Reacties

Dakraam wordt balkon en over zonnepanelen en airconditioning — 18 reacties

 1. Lastig zijn dat soort dingen vind ik. Het kan helpen als iemand met voldoende deskundigheid meedenkt.

  Een schuin dak met zonnepanelen aan de zonkant en een vlak stuk dak aan de andere kant?

  Volgens mij heb je ook wat eenvoudiger airco's die geen bak buiten het huis nodig hebben

 2. Je dak is best groot, volgens mij heb je mét dakkapel nog ruimte zat voor zonnepanelen. Hier aan de overkant liggen de panelen ook om de dakkapel heen.
  Er zijn idd ook draagbare airco’s. Mss wel voldoende voor de af en toe dat het hier warm is.
  Ik herken het hitte-probleem: we hebben in een bovenwoning met plat dak gewoond. Wát een drama!

 3. Bij ons in de buurt hebben ook verschillende mensen een airco in huis. Deze hangt bij de meeste mensen aan de zijkant hoog tegen de muur hoor. Misschien idd eens kijken wat coor mogelijkheden je hebt. Ben zeer benieuwd. Het balkon/ raam idee is ook heel mooi!
  Wij waren afgelopen zelf heel erg gelukkig met nieuwe raamhorren. Kan je dag en nacht alles lekke open laten staan, heerlijk. Nu nog steed slapen wij met de ramen open.

  Fijn weekend!????

 4. Oh ik had er nog nooit van gehoord maar wat een supergoed systeem zeg zo'n balkonachtige!!!
  Ik krijg er meteen zin aan.
  Airco zou ik noooooit willen, ben je altijd verkouden van, en t zijn nogal enegrieslurpers, en lelijk :-)

  • Ja, en ze zijn nog duur ook. Maar de tropisch hete zomer ben ik bereid omdat allemaal door de vingers te zien als ik dan weer normaal kan slapen : )

 5. Ow, ik zou het anders doen. Een te warm en/of te koud huis kan je qua binnenklimaat verbeteren door betere isolatie. Dat scheelt stoken in de winter en koelen in de zomer,en daarmee veel energiekosten. Plus dat het binnenklimaat aangenamer is.
  Ja,maar het huis,het dak is al geïsoleerd. Hmhm,ja, met de normen en kennis van toen, en er is veel meer kennis nu.
  Maar goed, ik ben voorstander van Nul-Op-de-Meter-huizen, huizen die zo weinig energie verbruiken dat ze het zelf op kunnen wekken. En dat begint bij heel goede isolatie.

  • Ik geloof niet dat er aan ons dak wat dat betreft heel veel te verbeteren valt. Als daar de hele dag de zon op staat dan wordt het daar hoe dan ook stikheet ben ik bang.

   Maar het idee van Nul op de meter huizen spreekt me erg aan!

 6. Wij hebben én zonnepanelen én een vaste airco. Als je een vaste airco overweegt zou ik je aanraden om voor een Daikin te gaan, de rolls royce onder de airco's. Als ik het plaat je bekijk van je slaapkamer zou de buitenunit misschien tegen de rechte buitenmuur aan kunnen hangen. Gat door de muur boren en de binnenunit komt boven je bed te hangen. Wij hebben intussen onze airco sinds 2012 en ik ben er echt heel tevreden over. We gebruiken hem niet onnodig, maar bij extreme hitte kun je gewoon heel snel de temperatuur omlaag brengen. Echt koud is niet nodig, maar het fijne is dat het vocht uit de lucht gehaald wordt. Bij ons is de temperatuur op 22 graden ingesteld. Behalve een binnen unit in de slaapkamer hebben we ook een binnen unit in de huiskamer, met zijn tweeën op één buitenunit. Met de zonnepanelen die we in 2010 lieten plaatsen (en tegenwoordig zijn ze veel goedkoper en hebben een hogere opbrengst) is het goed te doen qua stroomverbruik.

 7. Wij slapen beneden en ons huis heeft een rieten dak: geen last van de hitte gehad. Je kunt ‘n aircooler aanschaffen, werkt goed en heb je niet zo’n lelijk ding aan de buitenkant van je huis!

 8. Wij hebben ook zonnepanelen en er liggen er ook vier op het dak van de dakkapel deze zijn iets gekanteld en leveren net zoveel op als de zonnepanelen die er om heen liggen

 9. Airco’s zijn geen milieubewuste investeringen, dus als je er eentje overweegt zou het mooi zijn om ook zonnepanelen te nemen zodat je energieneutraal blijft.
  Stel ik had jouw dak boven mijn hoofd zou ik eerst in een dakkapel investeren, dan in zonnepanelen (zit in jullie huis een oude energiemeter dan draait ie terug namelijk!) en tenslotte in een airco.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>