Reacties

Onze zonnepanelen ervaring: juni 2021 - oktober 2023 — 27 reacties

 1. Als ik het goed bekijk zie ik dat je meer produceert dan je gebruikt, en dan nog maar 20% verlaging van de rekening?. Je had dan beter kunnen kijken hoe je van het gas af kan (zonneboiler, warmtepomp).

  • We willen inderdaad best een zonneboiler of warmtepomp maar mijn man en ik vinden het best lastig om hierin de juiste keuzes te maken. Er is zoveel informatie dat het soms overweldigend is.

 2. Eindelijk een duidelijk overzicht en uitleg over zonnepanelen. Ik werd er wijzer van. Wij hebben geen zonnepanelen liggen. We hebben er ooit over gedacht maar ze zijn een stuk duurder in DK en ons dak leent zich er niet toe.

  • Dankjewel Dorien! Dat vind ik fijn om te lezen. Ik vind de informatie over zonnepanelen soms ook best lastig en ondoorzichtig dus ik ben blij dat dit artikel dat niet is.

 3. dat klinkt wel heel positief Nicole

  interessant om dit zo in detail te kunnen vergelijken

  of die vergelijking met hier in België overeenstemt, weet ik zo niet

  de reglementering is verschillend

  zelf heb ik er geen, wegens de richting van het dak

  prettige dag

 4. Ik huur nu ook al twee jaar zonnepanelen en het levert ook nog wat op.
  Maar gezien de hoeveelheid zonnepanelen en een overheid die de salderingsregeling wil korten, vraag ik me af of het in de toekomst nog rendabel blijft. Hans

 5. Wij hebben ze nu zelf sinds deze zomer, halverwege juli werden ze in een uurtje of twee gelegd. Ik wilde ze nog koffie aanbieden, maar toen waren ze alweer klaar en moesten ze naar de volgende klant. Ik vind het tot nu toe inderdaad ook een positieve ervaring.

  Wel heb ik al meer dan tien jaar dat ik wat geld stop in zonnepanelen en in windenergie elders. Windenergie via regionale clubs (zoals de Windvogel) die een of meerdere windmolens hebben. Zonnepanelen is het voordeligst als je het in je eigen buurt kunt doen via een energiecoöperatie, zie deze pagina van Greenchoice: https://www.greenchoice.nl/zelf-opwekken/energiecooperaties/ . Zo kunnen ook mensen die zelf geen gunstig dak hebben (of die zelf geen dak hebben) toch meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder