‘Ik heb genoeg’ versus ‘Ik doe genoeg

meditatie

Na mijn dagelijkse hardlooprondje ga ik 10 minuten hoelahoepen terwijl ik ondertussen mediteer.

Want ik houd ervan om vele vliegen in 1 klap te slaan.

Meestal doe ik de gratis meditatie Begin je dag vanuit rust en stilte van de Meditations Moments app.

Ik heb genoeg versus Ik doe genoeg

Eén van de dingen die je in deze meditatie moet prevelen is:

‘Ik heb genoeg.’

Maar weet je wat het is?

Ik heb inderdaad genoeg. Wat dat betreft ben ik een tevreden mens.

Dus elke keer dat dit voorbij komt denk ik bij mezelf: ‘Wat een onzin. Natuurlijk heb ik genoeg.’

Ik heb het daarom op mij genomen om de tekst aan te passen.

‘Ik doe genoeg’

Dus nu prevel ik in plaats van ‘Ik heb genoeg’ de tekst ‘Ik dóe genoeg’. Want ik heb altijd het gevoel dat ik niet genoeg doe. Dat ik eigenlijk permanent te weinig doe, en binnenkort ontmaskerd zal worden als de fraudeur die ik ben.

En kijk, dat heeft wél effect!

Want als ik zeg: ‘Ik doe genoeg,’ dan voel ik mij tot tranen geroerd en dan denk ik:

‘Zie je nou wel! Ik doe wél genoeg!’

Similar Posts

10 Comments

  1. ‘Ik doe genoeg?’ Lieve Nicole, in mijn ogen doe jij ontzettend veel! Van wat ik opmaak uit jouw mededelingen over je leven althans (en waarschijnlijk vertel je de helft nog niet eens). Zo zie je maar weer: het is allemaal een kwestie van perceptie :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.