Reacties

Schoonmaken met baking soda: 34 do's en 9 dont's — 20 reacties

 1. Ik heb een gietijzeren theepot, na verloop van tijd komt daar een zwarte theeaanslag in, schepje baking soda erin en even laten koken, dan kom alle aanslag los en hoef je deze alleen nog maar na te spoelen.

 2. Zwarte voegen ,schimmel ,in badkamer e.d insmeren met bleekmiddel .
  Halfuurtje laten intrekken en naspoelen of met spons en water afnemen.
  Niet milieu vriendelijk maar heel effectief.
  Zwarte voegen en schimmel is niet gezond, dan maar zo.

  • Tip 1 niet doen! Neem liever talkpoeder dat is beter voor je handen. Dit verstoort de balans op je huid niet wat bakingsoda wel doet.
   Gebruik het ook niet om je handen te wassen, neem gewoon handzeep en eventueel een nagelborstel als je wil schuren.

   Ook het mengen van bakingsoda en azijn levert geen werkzame combinatie op, het reageert tot CO2 en water. Het bruist leuk maar dat is alleen de CO2 die ontsnapt het doet verder niets. Je kunt om te ontstoppen beter gewone soda laten inwerken en dat doorspoelen met heet water. De verstopping is meestal vet en dat reageert met de soda tot zeep. Heet water maakt dat dat oplost en dat vet smelt.
   Het broodje aap van het mengen blijft maar herhaald worden maar daardoor wordt het niet minder een broodje aap.

  • Het is inderdaad waar dat door de combinatie azijn en baking soda het zijn werking daarna verliest, maar het bruisende effect kan wel degelijk helpen is mijn ervaring.

 3. Jeetje, wat kun je er toch veel mee! Ik ga het onthouden voor in de badkamer. We gebruiken daar nu een super agressief goedje voor van HG, dat elke keer op de longen slaat van mijn man. Thank youuuuuu xxx

 4. Wat een fijn overzicht! Magisch spul dat baking soda! al durf ik het niet meer in mijn baksels te doen sinds ik weet wat voor krachtpatser het is.

 5. Ik had ooit gehoord dat je er je matras goed mee kan schoonmaken dus dat wil ik nog steeds een keertje doen. Ik kocht het destijds bij de lokale toko. Goed om te weten dat je het bij veel meer plekken kan aanschaffen.

 6. Ik heb het soms in huis maar ik gebruik het eigenlijk zelden. In veel gevallen vind ik het niet goed werken. Behalve als ik de voegen in de badkamer schoonmaak. Daar werkt het wel bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>