Reacties

3 x Inbraakpreventie: camera's, kluis en sloten — 22 reacties

 1. Bij mij valt er ook niets te halen (tenzij de inbreker graag leest; boeken heb ik genoeg;)) én ik heb een inbraakbeveiliging in de vorm van een buurman die altijd precies weet te vertellen of ik bezoek heb of niet. Dus inbrekers houdt ie vast ook in de gaten:). Zo'n kluis om kostbare dingen in te bewaren voor het geval er brand uitbreekt lijkt me overigens wel wat.

 2. De laatste zin van dit blog: "Daar staat tegenover dat er bij ons thuis weinig te halen valt".
  *
  Ik vind dat een vrij naïeve gedachte!
  Een inbreker weet echt niet dat er bij jullie niets te halen valt! Die breekt in; je woont heerlijk rustig dus weinig pottenkijkers.
  Die komt ten eerste in je huis en komt op plekken in je huis waar jij je altijd veilig en geborgen voelde, trekt allerlei kasten en lades open waar voor jou misschien best intieme zaken liggen. Gooit bijvoorbeeld al je lingerie op de grond; wil jij dat daarna nog aantrekken waar vreemde handen aan gezeten hebben?
  En dan heb ik het nog niet eens over de schade aan je spulletjes die ze kunnen toebrengen!
  Wat dacht je bvb van foto's die verscheurd zijn omdat ze niets van hun gading kunnen vinden? Een inbreker is echt niet lief hoor en kent geen mededogen!
  Jij denkt bijvoorbeeld aan kunstvoorwerpen, geld, aandelen, juwelen etc. etc..
  Maar je vergeet de affectiewaarde: bijvoorbeeld een kettinkje, horloge, boek wat je vroeger misschien van je ouders of kinderen hebt gehad. Voor de inbreker waarschijnlijk waardeloos maar voor jou kostbaarder dan de duurste diamant! En je wil toch echt niet dat een ander daarmee aan de haal gaat!
  Hoe vaak lees je niet in de krant van mensen waarbij is ingebroken: alles mogen ze houden als ze X of X maar teruggeven!

 3. Wij wonen boven de winkel en hebben daarom een aantal camera's rondom het pand hangen, maar goed, dat neemt niet weg dat je veilig moet wanen, want inbrekers zien altijd wel een kans.

 4. Wij hebben een voordeur met driepuntsluiting, alarm op de deur en ramen (+sloten), verlichting bij de voordeur en een camerasysteem. Daarnaast wonen we twee hoog en moet je ook nog een poort door wil je bij de voordeur kunnen komen. En ik ben vrijwel altijd thuis.

 5. Wij hebben een hond die sowieso zou gaan blaffen in het geval van een inbreker dus dat is onze preventie haha. Momenteel woon ik ook ergens waar ik me daar niet zo druk om maak; appartement op de eerste verdieping, je moet eerst de algemene deur binnen zien te komen dus. Ons dakterras is niet makkelijk bereikbaar en we wonen ook nog eens boven een winkelcentrum, waar tot 's avonds laat wel activiteit is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder