Tea topic: welke oude hobby zou je weer willen oppakken?

hobbyHet Tea Topic van vandaag is: ‘Welke hobby van vroeger zou jij weer willen oppakken?’

Dat zou in mijn geval lezen zijn.

Ik zou weer meer willen lezen

Het is niet dat ik niet meer lees, maar ik zou wel weer net zo goed willen kunnen lezen als vroeger. Nu heb ik vaak moeite om mijn gedachten bij een boek te houden, en ik heb veel moeite om te blijven zitten. Dan zit ik 3 minuten te lezen, en dan bedenk ik weer iets wat ik moet doen of opzoeken. Dus meer rust voor lezen, dat is mijn wens.

9 andere hobby’s die ik heb gehad zijn…

 1. Ballet. Ik droomde van zo’n mooie tutu, en in onze tuin deed ik graag mijn interpretatie van De Stervende Zwaan! Maar toen er een voorstelling kwam mochten drie andere meisjes in een tutu optreden. De rest moest een konijnenpakje aan, met een zelfgemaakte pompom parmantig als staartje.
 2. Paardrijden! Ik geloof dat ik dat 3 keer heb gedaan. Doodsbang was ik. Ik kreeg de teugels van een groot paard in de handen geduwd en daar moest ik het maar meedoen. En toen ging dat paard aan de wandel, en ik had geen idee hoe ik hem of haar moest laten stoppen. Eenmaal óp het paard werd het niet veel beter.
 3. Volleyballen. Een onbegrijpelijke hobby gezien mijn aversie tegen teamsporten. Ik geloof ook niet dat ik het lang heb volgehouden.
 4. Tekenen vond ik ook leuk om te doen.
 5. Er was een blauwe maandag dat ik sigarenbandjes spaarde, en ik geloof dat ik me ook nog heb getracht te interesseren in suikerzakjes verzamelen. Maar dat verzamelen sloeg toch niet echt aan.
 6. Naaien! Er gaat niets boven een hobby die ook nog eens nuttig is! Minstens twee jaar heb ik naailes gehad. Maar net als met de suikerzakjes wilde het toch niet echt klikken tussen mij en  breien.
 7. Breien. Op een gegeven moment las ik overal in de media dat breien weer helemaal hot was, en ik kocht daardoor het boek Stitch and Bitch. Ik kreeg er helemaal zin in. Maar het was bij mij vooral bitchin’ in plaats van stitchin’, want ik kan dus echt totaal niet breien. Hieronder zie je mijn poging een poncho te breien:Schermafbeelding 2011 08 26 om 09.21.35
 8. Na het brei fiasco besloot ik dat haken mijn nieuwe hobby zou worden. Ik heb zelfs nog een boel granny squares gehaakt. Maar vervolgens wist ik niet wat ik ermee moest. Ja, er een mooie deken van maken, maar dat lukte me dan weer niet.
 9. Puzzelen. Mijn meest recente poging tot een hobby is puzzelen. Ook niet echt een groot succes, en bovendien heb ik last van de ondraaglijke zinloosheid van puzzelen. Maar goed, er ligt wel weer een half afgemaakte  puzzel op mijn bureautje!

Mijn meest succesvolle hobby’s zijn toch wel lezen, bloggen en hardlopen. Hardlopen is weliswaar niet zozeer een hobby als iets dat ik doe omdat het ‘goed voor me is,’ maar toch.

Huisvlijt Linkparty reminder

Je kunt nog meedoen met de wekelijkse Huisvlijt Linkparty! Deel hieronder jouw blogpost en ontdek leuke nieuwe blogs.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Lees ook mijn post over hobby’s.

Welke oude hobby zou jij graag weer oppakken?

Similar Posts

14 Comments

 1. Mijn hobby’s zijn lezen, stevig wandelen, koken en kleren maken op de naaimachine. Tuinieren vind ik ook erg leuk maar in een bostuin valt niks te tuinieren.
  Ik lees zeker 4 boeken per week, wandel iedere dag, kook regelmatig en maak m’n eigen broeken, blouses en soms een sweatshirt of jurk.
  Bovendien ‘fiets’ ik iedere morgen een half uur fanatiek op de hometrainer maar dat is niet mijn hobby😱
  Het is maar goed dat ik gepensioneerd ben want er blijft weinig tijd over om te werken.

 2. Leuk om al die ‘oude hobby’s’ van je te lezen. Ik denk dat ik zingen op een koor het liefst weer op zou pakken. Ik deed dat als kind en roep al jaren dat ik het weer wil doen, maar ja, de stap is groot…

 3. O wat schattig. Ik bedoel: dat je die sigarenbandjes. Waarom deden we dat? Mijn man ging er speciaal voor naar de sigarenfabriek als kind, hier in V’daal. Ik verzamelde de papiertjes die om mandarijnen en sinaasappels zaten. En ook postzegels.

  Maar mijn echte hobby was schrijven. En struinen in de natuur.
  Ik wilde graag paardrijden. Maar dat mocht niet.
  En nu? Ik weet niet. Gewoon doorgaan met schrijven, bloggen en door het bos struinen.
  Ik doe wat ik leuk vind geloof ik :-)
  En elke winter een das breien. Dat kan jij ook, zo te zien aan jouw rechte poncho.

  Ooh, ik denk echt dat diamondpainting iest voor je is. Veel leuker dan puzzelen. Hèhè, dit was echt een leuke blog. Dank je wel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.