Reacties

Inbraak? Originele tips en oplossingen — 29 reacties

 1. Wij hebben heel degelijke sloten op de deuren en ramen laten zetten. Verder nog een soort ijzeren constructie bij het raampje boven de keukendeur en dievenklauwen.
  Verder gaan de ramen dicht als we weggaan, maar het gebeurt hier zelden dat er niemand thuis is. Ook geen containers of spullen die ergens staan waar ze gebruikt kunnen worden om ergens in te klimmen. De schuttingen in de tuin zijn met verticale latten gemaakt zodat je daar niet in kunt klimmen.

  Het is fijn dat we in onze straat de huizen van elkaar in de gaten houden. Iedereen heeft gewoon zijn of haar privacy, maar we hebben met elkaar afgesproken om verdachte dingen in de gaten te houden en we passen op elkaars huizen als iemand op vakantie is.

  Vorig jaar liepen er hier types in de straat rond die hier duidelijk niet van uit de buurt waren en erg intensief aan het rondkijken waren. Ik heb toen de politie opgebeld en de buren ingelicht.
  Het voelde toen wel een tijdje heel onveilig. De kinderen woonden toen allebei niet meer thuis en als ik weg ging zette ik in de keuken (niet zichtbaar vanaf de straat) de radio aan.
  Ook heb ik altijd wat rommel liggen op tafel.

  • Dat van die rommel op tafel als preventie heb ik ook gehoord! Op ons oude adres werd ooit bij de buren ingebroken, en de politie verweet hen toen dat ze alle gordijnen open hadden en dat het er zo netjes uitzag.

   Schuttingen met verticale latten vind ik heel slim! Daar had ik niet eens bij stilgestaan!

 2. Hier is het lastig binnenkomen, we hebben alleen een groot, maar hoog raam aan de voorkant. Maar ik laat gerust de sleutel in de deur zitten ofzo. Aan de achterkant grenst ons huis aan een fietsenwinkel, maar dat wordt gescheiden door een hek van 2 meter met prikkeldraad en enorme braamstruiken.

  Uithangbord is onze 20 jaar oude Amerikaanse rammelbak. Enige dure hier is de werk-laptop van de manlief en de luidsprekers, maar die laatste til je met zijn tweeën amper op. Hier ook geen spelcomputers, dure geluidssystemen, dure auto's, portemonnee's vol met creditcards, familiesieraden en plasmaschermen enzo om te stelen, want we hebben het simpelweg niet.

  • ...het zou me niet gaan om wat er gestolen wordt maar het idee dat wilvreemden mt kwade bedoelingen door jouw huis gaan.....

 3. Goed hang- en sluitwerk en buitenverlichting met een bewegingssensor. Verder hebben we een hond die hard blaft als hij iemand hoort. Ik denk ook altijd dat we niks hebben maar als je er goed over adenkt, zijn er best waardevolle spullen, bv de fietsen. Deze staan op slot in de schuur die ook altijd op sot is. Ook als ik even de hond uitlaat of zo doe ik de deuren op slot.

  • Wij hebben wel buitenverlichting, maar geen bewegingssensor. Met zo'n sensor lijkt het me voor inbrekers nog wel een stuk lastiger worden! Dus dat lijkt me een goede maatregel.

   Een waakhond schrikt denk ik ook enorm af.

  • Ze plakken overdag de sensor af met een stukje tape en dan springt de verlichting niet aan.
   Ingrid

  • ik heb zo'n ding met sensor.
   zit standaard bij mijn huis.
   maar heb hem uit gezet.
   zelfs op de kleinste stand reageerde hij nog op elke beweging in de straat.
   En bij elke windvlaag ging ie aan.
   zonde van de stroom.
   er staat ook een lantaarnpaal recht voor mn deur, dus voor het licht heb ik hem ook al niet nodig.

 4. lol ik dacht bij veiligheid dus aan heel andere dingen.
  zals uitglijden in de douche en van de trap af vallen en zo.

  Ik heb zelf geen inbraakveiligheidsmaatregelen genomen.
  dat deed mijn voorganger al voor me.
  Op alle ramen en deuren zitten minstens drie sloten.
  Maar of dat nou echt zinnig is?
  Iemand die echt wat wil tikt toch zo een ruitje in.
  Maar ja wie zou dat bij mij doen?
  Ik heb nix van waarde, alles hier is twedehands.

