The Undoing met Hugh Grant en Nicole Kidman

The Undoing

Hugh Grant en Nicole Kidman! Twee acteurs die behoorlijk bekend zijn in de serie Undoing. 'Die serie wil ik echt graag kijken!' zei ik tegen mijn man.

En dat hebben we gedaan.

Hieronder mijn review van de serie The Undoing.

The Undoing: waar gaat het over?

Toen we de eerste aflevering van The Undoing zaten te kijken kreeg ik ineens een hevig gevoel van déjà vue! Wat blijkt? De serie is losjes gebaseerd op een boek. Alleen heet het boek heet totaal anders, namelijk You should've known. Maar goed, dit terzijde.

In The Undoing leiden Grace Fraser (gespeeld door Nicole Kidman) en Jonathan Grant (Hugh Grant) samen met hun zoon Henry een aangenaam en luxe leventje in New York. Hij is succesvol arts, en zij is psychotherapeute. Hun zoontje bezoekt de prestigieuze school Reardon, en na diverse huwelijksjaren zijn ze nog steeds dol op elkaar.

Maar dan wordt er een moeder van een klasgenootje van hun zoon Henry vermoord. En Jonathan wordt verdacht van haar moord. Wat zijn zaak geen goed doet, is dat Jonathan er acuut vandoor is gegaan en nergens te vinden is.

Spoiler Alert - Spoiler Alert - Spoiler Alert!

Lees niet verder als je bang bent voor spoilers!

The Undoing: Watskeburt?! - Bevalt spoilers!

Het mooie leventje van Grace valt uit elkaar als een goedkope trui! Er komt steeds meer bedrog uit van Jonathan. Op een gegeven moment is het in ieder geval duidelijk dat hij inderdaad is vreemdgegaan. Sterker nog, op de nacht van haar moord heeft hij eerst nog sex gehad met de vermoorde moeder, waarna hij bij Grace in bed kroop en ook met haar de liefde bedreef. Yuck. Ook blijkt dat hij al een hele tijd niet meer bij het ziekenhuis werkt.

Maar ook al is het duidelijk dat Jonathan een eikel is, Grace gelooft niet dat hij ook een moordenaar is. En daarom steunt ze hem tijdens de rechtszaak waarin hij beschuldigd wordt van moord.

Een gesprek met Jonathans moeder werpt echter nog weer een ander licht op zijn karakter...

Trailer van The Undoing

Wat ik ervan vond

Ik had hoge verwachtingen van The Undoing vanwege Nicole Kidman en Hugh Grant. In de serie Big Little Lies was ze best oké. Maar eerlijk gezegd viel deze serie me tegen. Nicole Kidman loopt de hele tijd maar gekweld te kijken en te wandelen in elegante jassen, en er lijkt wel een speciale rol te zijn weggelegd voor haar haren. Die overigens wel prachtig zijn moet ik zeggen! Ik wou dat ik zo'n mooie bos krullen had. Bij Hugh Grant moest ik er steeds aan denken hoe het toch komt dat mannen vaak juist mooier worden als ze ouder worden terwijl Nicole Kidman strak van de botox staat.

Mijn conclusie over The Undoing

The Undoing is een vrij standaard verhaaltje over een mooi huwelijk, dat minder mooi blijkt te zijn dan het leek. Als het niet was vanwege Hugh Grant en Nicole Kidman had ik het misschien niet eens gekeken. Maar met maar 6 afleveringen is het op zich makkelijk kijkvoer. Verwacht alleen geen originaliteit en bereid je voor op de vele shots van een wandelende Nicole Kidman met haar grote bos haar.

Op IMDb krijgt The Undoing een 7,5. Dat is een gul cijfer voor deze serie vind ik.

Afleveringen The Undoing

The Undoing bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 55 minuten. De afleveringen van The Undoing hebben de volgende titels:

 • The Undoing
 • The Missing
 • Do No Harm
 • See No Evil
 • Trial By Fury
 • The Bloody Truth

The Undoing Ziggo

The Undoing is  te zien via Ziggo.

Over het boek You should have known

Hieronder de oorspronkelijke versie van het boek van Jean hanff Korelitz:

51vlPSzwJGL. SX323 BO1204203200
Klik op de afbeelding voor meer informatie

En de nieuwe versie, van hetzelfde boek met de titel van de serie:

417sH15DyL. SX324 BO1204203200

En hieronder de Nederlandse versie: Je had het kunnen weten:

Screen Shot 2021 01 02 at 13.56.29

Het was even zoeken, maar ik heb destijds warempel een review geschreven op mijn boekenblog over Je had het kunnen weten! Dat was in 2016.

Welke acteurs maken dat jij een film of serie graag wilt zien?

Similar Posts

5 Comments

 1. Extremely wicked, shockingly evil and vile zoiets, op Netflix, klinkt net zo, maar dan waargebeurd staat erbij.

  Wat betreft jouw vraag, ja ik heb zeker favorieten, maar dat wil niet zeggen dat alle films waar ze in spelen mooi of goed zijn, niet voor mij. Colin firth bijv. maar gisteren startte ik een film waar hij in zat, Dorian Gray heeft het, ook op Netflix, en ik heb de film afgebroken niet eens uitgekeken.

  George Clooney is er ook eentje, maar zijn laatste film, die nu ook op netflix staat, hoef ik niet te zien. Niet mijn ding.

  Kortom, het is leuk als favo acteurs of actrices in een film zitten, en het valt mij dan op, oh hij of zij zit er weer in, toevallig... zo zie ik het, want ik kijk om het verhaal van de serie of de film, en niet om de acteurs die er eventueel inzitten, iets is goed, of niet. Een boek lees je, en je maakt je eigen figuren in je hoofd.

  X

 2. Ik denk dat ik ook een poging ga wagen. Mijn favorieten zijn toch wel richard gere, julia robberts en hugh grant
  Ben wel van de romatische kant, ik kan ook zo genieten van die films rondom kerst en nu met valentijn. heerlijk met dekentje op de bank en weg van de wereld zijn even

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.