Vaatwastabletten Finish® Power & Pure All in One getest!

vaatwastablettenVoor onze vaatwasmachine gebruik ik altijd de vaatwastabletten van de Lidl. Ooit kwamen die als beste uit de test, en dat heb ik altijd onthouden! Bovendien zijn ze goedkoop.

Maar toen ik de vraag kreeg of ik Finish® Power & Pure All in One vaatwastabletten wilde testen, was ik enthousiast. Want ik vind het leuk om nieuwe producten uit te proberen. Bovendien hebben deze vaatwastabletten minder chemicaliën, dus daar ben ik sowieso voor.

Verpakking

De Finish® Power & Pure All in One vaatwastabletten zitten verpakt in een zak. In mijn zak zaten 47 vaatwastabletten. Je kunt de zak na gebruik weer sluiten. Er zit zo’n speciale strip aan de bovenkant, die je kunt dicht drukken.

Wat me meteen opviel toen ik de zak open maakte was de geur! Hmm, lekker! Om te vergelijken heb ik uit het aanrechtkastje mijn Lidl doosje met vaatwastabletten er bij gepakt. Maar die geuren veel minder, en de kartonlucht overheerst.

De vaatwastablet

De vaatwastablet ziet er leuk uit. Hij is wit, met een blauwe bovenkant, en in het midden zit een vrolijke rode bal. Door de kleuren deed de vaatwastablet me denken aan de Nederlandse vlag. De tablet zit in doorzichtig folie. dat je niet hoeft te verwijderen. Dat vond ik een pluspunt, want bij die van de Lidl moet ik altijd het plastic hoesje er af peuteren.

Beloftes van de De Finish® Power & Pure All in One vaatwastabletten

 • De Powerball verwijdert alle vlekken en laat een prachtige glans na, zelfs als je water vrij hard is.
 • De tabletten zijn gemaakt op basis van zuurstof.
 • Geavanceerd poeder met bleekmiddel op basis van zuurstof dat hardnekkige vlekken, zoals thee- en koffievlekken losweekt en verwijdert.
 • De zout- en glansspoelactie spoelt de etensresten weg, en helpt vlekken en vet te verwijderen.
 • Zonder toegevoegde fosfaten en met minder kleurstoffen en allergenen.
 • Er zitten minder chemicaliën in dan in de andere Finish producten.
finish all in one

Zo zien de tabletten er uit

En dan nu: de test!

In een gezin van 7 personen heb je altijd veel afwas. Om de tabletten goed te testen, pakte ik de afwasmachine lekker vol. En voor de zekerheid deed ik er ook een vieze braadban in. Als je iets test, moet het natuurlijk wel iets voorstellen! Vervolgens kwakte ik de vaatwastablet naar binnen, het bakje waar het in hoort is namelijk kapot, en deed de deur snel dicht voordat er wat uit kon vallen, en ging een boek lezen.

Op zulke momenten prijs ik mij altijd gelukkig dat ik mijn oma niet ben. Zij moest alles met de hand afwassen. Ik hoef alleen maar de afwasmachine aan te zetten, en ik ben al goed bezig. Toen onze afwasmachine kapot was, en we drie weken lang moesten afwassen, ben ik hem nog veel meer gaan waarderen.

Toen de afwasmachine piepte dat hij klaar was, trok ik nieuwsgierig de deur open. En het moet gezegd: alles was keurig schoon geworden. Ook de vieze pan.

Zie ook vaatwasser schoonmaken.

Conclusie

Ik ga de Finish® Power & Pure All in One vaatwastabletten zeker vaker gebruiken. Want de afwas wordt er prima schoon van, en ik vind het een fijn idee dat dit gebeurt met minder chemicaliën*.

Praktische informatie

De Finish® Power & Pure All in One vaatwastabletten kun je kopen bij de supermarkt.

Ze kost een zak met 33 vaatwasmachine tabletten bij bijvoorbeeld de Albert Heijn 7,99. Recent was het daar twee halen één betalen. Het is dus de moeite om even op de aanbiedingen te letten.

Meer informatie vind je op de website van Finish zelf.

* N.B. Dat van die ‘minder chemicaliën’ geldt in vergelijking met Finish All in 1 Regular.

Wist je dat je een vaatwastablet kunt gebruiken voor je wasmachine reinigen?

Welk merk vaatwastabletten gebruik jij?

11 Comments

 1. elly wels
 2. nadasurf
 3. Nathalie Klein Kalvenhaar
 4. Moniek (sprankje)
 5. Loes
 6. margje
 7. Nina
 8. Jolie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh