Reacties

Dit is ook rouwen... — 26 reacties

 1. Ik denk aan je <3
  Uit het boekje Elk rouwproces is uniek van Karen Katafiasz:
  Het is heel normaal wanneer je rouwproces verschillende stadia kent: shock, ontkenning, depressie, verwarring, angst, woede, verbittering, schuld, spijt, aanvaarding en hoop. De volgorde ligt niet vast en de frequentie ook niet.

 2. O, hoe herkenbaar. Maar pas wel op. Nadat onze zoon verongelukte had er ik zomaar 15 kilo bij aan gegeten in 2 jaar tijd. Toen ik het er met veel moeite weer af had, stierf mijn vader en ging het weer diezelfde kant op. Nu zijn we 2 jaar verder en gelukkig ben ik weer op mijn oude gewicht. Maar het heeft me wel veel moeite gekost.
  Maar ik begrijp je zo goed. Wat is het erg om je vader te verliezen. Ik had nog niet gereageerd, maar alsnog van harte gecondoleerd. Ik merk wel dat je, net als ik, fijne herinneringen aan je vader hebt. Wat is dat mooi. Koester het maar.

  • Dankjewel voor je reactie Marjan. Mijn hart gaat naar je uit vanwege het verlies van je zoon....
   Ik zal de herinneringen aan mijn vader zeker koesteren.

 3. Ik had eens een discussie met iemand die het maar raar vond dat ik nooit naar de graven van mijn ouders ga. Of ik dan wel echt van ze hield? Zelf ging hij elke week en zette dan ook verse bloemen neer. Ik daarentegen heb altijd een pasfoto van mijn ouders in mijn portemonnee en zet elke bijzondere dag, hun verjaardag, sterfdag, trouwdag enz. een brandend kaarsje bij hun trouwfoto die samen met een kruisje op een soort van altaartje staat ook al ben ik zelf niet gelovig zij waren dat wel vandaar dat kruisje. Vind het nog steeds vreemd dat mensen vinden dat iedereen op hun manier moet rouwen. Zelf vind ik het heel mooi dat hij zo vaak naar hun graf gaat, maar ik vind er niets en mijn manier voelt voor mij goed.

 4. Alles hoort erbij, ook lachen.
  Week geleden kwam ik eindelijk een film tegen van mijn ouders op 7 mei 1945 bij de schietpartij op de Dam in Amsterdam, 20 waren ze toen. Ik wist dat er een filmpje bestond maar niet war en hoe te vinden kwam het gelukkig tegen op een FB groep over oude Amsterdam.
  Hel bijzonder dat ik nu bewegende beelden van ze heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder