Screenprotector versus smartphone hoesje

screenprotector

Dankzij mijn kinderen heb ik een zogenoemde screenprotector op het scherm van mijn Huawei smartphone. Een screenprotector is een dun doorzichtig laagje dat je op het scherm van je smartphone plaatst. Vervolgens blijft het daar keurig zitten, hoewel je die van mij er ook eenvoudig weer afpelt.

Een screenprotector is naast een telefoonhoesje, een goede manier om je smartphone te beschermen tegen vallen of andere ongelukjes.

Een smartphone zonder telefoonhoesje wordt zelfs wel eens vergeleken met een auto zonder bumpers!

Screenprotectors smartphone

Een screenprotector doet precies wat de naam belooft: hij beschermt het scherm van je smartphone. Het materiaal is van glas of plastic/folie. Nieuw is vloeibare screenprotector! Voordeel daarvan is dat je geen gedoe hebt met maten of je soort smartphone.

Screen Shot 2020 11 06 at 13.21.09
13,90 bij bol.com

Maar ik moet er bij waarschuwen dat de reviews bij bol.com heel wisselend zijn. Niet iedereen vindt het goed werken.

In het algemeen wordt gezegd dat een glazen screenprotector je smartphone beter beschermt, en bovendien makkelijk is aan te brengen. Bij een plastic versie krijg je eerder luchtbellen. Dat kan ik helaas bevestigen. Mijn Huawei screenprotector heeft een paar luchtbellen. En ik moet bekennen dat hij bovenaan wat beschadigd is, waardoor ik daar amper meer door het scherm kan kijken.

Screenprotector versus smartphone hoesje

Zelf combineer ik mijn screenprotector met een zogenoemd ‘bookcase’ telefoonhoesje, want mijn smartphone valt nog wel eens. Hieronder een voorbeeld van een bookcase telefoonhoesje. Dit is een iPhone 7 hoesje:

Screenshot 2021 05 11 at 10.58.57

De prijs van bijvoorbeeld een screenprotector voor een iPhone varieert van 1,79 bij de Action tot zo’n 10 euro bij bol.com. Maar er zijn ook versies van ruim 20 euro!

De toonaangevende New York Times zocht uit wat belangrijker is: een screenprotector of een smartphone hoesje. Hun conclusie is duidelijk: een screenprotector is een goede manier om je scherm minder kwetsbaar te maken voor krassen en vallen, maar een smartphone hoesje beschermt veel meer.

Dus als je moet kiezen, ga dan liever voor een telefoonhoesje dan voor een screenprotector.

Maar omdat screenprotectors goedkoop zijn, kun je prima beide gebruiken.

Speciale smartphone vriendelijke versies

Nu we het toch over luxe problemen hebben: het schijnt dat sommige screenprotectors niet goed gecombineerd kunnen worden met smartphone hoesjes. De screenprotector zit in zulke gevallen het smartphone hoesje als het ware in de weg. Daarom zijn er nu ook speciale case-friendly versies op de markt gebracht. Die zijn ietsje kleiner dan ‘gewone’ screenprotectors, en kun je daarom wel combineren met een hoesje.

Welke screenprotector moet je kiezen?

In onderstaand filmpje geeft een medewerker van Coolblue advies over de opties.

Samenvattend

De beste bescherming voor je smartphone is een telefoonhoesje. Als extraatje kun je daarnaast voor een screenprotector kiezen. Zelf heb ik beide. Maar de mijne is zo’n hele goedkope, plastic versie.

Wat gebruik jij om je smartphone te beschermen?

Lees ook mijn post: Help, ik heb een Huawei!

Similar Posts

32 Comments

  1. Mijn monster heeft vorige week met mn tel gegooid…heb er altijd een hoesje omheen maar toen niet…helemaal kapot :(

 1. Ik gebruik altijd een doorzichtig hoesje. Daarin draag ik ook altijd mijn rijbewijs en pinpas bij mij.

 2. Een hoesje.. een originele van de fabrikant zelf. En daarom gaat hij al drie en een half jaar mee.

  Love As always
  Dimario

 3. Ik heb geen screenprotector. Vind het nogal overbodig als je een hoesje heb. In mijn geval is dat een lederen bookcase waar ook mijn ID, rijbewijs, bank- en kredietkaarten in zitten. Heel mijn hebben en houden dus eigenlijk.

 4. Sinds kort een bookcase hoesje en daar ben ik heel blij mee. Vooral omdat ik eindelijk weer altijd mijn biebpas bij me heb nu;).

 5. Ik heb geen screenprotector, maar wel altijd een hoesje om mijn telefoon. Ik ben vrij onhandig en toch heb ik nog nooit (afkloppen!) een kapot telefoonscherm gehad.

 6. Allebei.
  Onze oudste in de logistiek heeft een heavy duty case waarmee je kan stuiteren, naar verluidt.

 7. alweer wat geleerd ! mijn kinderen hebben mij nooit voorgelicht over een screenprotector. En ze doen toch regelmatig hun best mij bij de tijd te houden

 8. M’n smartcamera met ingebouwde telefoon heeft gorillaglas. Lijkt mij goed genoeg. Wel heb ik er zo’n boekomslag voor gekocht, zodat ik hem schuin neer kan zetten voor online vergaderen. Dat hoesje heb ik aangepast. Dom magnetisch slotje er af geknipt en een polsbandje er aangemaakt, zodat ie aan m’n pols blijft hangen als ie uit m’n handen glijdt bij een lastige fotopositie. Elke camera heeft dat en bij een smartcamera heb ik het dus zelf maar opgelost. ;-)

 9. Ik heb een hoesje waar ook pasjes in kunnen. Dan is je scherm altijd wel beschermd (haha, leuke zin). Ik denk dat zo’n screenprotector vooral handig is voor mensen die hun telefoon altijd in hun zak hebben zitten met bijvoorbeeld sleutels erbij. Ik zou eigenlijk niet weten hoe je anders krassen op je scherm kunt krijgen.

  1. Daar zeg je zo wat Nicky… Mijn screenprotector heeft overigens wel krassen, terwijl ik een bookcase hoesje heb. Eigenlijk wel heel apart.

 10. Zonder screenprotector ga ik echt mijn telefoon niet gebruiken haha, meteen na aanschaf een mooie protector erop. Ik laat mijn telefoon geregeld vallen dus dat is wel nodig.

 11. Ik heb een hoesje dat alleen aan de achterkant van de telefoon zit. Laat ‘m bijna dagelijks vallen, maar tot nu toe nog geen barsten in het scherm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.