kaartjes. Op mijn tablet kan hij nu toch spelend leren zonder afleiding!

 2. Ik heb ook geen smartphone maar een gewone mobiel, zie het nut er niet van in om eerlijk te zijn.
  Ik snap ook niet dat dit blog hier staat, voegt niks toe, sorry..

 3. Big Mother is watching you :)
  Maar een babyphone-app, je baby boven te slapen leggen en zelf in de hotellobby gaan zitten OMG :o
  Hoef volgens mij niet bang te zijn dat je dit zelf hebt geschreven? lol. Wel op al je linkjes geklikt in de hoop dat dat ook wat schuift voor je! :D

 4. Je hebt altijd een fototoestel in de buurt,
  Ik heb bewust geen smartphone, het enige wat ik handig vins is dat je altijd ff snel een foto kan maken.
  Vanmorgen schoolreisje, ik vergeet uiteraard mijn fototoestel weer.

  Gelukkig zijn er moeders die mij een foto mailen.

  Deb

  • Een foto kunnen maken is inderdaad erg handig. Ik doe het regelmatig als ik aan het hardlopen ben, en ik zie iets moois. Ik geef het schoorvoetend toe, maar smartphones zijn toch wel erg handig!

 5. Hier geen smartphone, dus ben vast een ouderwetse moeder. Manlief en ik laten altijd vol trots onsouderwetse mobieltje zien. Die van mij kan dan nog foto's maken, die van hem stamt echt uit het stenentijdperk. Maar we missen de smartphone (nog) niet. Misschien als mijn telefoon overlijd dat ik het dan nog overweeg, maar eerder zeker niet. Ben blij met mijn abbo van 7 euro en manlief een van 7,50. Daar heb je vast geen smartphone abonnement voor???

  • Ik geloof het wel hoor! Mijn oude buurvrouw heeft een abonnement van 6 euro per maand. Maar zelf heb ik prepaid. Dat vind ik prettiger. Ik kom geloof ik uit met een tientje per jaar. Daar kan geen abonnement tegen op.

 6. Hier ook geen smartphone voor mijzelf, mijn man wel. Vind ook echt dat hij er niet zonder kan en wil mij ook 1 aansmeren. Maar ik wil niet!! Hier wel een tablet en vind dat reuze gemakkelijk. Hier ook een paar moeders op school die zo'n ding hebben en mijn zusje/vriendin hebben er ook 1 en die willen ook dat ik er een neem. Zodat we kunnen whatsappen, maar ik ben grotendeels van de dag thuis en we kunnen allemaal gratis bellen via de gewone telefoon. Dus als ze met me willen spreken bellen ze me maar. En ik ben geen ouderwetse moeder, vind gadgets heel erg leuk maar ze moeten ook iets toevoegen en dtn doet een smartphone voor mij niet.

  • Gelijk heb je! En ik vind je zeker niet ouderwets. Je durft tenminste je eigen keuzes te maken en je laat je niet gek maken.

   Ik vind het niet eens fijn om mensen op hun mobieltje te bellen. Ik doe dit dan ook nooit. Ik bel gewoon het 'ouderwetse' nummer. Als ik iemand mobiel bel, dan is die persoon waarschijnlijk niet thuis, en dan lijkt me dús niet goed uitkomen dat er iemand belt!

 7. Je mist niet wat je niet kent.

  Knopjes gaan tenminste niet kapot in tegendeel van de gewoon mobiels.
  Altijd camera onder de hand ... voor lieve lachjes maar ook na een auto ongeluk oid --> bewijs vastleggen!
  En zo maar door ... een hele lijst van voordelen.

  Kan niet meer zonder. Vooral met 2 kinderen waarvan 1 niet gezond is.
  Oja, partner-lief is ict'er :-)

  • Leuk zo'n positieve reactie!

   Ik had een keer een akkefietje met mijn auto bij een supermarkt. Een meneer vond dat ik zijn auto had beschadigd doordat ik mijn autodeur open deed. Ik heb toen een foto gemaakt van de vermeende deuk.

   Dat was erg handig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder