3 x Inbraakpreventie: camera's, kluis en sloten

inbraakpreventie

Tijdens de coronacrisis daalde het aantal inbraken dramatisch. Geen wonder, want we moesten allemaal thuis blijven! Dat is pas inbraakpreventie ; )

Mensen die thuisblijven maken het leven voor inbrekers een stuk moeilijker.

Maar inmiddels gaat alles weer zijn gewone gangetje, en tijdens de korte dagen van de winter is het weer belangrijk om je huis goed te beveiligen. Van Janna kreeg ik onderstaand artikel met 3 inbraakpreventie tips.

Inbraakpreventie: hoe je de veiligheid bij je thuis kan verhogen

Rond de feestdagen en in de winter wordt er vaker ingebroken. Doordat het snel donker wordt, kunnen inbrekers makkelijk in de gaten houden of er iemand thuis is. Daarnaast kunnen ze ook makkelijker in het donker binnendringen. Het heeft geen zin om extra angstig te zijn in de winter, maar het is verstandig om de veiligheid bij je thuis te verhogen door snelle en slimme ingrepen. Inbraakpreventie dus. Dit kan door bijvoorbeeld camera’s te installeren, een kluis aan te schaffen en je sloten na te kijken.

Voordeel van camera’s als inbraakpreventie

Camerabewaking (in combinatie met een alarmsysteem) is een heel effectieve oplossing om de veiligheid van je woning te verhogen. Zo kan je 24/7 checken wat er zich afspeelt buiten je huis, en kan je de camerabeelden later ook gebruiken voor de politie en verzekering. Als je gebruikmaakt van een erkend camerasysteem, hoef je je ook geen zorgen te maken dat inbrekers je camera’s kunnen afzetten. De huidige systemen zijn namelijk zo gemaakt dat ze reservestroom gebruiken. Ten slotte zijn huizen die voorzien zijn van camera’s ook gewoon veel minder interessant voor de doorsnee inbreker. Ze zijn daarom zeker ook een effectief afschrikmiddel.

Waarom een kluis kopen?

Om belangrijke documenten en geld te beschermen van brand en diefstal, kan je een kluis aanschaffen. Naast de traditionele kluis voor geld en juwelen, heb je ook heel wat kluizen die niet alleen tegen diefstal beschermen, maar ook tegen brand of ontploffing. Een datakluis bijvoorbeeld beschermt datadragers tegen brand. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n datakluis:

Screenshot 2023 01 20 at 13.56.47

Accukasten zijn dan weer brandwerende kasten waar je batterijen kan opslaan, zoals fietsbatterijen. Door ze te bewaren in een accukast voorkom je dat bij oververhitting of ontploffing je hele huis in lichterlaaie staat, aangezien de kast de brand binnen de kast houdt - voor een gedurende tijd natuurlijk. Hieronder een voorbeeld van een accukast:

Screenshot 2023 01 20 at 13.58.30

Check alle sloten voor inbraakpreventie

Het heeft geen zin om camera’s en kluizen te installeren als je garage- of verandadeur een enkel en oubollig slot heeft. Zorg dus dat alle sloten op deuren up-to-date zijn en laat ze eventueel nakijken door een expert. Scherm ook je tuin en tuinhuis af door kwaliteitsvolle (hoge) hekken zodat inbrekers niet via ramen of slechtbeveiligde achterdeuren binnen kunnen komen.

Inbraakpreventie tip: kies voor een driepuntsluiting

Qua voordeur ga je het best voor een deur met een driepuntssluiting. Deze heeft namelijk niet alleen een slot in het midden maar ook aan de boven- en onderkant van de deur. Aangezien je deur op drie plaatsen op slot is, is het haast onmogelijk je deur open te breken. Hieronder een voorbeeld van zo'n driepuntssluiting:

inbraakpreventie

Je zou zeggen dat zo'n driepuntssluiting handig is voor gemakzuchtige mensen. Je hoeft maar 1 keer je deur op slot te doen, en dan gaat hij op 3 plekken op slot! Een snelle en makkelijke manier van inbraakpreventie dus.

Nawoord inbraakpreventie

Verschillende buren hier op het Achterhoekse platteland hebben camera's geïnstalleerd. Als ik daar op bezoek ben, dan zie ik heel handig op de schermpjes binnen wat er zich buiten afspeelt.

Camera's geven inderdaad een heel goed overzicht kan ik je zeggen!

Tegelijkertijd zijn camera's denk ik ook echt een goed afschrikmiddel. Welke inbreker wil nou worden vastgelegd terwijl hij dingen doet die  niet mogen! Het enige nadeel van camera's bij de huizen om ons heen is dat wij ze niet hebben! Dat maakt ons dan denk ik meteen een stuk aantrekkelijker bij inbrekers....

