Things Heard and Seen op Netflix: mijn review

MV5BYjRjYzAxYjAtMTQ0NC00YmJkLTk3MTctNDQ5OTQ4NWM4ZGEwXkEyXkFqcGdeQXVyMjM4NTM5NDY@. V1

De film Things heard and seen op Netflix keek ik in eerste instantie bij vergissing.

Ik dacht namelijk dat het een serie was.

Pas toen de eerste aflevering wel heel erg lang duurde, ontdekte ik: ‘Dit is een film!’

Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen, en kon ik dankzij Netflix prima doen alsof het een serie was door hem in 3 stukken te kijken.

Hieronder mijn review van Things heard and seen met Amanda Seyfried, ook bekend uit Mama Mia als de dochter.

Things heard and seen op Netflix

De film Things heard and seen op Netflix heeft precies de elementen waar ik van houd: een huiselijke setting, een gezin dat de stad verruilt voor het platteland en een huis waar het spookt!  De film valt in het genre thriller/horror.

Maar iedere slechte kok weet: goede ingrediënten maken nog geen goed gerecht.

En dat geldt ook voor deze film.

Things heard and seen op Netflix: waar gaat het over – met spoilers!

Tsja, waar gaat deze film over? Catherine Clare woont met haar man George en dochter Franny in Manhattan. Maar dan krijgt George een baan als professor kunstgeschiedenis, en daarom verhuizen ze naar het platteland. George heeft het daar goed naar zijn zin, maar Catherine voelt zich eenzaam. Hun dochtertje Franny wordt elke nacht gillend van angst wakker, en het lampje in haar slaapkamer doet ook erg raar…

Rommelige geheel

Behalve deze huiselijke perikelen doen er verhalen de ronde over de vorige bewoners van het huis, heeft George een affaire met een lokale vrouw, werken de kinderen van de voormalige bewoners als klusjesman, en lijkt het te spoken in het huis.

Kortom: ik vond Things heard and seen nogal rommelig, en vroeg me regelmatig af waar ik nou precies naar zat te kijken.

  • Een film over de overgang van stad naar platteland?
  • Een verhaal over een huis waar het spookt?
  • Of een film over een huwelijk dat naar de haaien gaat door de ontrouw van de man?

Trailer

Mijn conclusie over Things heard and seen

Hoewel ik veel vertrouwen had in deze film, vond ik Things heard and seen gaandeweg steeds minder leuk. Ik snapte niet goed waar ze nou heen wilden met het verhaal, en vond dat er teveel losse verhaallijnen in zaten die bovendien niet goed werden uitgewerkt. Een soort potpourri van allerlei verschillende ingrediënten: een beetje geesten, een beetje ontrouw, een beetje moord, een beetje boulimia en oh ja, ook nog wat leugens en bedrog.

Helaas kan ik niet uitsluiten dat het aan mij ligt. Wellicht is dit zo’n goede film dat ik hem niet goed heb begrepen, en daardoor de clou heb gemist. Maar aan het eind zette ik de televisie teleurgesteld en een beetje gefrustreerd uit.

‘Da’s twee uur van mijn leven verspild, die ik nooit meer terug krijg,’ mompelde ik tegen mijn man.

Ik geef deze film een 5. Op IMDb geven ze hem een 5,3 dus dan ligt het wellicht toch niet aan mijn intelligentie, maar is het echt geen goede film!

Praktische informatie

Je kunt Things heard and seen kijken op Netflix.

De film is gebaseerd op een boek: All Things Cease to Appear by Elizabeth Brundage

Things heard and seen op Netflix

Leestip: Lees ook mijn post over de serie met Nicole Kidman en Hugh Grant!

Similar Posts

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.