Reacties

Brandalarm thuis: vanaf 1 juli verplicht! — 21 reacties

 1. Ik kreeg er één van de woningbouwvereniging, en ze hingen hem ook op. Fireangel heet ie. Ik heb ook niet zulke goede ervaringen met zo'n ding zelf ophangen in mijn vorige huis. Die piep is verschrikkelijk, als je hem niet meer uit krijgt.

 2. Goede zaak, vind ik, om zo'n brandalarm verplicht te maken. Ik heb er één die al in mijn huis hing toen ik het kocht. En omdat ik ooit wakker werd van het gepiep van een lege batterij (en dat ging heel de nacht door, om de twintig minuten een paar piepjes...) vervang ik die nu jaarlijks. Gewoon een terugkerende herinnering in mijn digitale agenda. Dat bevalt mij prima.

 3. Ik heb inmiddels wat ervaringen met de Google Nest en die zijn erg goed, tijdens het frituren in de keuken gaf de brandmelder een keurige waarschuwing waarna we ramen en deuren even hebben opengezet. Let op, als je niet reageert gaat die alsnog in alarmfase en gaat ook piepen. Ze staan met elkaar in verbinding en reageren dus allemaal tegelijk om te waarschuwen waar het probleem is. Ze hebben idd maar een nadeel, ze zijn behoorlijk prijzig. Overigens is aansluiten een fluitje van een cent...

  • Fijn dat hij zo goed bevalt Sjoerd. Wat betreft het aansluiten: jij bent natuurlijk wel heel technisch. Ik weet niet of het voor mij ook zo makkelijk zou zijn : )

 4. Bij ons ging de piep ook midden in de nacht af en stopte niet meer, dat ding er boos afgerukt en nooit meer opgezet met nieuwe batterij...stom

 5. In België is dit reeds verplicht sinds 1 januari 2020 en daar ben ik blij om.
  Ik heb altijd al bang gehad om brand te moeten meemaken.
  Misschien ook omdat ik zoveel huisdieren heb en tja ik mag er niet aan denken.
  Een heel goede zaak dat dit nu ook bij jullie verplicht is.

 6. Bij ons hingen ze al, eentje per verdieping. Ook 2 koolmonoxidemelders, die heb ik standaard hangen sinds onze koolmonoxidevergiftiging jaren terug.

 7. Wij dachten altijd, oh ja, rookmelders, moeten we nog eens doen. Tot onze oudste midden in de nacht besloot pyromaantje te spelen, het resulterende brandje nog maar nét onder controle kreeg in een ravage van rook, roet, water en gebroken glas, en wij daar dus boven in ons bed helemaal niets van hadden gemerkt...

  Sindsdien hebben we dus inderdaad het Google Nest systeem. Misschien een beetje overkill, maar ik ben er toch wel heel erg blij mee.

 8. Het is allemaal voor me geregeld, een professionele installatie in het hele appartementencomplex.
  Direct gekoppeld naar de brandweer en ook in elke woning een rookmelder, geeft een goed gevoel. Hans

 9. Ik woon in een huurhuis dus ik had altijd al rookmelders. Gewoon via de verhuurder. In mijn vorige flat hadden we super-gevoelige rookmelders. Die gingen bij het minste of geringste af. Stonden we weer met handdoeken te wapperen in de keuken... Heel gevaarlijk want we hoorden ze vaak afgaan ergens in de flat maar dan slaakten we alleen maar een diepe zucht. We gingen niet eens meer checken of er ergens brand was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>