Als je mij gek wilt maken…

Screen Shot 2018 09 27 at 12.38.00

Als je mij wilt gek maken dan moet je me vragen om ‘even’ in te loggen bij DigiD.

Of om mijn Apple ID in te voeren op mijn iPhone. Of een eBook te kopen bij bol.com en dat op mijn Kobo eReader te zetten. Of als ik een ‘uitnodiging’ krijg van school om het schoolgeld te betalen via een speciale website, waarbij ik ‘even’ moet inloggen. Maar dat dit dan niet lukt, omdat ze de vorige keer een wachtwoord eisten van minstens 30 tekens mét een hoofdletter, een tuinkabouter zonder puntmuts, cijfers en een speciaal teken .

En dat weet ik dan natuurlijk niet meer.

En ik heb het ook niet opgeschreven, want je mag wachtwoorden immers niet opschrijven. En een wachtwoord wat je wel kunt onthouden is niet veilig genoeg.

Ik heb daar maar één woord voor:

AAAAAAAAARGH!

Mijn achilleshiel: apparatuur en website die ik niet makkelijk kan begrijpen

Niets frustreert me zo als apparatuur die ik niet begrijp, én die niet werkt.

‘Dit is geen intuïtieve interface!’ roep ik dan in vertwijfeling.

En druk nog maar eens op wat knopjes onder het motto ‘God zegene de greep!’

Maar kalmte en geduld zijn meestal de enige oplossing.

En laat ik daar nou juist niet veel van hebben in dit soort situaties….

Wat drijft jou tot wanhoop en razernij?

Similar Posts

13 Comments

 1. O heerlijk, ik voel me helemaal happy worden bij het zien van jouw foto. Ik doe namelijk ook zo als ik de knopjes op de site niet kan vinden en al ehlemaal niet weet hoe ik moet inloggen. Hoe irritant. Maar gedeelde smart is halve smart.

 2. Laatjeniethackmaken is een website waar veel uitgelegd wordt over veilig computeren, en wachtwoorden. Zo kan je tweestapsverificatie toepassen, een wachtwoordkluis gebruiken…lees eens,het is eht voor niet-nerds te begrijpen, of laat de kinderen lezen(je leert dat lastige gedoe meestal makkelijker als je kinderen je helpen)

  Ik wordt gek van instanties die gegevens kwijtraken of verkeerd invullen. Zo had ik problemen met de huurtoeslag door een fout van hen die niet hersteld kon,de naamswijziging van dochter duurde vijf jaar langer, een jaar lang dubbele afboekingen van energiebedrijf, zijn ze bij ElektronischPatientenDossier onze afmelding kwijtgeraakt,wist de UWV mijn rekeningnummer zogenaamd niet meer zodat ik tijd ook zonder inkomen zat en nog veel veel meer van dit soort voorbeelden. Kafka in kwadraat.

 3. Dat!
  EN nog wel wat meer maar ik ga hier mijn frustraties niet allemaal invullen maar denk maar aan van die mensne die onbeschoft zijn, niet denken aan veiligheid en tijdens een evenement een joch van 12 meenemen op de motor zonder helm. Of van dat volk wat overal mee weg komt ‘omdat diegene gewoon zo is’. *zucht* Maar die wachtwoorden zijn echt heel erg vervelend.

 4. en dan onder het mom van het gemak voor de consument/gebruiker! Ik herhaal tegen mezelf ‘gotta let it go’, maar ik kon me er over opwinden hoor! Dat de afdeling Human Resource een online plek heeft bedacht waar ik ‘heel gemakkelijk’ zelf mijn gegevens (verhuis, naam) kan veranderen. Idem met declaraties indienen van zorgverzekering. Zo zit ik verdorie hun administratie te doen!

 5. O héérlijk om een zielverwant tegen te komen, zij het dan dat ik dit soort problemen gelukkig nooit heb. Ik koketteer gewoon met mijn leeftijd en en zeg dat ik superdigibeet ben. géén computer heb en dus niets niéts digitaal kan doen. Ondertussen heb ik veel plezier van mijn
  speeltje” , tevens tekstverwerker dat iedereen die digifit is een computer noemt

 6. Joh, wachtwoorden nergens opschrijven? Doe ik wel, hoor. Ik heb een adressenboekje en zet daar per website mijn inloggegevens in. Dat ga ik echt niet allemaal onthouden. moet er toch eerst een inbreker binnenkomen om dat te jatten. opslaan op de Pc doe ik dan weer niet ;-)

 7. Overigens werd ik enkele jaren geleden knettergek van Van Dijk, waar de schoolboeken wegkomen. Die hadden het inlogsysteem veranderd, waardoor alles niet meer werkte. En dat moet dan vóór je op vakantie gaat besteld worden, maar dat werd godsonmogelijk: ze werkten met een code, een postcode, een wachtwoord èn een inlognaam en dat moest voor beide kinderen iets anders zijn. Daar heb ik heel wat op zitten vloeken toen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.