Hoe vol is jouw emmer?

De laatste druppel

Ken je dat verschijnsel dat het best goed met je gaat, maar dat er dan iets kleins gebeurt en je plotseling denkt: 'Het gaat helemáál niet goed met mij!'

Soms blijkt je emmer voller te zitten dan je dacht.

En dan komt de druppel die je emmer doet overlopen onverwachts.

Maar het kan ook andersom.

Dat het meevalt, hoe vol je emmer blijkbaar zit.

Soms valt het mee!

Dat overkwam mij een tijdje terug. Ik besloot op een avond met mijn man naar het dorpje Varsseveld te fietsen. Wij wonen heel pittoresk aan een zandweg. Maar afhankelijk van het weer is die zandweg net drijfzand of een modderpoel. In dit geval was het de drijfzand versie.

Moedig ploegde ik mij op de fiets door het zand, tot ineens mijn achterwiel besloot: 'Nu is het genoeg geweest!' en opzij slipte.

Terwijl ik mijn hele leven aan me voorbij zag flitsen viel ik met fiets en al.

En terwijl ik daar zo lag, realiseerde ik me dat ik het kon hebben.

'Het gaat wel weer'

Ik had niet de neiging om spontaan in tranen uit te barsten. Of luid huilend met de fiets aan de hand naar huis te lopen. In plaats daarvan stond ik op, klopte mezelf af, en zei tegen mijn man: 'Het gaat wel weer.'

Mijn emmer zat minder vol dan ik dacht.

Maar laat me iets doen met mijn DigiD of met de Belastingdienst, en mijn emmer stroomt snel over!

Hoe is met jouw emmer?

Similar Posts

26 Comments

  1. Dit doet me denken aan een citaat van C. Mackesy uit "De jongen, de mol, de vos en het paard"

    “‘Heb jij liever een halfvol of een halfleeg glas’, vraagt Mol aan de jongen. Waarop de jongen antwoordt: ‘Ik ben al blij dat ik een glas heb.’”

  2. Ik heb de laatste jaren gelukkig redelijk weten te schakelen met dit soort momentjes. Als de emmer te vol dreigt te worden, dan snel even pas op de plaats

  3. De laatste tijd heb ik het gevoel dat hij gaat overlopen. Ben er dus langzaamaan telkens wat beetjes uit aan het laten lopen en hoop dat dit genoeg is

  4. Oef, ja, zo'n val kán inderdaad reden zijn dat de emmer omver gaat. Gelukkig viel het die keer mee. Bij mij kan het heel erg wisselen. De ene keer kan ik huilen omdat ik een bord kapot laat vallen (gewoon een simpel, goedkoop bord) en een andere keer pak ik de stofzuiger erbij en los ik het op zonder enige vorm van negativiteit.

  5. Ik heb geen emmer, denk ik. Misschien omdat ik, als er iets tegenzit, meteen iets doe om dat kwijt te raken. Heel hard muziek draaien, of heel boos een eind gaan lopen. Of met deuren smijten! Werkt ook goed. Wel even van te voren checken of er geen dranger op zit want dan werkt het niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.