Reacties

Droogtrommel pluis: waarom het zo gevaarlijk is. — 26 reacties

 1. Ik gooi het weg. Het zit vol kleine stofdeeltjes die inademt wanneer je er aan komt, dat is heel ongezond. Als ik een pakketje ontvang van iemand die daarmee spullen zou verpakken zou ik het niet eens aannemen. Ik wil veel dingen hergebruiken maar ongezonde dingen verdwijnen in de prullenbak.

 2. Hmm ik gooi het altijd weg, maar ik heb 2 gerbils en misschien vinden ze het wel fijn om voor hun nestje te gebruiken, dus dat ga ik maar eens proberen. :D

 3. Ik gooi het in de afvalbak en met de wekelijkse stofzuigbeurt zuig ik de droger ook even uit. In het stof zit ook haar van bv huisdieren en moet er niet aan denken om die in mijn postpakketje aan te treffen.

 4. Net wat MP zegt goed uitzuigen niet enkel voorzijde ook af en toe achterwand verwijderen en daar alle stof wegzuigen.

  Wat veel niet realiseren is droger goed voor vele honderden branden in Nederland.

 5. Bij mij gaat het de prullenbak in, maar ik heb wel eens ergens gelezen dat er ook een soort vilt van gemaakt kan worden en dat je daar vervolgens mee kunt knutselen. Maar ik heb dat nog nooit gedaan.

 6. Het wordt hier slechts gebruikt om de vuurkorf mee aan te steken.
  De overige opties klinken mij iets onsmakelijk in de oren....:-)
  Wie weet heeft iemand een hele lading onderbroeken in de droger gedaan, en het pluis gebruikt om iets wat ik marktplaats heb gekocht er mee te verpakken...De rillingen lopen over mijn rug haha!
  Ik stop denk ook maar met spullen op MP te kopen :-)

 7. Ik gooi het in een bakje, kneed er kaarsvet doorheen en snijd er als het bijna hard is plakken van. Die gaan mee op vakantie. Even een houttorentje bouwen, wat droog spul ertussen, een plakje van dat spul erin en het brandt als een tierelier..
  Een waterproof aanmaakblokje.

  • W er zijn mensen die geen ruimte hebben voor de natte was vooral beddengoed dus een droogtrommel is een geweldige uitkomst.

 8. Wat raar dat er mensen zijn die dat spul vies vinden? Ik neem aan dat je wasmachine schoon wast? En die haren kun je eruit halen (zijn ook schoon gewassen).
  Nog beter is om pluis te gebruiken van iemand die geen huisdieren heeft. Je maakt daar geen klei van, maar je kunt er papier mee scheppen of papierpulp (lijkt wel wat op klei) mee maken. Vroeger kwam de voddenman om de vodden op te halen, die werden o.a. gebruikt om papier meet te maken. En wat betreft degene die denkt dat de was aan de waslijn ook zoveel pluis verliest: dat is niet waar. Wasgoed in de droger slijt veel harder. Al die pluizen komen los door de wentelingen en de temperatuur.
  In alle opzichten is aan de lucht drogen dus beter voor het milieu èn voor je portemonnee!

 9. Ik bewaar de pluizen tot in het voorjaar, dan hang ik het buiten op verschillende plaatsen. Zo kunnen de vogeltjes warme nestjes bouwen. Je zou eens moeten zien hoeveel pluizen er worden weggeplukt! Ook katten- en hondenhaar komen hiervoor in aanmerking

 10. Heel bijzonder dat er alleen gesproken wordt over het filter in de deur. Natuurlijk leeg je dit na iedere droogbeurt, dat scheelt ook energie.
  Mijn (condens-)droger heeft aan de voorkant beneden een rooster wat open kan. Daarin zit een nog veel groter filter. Voor het openen en dweil op de grond, want er komt ook water mee. En het filter in de gootsteen goed uitspoelen. Daarna de rommel van het gootsteenroostertje weg gooien. Alle pluis gaat weg, veel te fijn fan structuur. Dat wil je echt niet inademen, ook de vogeltjes niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder