Reacties

Zonnepanelen kapot: Aargh! — 16 reacties

  1. Wij hebben de omvormer een keer kapot gehad, alle zonnepanelen tegelijkertijd kapot lijkt me uitgesloten. Er kan er wel ene kapot gaan, maar dan zou de rest rest het wel moeten doen.

  2. Vaak zijn connectors/stkkers het probleem. Dat heeft te maken met corrosie en wind. Bij jullie dus niet. Vraag me wel af of de kabel vervangen is door een betere met gewapende omvlechting of dat ie door een beschermbuis is getrokken. Je zit er niet op te wachten dat dit vaker gebeurt. Hebben jullie overigens geen last met zoveel panelen op een afgelegen plek? Dwz dat ze uitvallen door overspanning omdat er te weinig afname is en de kabels van het netwerk te weinig capaciteit hebben.

  3. Misschien is het een optie om speciale strips te plaatsen . deze strips beschermen de ruimte tussen je zonnepanelen en het dak. Ze worden met clips op de zijkant van je panelen bevestigd. Ze zorgen natuurlijk wel dat wind nog onder de panelen door kan waaien anders zouden je panelen niet meer voldoende koelen. Er zijn meerdere merken .
    Bijvoorbeeld : SOLAR GUARD PRO (deze zijn goed maar wel vrij prijzig)

    • Ik heb meteen even de spam gecontroleerd Lies, maar daar zat je niet in. Maar er blijven hier vaak ten onrechte berichten in de spam zitten om de een of andere reden. En elke donderdag wordt die geleegd. Ik ga het voortaan nog beter in de gaten houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>