De tip van de accukast kende ik nog niet. In verband met brandgevaar vind ik dat wel een hele goede tip. We hebben inmiddels op elke verdieping keurig een brandalarm hangen, maar toch. Brand in huis is wel iets dat ik een eng gevaar vind.

Achterbuurman heeft veel lampen

Onze achterbuurman heeft 's nachts heel veel lampen aan. Je kunt echt uitstekend zien wat daar gaande is, ook zonder camera's! Als ik een inbreker was zou ik daar niet graag naartoe gaan. Je staat letterlijk en figuurlijk flink te kijk daar.

Hoe zit het met de inbraakpreventie bij ons thuis?

Wij hebben van die officiële sloten op de deur en we hebben een tuinlamp die spontaan harder gaat branden als er iemand langsloopt. Wel is die tuinlamp een solar lamp... Dus op dagen dat de zon weinig heeft geschenen doet hij zijn werk eigenlijk niet.

Leestips

Beveiligingscamera van de Action?

Draadloze deurbel Action

Heb jij jouw inbraakpreventie goed op orde?

Similar Posts

22 Comments

 1. Bij mij valt er ook niets te halen (tenzij de inbreker graag leest; boeken heb ik genoeg;)) én ik heb een inbraakbeveiliging in de vorm van een buurman die altijd precies weet te vertellen of ik bezoek heb of niet. Dus inbrekers houdt ie vast ook in de gaten:). Zo'n kluis om kostbare dingen in te bewaren voor het geval er brand uitbreekt lijkt me overigens wel wat.

  1. Je ziet tegenwoordig steeds meer camera's hangen inderdaad. Maar ik moet toegeven dat het mij eerder een onveilig als veilig gevoel geeft.

 2. De laatste zin van dit blog: "Daar staat tegenover dat er bij ons thuis weinig te halen valt".
  *
  Ik vind dat een vrij naïeve gedachte!
  Een inbreker weet echt niet dat er bij jullie niets te halen valt! Die breekt in; je woont heerlijk rustig dus weinig pottenkijkers.
  Die komt ten eerste in je huis en komt op plekken in je huis waar jij je altijd veilig en geborgen voelde, trekt allerlei kasten en lades open waar voor jou misschien best intieme zaken liggen. Gooit bijvoorbeeld al je lingerie op de grond; wil jij dat daarna nog aantrekken waar vreemde handen aan gezeten hebben?
  En dan heb ik het nog niet eens over de schade aan je spulletjes die ze kunnen toebrengen!
  Wat dacht je bvb van foto's die verscheurd zijn omdat ze niets van hun gading kunnen vinden? Een inbreker is echt niet lief hoor en kent geen mededogen!
  Jij denkt bijvoorbeeld aan kunstvoorwerpen, geld, aandelen, juwelen etc. etc..
  Maar je vergeet de affectiewaarde: bijvoorbeeld een kettinkje, horloge, boek wat je vroeger misschien van je ouders of kinderen hebt gehad. Voor de inbreker waarschijnlijk waardeloos maar voor jou kostbaarder dan de duurste diamant! En je wil toch echt niet dat een ander daarmee aan de haal gaat!
  Hoe vaak lees je niet in de krant van mensen waarbij is ingebroken: alles mogen ze houden als ze X of X maar teruggeven!

 3. We hebben een keer een inbraak meegemaakt en toen hebben ze de kluis meegenomen. Die moet je wel vast boren aan de muur of vloer

 4. Mooi geschreven artikel met goede tips! Wij hebben thuis enkele camera's maar nog geen kluis. We hebben wel vaak nagedacht over een kluis want tegenwoordig is je geld in een kluis veiliger dan op de bank haha!

 5. Wij wonen boven de winkel en hebben daarom een aantal camera's rondom het pand hangen, maar goed, dat neemt niet weg dat je veilig moet wanen, want inbrekers zien altijd wel een kans.

 6. Wij hebben een voordeur met driepuntsluiting, alarm op de deur en ramen (+sloten), verlichting bij de voordeur en een camerasysteem. Daarnaast wonen we twee hoog en moet je ook nog een poort door wil je bij de voordeur kunnen komen. En ik ben vrijwel altijd thuis.

 7. Wij hebben een hond die sowieso zou gaan blaffen in het geval van een inbreker dus dat is onze preventie haha. Momenteel woon ik ook ergens waar ik me daar niet zo druk om maak; appartement op de eerste verdieping, je moet eerst de algemene deur binnen zien te komen dus. Ons dakterras is niet makkelijk bereikbaar en we wonen ook nog eens boven een winkelcentrum, waar tot 's avonds laat wel activiteit is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.