 5. vorig jaar is bij een buurman een huis verderop ingebroken, het rare is dat die dag de rest van de buren wel gewoon thuis waren en wij met 4 buren een plaats delen met een ingang naar de 4 tuinen toe,maar niemand van ons heeft iets gezien, die buurman had overigens de boel best redelijk beveiligd en toch zijn ze ongezien binnengekomen, de schade van het inbreken was overigens groter dan de buit, vorige week kwam er een man aan de deur gekleed in een pak van een beveiligingsbedrijf om te vragen of ik geinttereseerd was in beveiligingssystemen, nee hoor ,want wat ik heb staan mogen ze rustig meenemen ,lijkt me niet dat inbrekers geinterreseerd zijn in mijn tv's of mijn computer aangezien die alle 3 van de kringloop komen en buiten dat ze niks waard zijn ook nog eens een ton aan gewicht wegen.zijn reactie was toen dat het toch ook heel vervelend was dat er mensen in huis geweest zijn met een inbraak, natuurlijk is het dat ook,maar waarom zou ik geld wat ik eigenlijk niet missen kan uitgeven ter voorkoming van iets wat misschien niet gaat gebeuren om spullen te beveiligen die ik niet heb, het was tenslotte de eerste keer in de 18 jaar dat ik in dit huis woon dat er ingebroken is in ons huizenblok.

  • Dat denk ik bij ons ook wel eens. Er is hier eigenlijk weinig te halen dat inbrekers waardevol vinden. Maar hoe laat je de inbrekers dat weten?!

  • ik denk dat inbrekers van te voren wel degelijk weten waar wat te vinden is, want hoe konden ze anders ongezien bij mijn buurman binnen komen, ik denk dat ze van te voren eerst de boel en de buurt goed verkennen, zodat ze weten waar het meeste te halen is en hoe ze binnen kunnen komen en wanneer mensen thuis zijn , want alhoewel de man die bij mij aan de deur vragen kwam stellen over beveiliging een uniform droeg van een voor mij bekend bedrijf ,je kunt toch nooit helemaal zeker weten of zo iemand te vertrouwen is, zo is er de afgelopen weken ook iemand bij mij aan de deur geweest om te vragen of hij mijn tuin mocht doen tegen een vergoeding, toen hij de week daarna weer langskwam en bij mij en de andere buren naar binnen gluurde heb ik voor de zekerheid het kentekennummer van zijn scooter genoteerd , mocht er iets voorvallen dan en zou hij er mee te maken hebben dan kan ik dat in ieder geval doorgeven aan de politie.

  • ik kreeg vorig jaar ook zo'n man aan de deur.
   Heb voor de zekerheid even met de politie gebeld.
   die kunnen zo zien of er een ventvergunning is afgegeven.

 6. Het mag dan lelijk zijn, maar ik vind het hartstikke veilig. Wij hebben dus gekozen voor rolluiken en ben er dagelijks blij mij. Ook hebben wij een hond, maar het karakter van hem is dat hij je helpt met de spullen naar buiten brengen. Toch is dat sinds een twee jaar veranderd. Hij waakt nu en goed en ook dat vind ik fijn.

  • Wat betref veiligheid ben ik het helemaal met je eens! Mijn pittoreske donkergroene luiken kunnen zelfs door een kleuter zo worden opengemaakt Een rolluik beschermt je huis wat dat betreft een stuk beter!

  • ik vind rolluiken doodeng
   Je ziet ze hier ook heel veel
   er zal maar brand uit breken en jij zit binnen met die luiken naar beneden.
   hoe kom je er dan uit?

  • Alle gekheid op een stokje. Wij hebben 10 rolluiken op de benedenverdieping en 2, eigenlijk 3 vluchtdeuren in 5 verschillende ruimtes waar ook nog een branddeur tussen zit. Het lijkt mij sterk dat overal tegelijk brand uitbreekt. En zijn wij boven als er beneden brand uitbreekt, ook daar hebben wij verschillende vluchtwegen en uitgangen om op een platdak uit te komen. Nee, ik maak mij geen zorgen over de rolluiken bij brand.

 7. Hier bij ons al heel lang veiligheidssloten op de deuren, en ook van die heerlijke kiepkantelramen, waar je echt met geen mogelijkheid tussen kunt komen. Tenzij je daar zware middelen voor gaat gebruiken, maar daar is dan ook niets en niemand tegen bestand...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Bij mijn ouders is vorig jaar ingebroken. Ze hebben daar geen dure tv, computer of wat dan ook meegenomen. De medicijnen waren interessant, het schapenvacht en eten! Kortom, ze zoeken soms ook naar gekke zaken! Mijn ouders vonden het idee dat er mensen binnen waren geweest het ergste. In hun geval was er ook meer gevolgschade dan dat er weg was.
  Overigens was bij hen een rolluik geforceerd! Als ze binnen willen komen ze binnen. Ik hoorde pas geleden ook een verhaal dat gewoon een ruit op klaarlichte dag was ingegooid.

  • Wat een wonderlijke buit inderdaad! Die medicijnen kunnen ze misschien nog verkopen, maar een schapenvacht???

   Naar voor je ouders. Ik heb ook begrepen dat het de psychologische schade van zo'n inbraak nog best een tijd na ijlt. Er is toch iemand in je huis geweest, en dat zou een veilige plek moeten zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>