Reacties

Schoonmaak soda kopen? Welke van de 4 moet je hebben? — 8 reacties

  1. Ik gebruik ook soda! Op advies van de wasmachinewinkel om de wasmachine schoon te houden (1 x per maand laten draaien op hoge temperatuur met een kwart pak soda erin). Maar ook voor aangekoekte pannen: heet water, soda, klein beetje vaatwasmiddel en scheutje (schoonmaak)azijn. Gaat lekker bruisen en je hoeft niet zo hard te schrobben.
    Ik was me niet bewust van zoveel soorten... dank voor je artikel dus!

    Groet,
    Nicole

  2. Jazeker, vaste prik hier :-) Ik maak er wasmiddel van (met Sunlight zeep), week pannen (een klein beetje en heet water, en 10 minuten is al genoeg), zet ook oven-onderdelen ermee in de week, gebruik het voor buiten -tegels enzo, ontstoppen (niet zoveel als jij), in een teiltje om de eeltzolen zacht te maken als ik met mes, rasp en puimsteen aan de slag ga....heel veel dus!

  3. Stinkende sportshirts? Een nachtje (of twee nachtjes) in een teiltje soda en daarna in de was en je bent van die vieze, zure geur van oud zweet af. (Azijn werkt ook, maar het is lastig om de azijngeur weer uit je kleren te krijgen). Mijn kniebeschermers krijgen eens in de zoveel tijd dezelfde behandeling.

  4. Ik gebruik soda vooral om de koelkast, vriezer en de oven schoon te maken. Ik heb geleerd om de grovere kristallen met een beetje kokend water op te lossen. Dat gaat veel sneller dan gewoon heet water. Wij gebruiken tegenwoordig ook soda in ons zwembad, om de pH-waarde goed te krijgen en te houden. Veel beter dan die dure chemische middelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder