Reacties

Inboedelverzekering wat is dat + de 3 grote gevaren — 49 reacties

 1. Het Laatst dat ik mijn inboedelverzekering bekeek was bij het afslutien van de lening. Misschien moet ik dit toch nog eesn nakijken!

  • Herkenbaar Marthe. Zo is dat dus bij de meeste mensen. Ooit eens afgesloten die inboedelverzekering en vervolgens niet meer naar omgekeken.

 2. Ik vind het niet raar dat ze bij een hoger inkomen een duurder interieur verwachten. Toen ik op mezelf ging wonen kocht ik alles bij de Leenbakker, maar toen ik ging samenwonen en dus meer geld had ging ik naar dure design winkels, dus bij mij ging mijn interieur qua kosten zeker omhoog. En had ik ook een hele andere inboedelverzekering.

  • Mij verbaasde het wel : ) Ook al zou ik nu bijvoorbeeld meer geld krijgen, dan zou ik nog steeds spullen graag bij de kringloop kopen namelijk. Het verband tussen veel geld en meer/duurdere uitgaven vind ik eigenlijk niet zo vanzelfsprekend. Hoewel het natuurlijk wel kan.

 3. Ik heb een inboedelverzekering, maar ik moet toegeven dat ik er na het afsluiten echt nooit meer naar heb gekeken. En dan moet je dus weten dat ik 'm afsloot toen mijn huis nog in aanbouw was en ik nog thuis woonde. Ik had dus geen idee. Misschien krijg ik wat minder dan dat er nu aan waarde in mijn huis staat, maar ik denk maar zo: Dan koop ik dus ook wat minder dure spullen.
  En ik vind het bijzonder typisch eigenlijk dat het inkomensafhankelijk is. Ik ken zat mensen met een riant inkomen die echt niet voor de duurste spullen gaan.

 4. Mijn inboeldel heeft vrijwel geen waarde en heb ik voor het laagste bedrag verzekerd. 80% is 2e hands en als ik het moet vervangen, dan ga ik eerst bij de kringloopwinkels buurten. Het duurte in huis is m'n laptop, die ik ook als TV gebruik. Als er iets misgaat, dan gaat dat ding als eerste mee naar buiten, al was het maar voor de data die er op staat.

  • Mijn beste vriendin overkwam het volgende: ze werkt heel veel thuis en haar laptop staat meestal op haar buro. Haar kleinzoon kwam logeren en wilde graag in bad. Lekker met kleinzoon gebadderd, naar bed gebracht. Daarna wilde ze nog even werken. Bleek dat er in de afvoer van het bad een lekje was ontstaan, water door plafond precies op haar laptop. Niet meer te repareren...

 5. Hey Nicole,

  jazeker heb ik een inboedelverzekering.
  Dertig jaar geleden afgesloten en elk jaar krijg ik een polis en betaal ik een bedrag.
  Weet niet eens hoeveel... ohhhh... erg he!
  Ik ga het vanmiddag eens uitgebreid bestuderen.
  Zinnig blog!

  Groetjes van Marlou

  .

 6. Interessante blog! Wij hebben net een huis gekocht en moeten dit allemaal gaan regelen, vind het toch anders dan met een huurhuis. Weer wat geleerd, neem je tips mee! :)

 7. Goed dat je dit hier helder uitlegt. Veel mensen denken er niet aan of vinden het teveel gedoe. Maar het is oh zo belangrijk om dit goed te verzekeren.

 8. Ik België is een brandverzekering verplicht... daarin zit dus ook verzekering van inboedel bij.... (ah ja, onder een brandverzekering valt ook altijd schade door natuurrampen in het algemeen, ook bv bij overstroming of door storm of zo)

  Dat is verplicht, maar je bent niet verplicht om daarbij nog een anti-diefstalverzekering te nemen, die zit dus niet automatisch in de brandverzekering. Heel vaak worden ze wel samen aangeboden en zo heb ik het dus ook gedaan. Omdat het samen vaak veel goedkoper is dan apart... ;)

 9. Wij hebben dit een tijdje geleden opnieuw afgelopen bij de aankoop van ons huis, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe of wat.. Ik ga denk ik ook eens zo'n inventarisatielijst invullen. Ben benieuwd.

 10. Ik werk zelf bij een assurantietussenpersoon, maar moet eerlijk bekennen dat ik hooguit 1 keer in de 5 jaar er naar kijk, want dan valt mijn inboedelwaardemeter...

 11. Inboedel bevalt in en om huis he, niet enkel meubels, kleding ed. Maar ook alles in bijgebouwen ( garage, schuur), tuinmeubelen, vijver, in sommige gevallen is zelfs de erf afscheiding verzekerd

 12. Hoi Nicole, leuk om Marie Kondo hierbij te betrekken! En natuurlijk, hoe minder spullen je hebt des te beter. Het beste is als iedereen in een tiny house gaat wonen, met heel weinig spullen en met een goede inboedelverzekering natuurlijk. Dank voor de info, gr. Jeannet

 13. Wat heb je dit toch weer goed uiteen gezet. Ik was hier dus ook ingetrapt en wij hadden tot voor kort een verzekering die onvoldoende zou uitkeren als ons huis bijvoorbeeld afbrand. We hebben dit nu herzien en een verzekering gekozen die past bij onze spullen en de waarde daarvan.

  • Heel verstandig Mariëlle. Soms verandert je inrichting of spullen en dan kan het inderdaad verstandig zijn om de inboedelverzekering aan te passen.

 14. Wij hebben een goede inboedelverzekering. Toen we gingen verhuizen was zelfs alles in de opslagbox en wat ' op straat stond' verzekerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>