Reacties

Welke vaatwastabletten gebruik jij? — 56 reacties

 1. Ik gebruik ook die van de Lidl en die snij ik dan nog door de midden. Als je het ergste vuil al even wegspoelt gaat dat prima. Niet zozeer voor de kosten, want ze zijn inderdaad goedkoop, maar meer voor minder troep in het milieu.

 2. Naar aanleiding van een tip gebruik ik het losse poeder van sun. Ik kocht twee gigantische flessen in de actie 1 + 1 gratis, waar ik volgens mij 3 jaar mee kan doen of zo... LOL! Zeker omdat een half theelepeltje de vaat doet.

  Wat ik verder fijn vind aan het poeder is dat je het ook makkelijk voor andere schoonmaakacties kunt gebruiken.

  • Ik heb ooit ook een keer een doos poeder gehad. Die is vochtig geworden denk ik en dat was 1 grote klomp geworden. Stond ik met een hamer in stukken te hakken. Daarna nooit meer poeder gekocht. Daarna nog lang tabs van allerlei verschillende merken waaronder ook Sun geprobeerd maar nu al jaren grote fan van de tabs van de Lidl. Ik gebruik ca. 3/4 tab per keer en koop ze als er een xxl verpakking is.
   Enneh...wij hebben al 20 jaar dezelfde vaatwasser...van Atag!
   Nog nooit 1 probleem mee gehad, bijzonder hè.

  • Ja, zo hoort het te zijn. Maar het zal best een beetje geluk zijn en soms lijkt het ook of de apparaten van tegenwoordig slechter zijn dan die oudjes. We hebben al een nieuwe "op voorraad" staan (uit de showroomkeuken die mijn zusje kocht en waar 2 vaatwassers in zaten) maar ik ga mijn Atag niet afdanken zolang ie het doet.

 3. Ja, ook de Lidl en lekker schoon, maar wel uitkijken met door de helft snijden i.v.m. de witte vettige aanslag die na verloop van tijd verschijnt... wij deden dat ook voor het milieu, nu doe ik het 50/50 om de witte aanslag niet meer te krijgen.

 4. Ik heb altijd tegenwoordig Sun, na ook de Lidl hebben gehad, maar vind Sun toch het prettigst.
  Voor de handafwas altijd Dreft, ook wat mij betreft de beste!

 5. Ik heb geen afwasmachine (wil er wel een hoor). Maar het schijnt dat er in de blokjes een soort lijm spul zit en dat je beter los poeder kan gebruiken. Geen idee of het waar is, maar het is in ieder geval zuiniger doseren.
  Verder had ik ook ergens gelezen dat de vaatwastabletten van de Lidl in de kleine verpakkingen van betere kwaliteit zijn dan de xxl verpakking. Geen idee of dat waar is!
  Wel veel nutteloze informatie om te onthouden voor iemand zonder vaatwasser ????

 6. Nav het halveren van blokjes: we kregen na ongeveer een half jaar problemen met de waterafvoer. Sinds we weer hele blokjes gebruiken en ook weer zou toevoegen, zijn die problemen opgelost. Even kijken of het ook op de lange termijn voor je werkt dus!

 7. los poeder, glans en zout.
  Is mij aangeraden door de witgoed winkel toen ik een nieuwe vaatwasser kocht.
  Werkt fantastisch en is volgens mij ook veel goedkoper dan blokje

  Vaatwasser is van Miele, ik heb ook 2 keer een Bosch gehad maar de Miele is echt super goed.

 8. Hier ook waterontharder dus los poeder. Mega zuinig want 1 eetlepel volstaat en ik koop ze in de Bonus 2e pak gratis. Ik heb zo weinig verbruikt, dat ik sinds de waterontharder (3 jaar) gemerkt heb dat ik nog 4 flessen heb staan. Mijn machine gebruikt ook geen zout of glans meer. Overigens een Bosch, heb in de keuken alles van Bosch.

  Wasmiddel ook altijd poeder gehad, nooit pods of zo. Voor een kleine was veel te duur.

  Is je vaatwasser gemaakt? Was het eerste waar ik aan dacht.

  Fijn weekend!

 9. altijd de poeder van Sun. Schijnt beter te zijn voor de vaatwasser. Poeder schijnt ook beter te zijn voor de wasmachine trouwens. Werd ons geadviseerd door de witgoed handelaar. Is beter oplosbaar en minder vettig volgens die man

  • Klopt...... met vloeibaar wasmiddel en wassen op lage temperaturen krijg je eerder een afzetsel op trommel en vooral in je afvoer. Tip: 1x p.m. op 95 graden leeg wassen met machine reiniger of middel voor vaatwasser. Die ellende heet vetluis, er zetten zich bacteriën vast aan die vette koek je machine gaat stinken grijze strepen in de was.

 10. Ook ik gebruik meestal de tabletten van de Lidl. Maar soms zijn ze op en als ik in een andere supermarkt boodschappen doe dan koop ik de goedkoopste. Mijn Miele vaatwasmachine is 12 jaar oud, de tekst naast de bedieningsknoppen is er af gesleten maar hij werkt nog prima.

 11. Goed om te weten! Ik heb sinds 1,5 maand een vaatwasser, maar betrap mezelf erop dat ik toch continu m'n glazen nog met de hand sta te doen, omdat ze er simpelweg niet fris uitkomen. Ik ga daarom snel naar de lidl!

 12. Ik heb zelf helaas geen vaatwasser, dus ik gebruik gewoon een sponsje met Dubro erop. Deze sla ik dan groot in bij de Op is Op, ik merk dat het vet er anders niet af gaat met goedkopere merken. Op mijn werk hebben we wel een vaatwasser, daar gebruiken we ook deze tabletten van de Lidl

 13. Ooit gelezen dat tabletten niet goed zijn voor de levensduur van je vaatwasmachine. Wij gebruiken nog steeds zo'n grote doos met poeder van SUN. Heeeeel oldskool waarschijnlijk ;)

 14. Soms kopen we een groot verpakking, als deze bv bij Kruidvat in de aanbieding is.
  Maar over het algemeen ook altijd de vaatwastabletten van de Lidl. En ze doen inderdaad prima hun werk;)

 15. Om eerlijk te zijn, ik doe er vaak gaan in. Dan doe ik wat azijn bij het spoelglansmiddel en dan is ook alles proper.

  verder, alsik tabletten gebruik, koop ik altijd de goodkoopste van eender wel winkel. Meestal het huismerk dus en ik heb er altijd een propere afwas mee. Dreeft paltinum heb ik ook als staaltje meegekregen, ik kan niet zeggen dat ik verschil merkte, bovendien zijn die wel heel vervuilend. Ik ben ook niet heilig, maar ik probeer daar toch ook wat rekening mee te houden. Al zijn afwastabeletten nooit echt geweldig hiervoor, maar afwasmiddel ook niet.

 16. Een enorme fles met poeder, zelf te doseren dus nooit te veel. Goedkoop merk, geen idee wat meer. Doe er al járen mee, in ieder geval voor mijn gevoel. Beste tip ooit gekregen. Weg met die peperdure blokjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>